+auslanderka zauvjek bosanka 83 Report post Posted June 8, 2007 he he onda komotno mozes grah s svinjskim kostima praviti po turskim trg mozete vidjeti halal gumene bombone u koje se mjesa zelatin dobiven iz ribe i u nekim sastavima se moze naci i pektin koji je biljnog porjekla Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Incubus 650 Report post Posted June 8, 2007 Ma mozda je offtpic ali koji vrag iko jede te gumene bombone pa to je jedno najvece smeca koje mozes kupiti u trgovini Quote Share this post Link to post Share on other sites
+_MORRISON_ 10 Report post Posted June 9, 2007 Jedino na sto gledam kad kupujem je rok trajanja i gledam dali ima svinjetine, tj. dali je halal... Quote Share this post Link to post Share on other sites
+[I-B-R-O] 63 Report post Posted June 9, 2007 [quote name='auslanderka zauvjek bosanka' post='165071' date='Jun 8 2007, 12:12']he he onda komotno mozes grah s svinjskim kostima praviti po turskim trg mozete vidjeti halal gumene bombone u koje se mjesa zelatin dobiven iz ribe i u nekim sastavima se moze naci i pektin koji je biljnog porjekla [/quote] e sad ti pretjerivas ... je li veci haram alkohol ili svinjetina? iskreno pitam... jer ako je dozvoljeno vinsko sirce a sadrzi mali procenat alkohola zasto onda ne bi bio haribo jer sadrzi truncic svinjetine ili po ovom nasem modernom islamu opet uzimamo ono iz vjere sto nam odgovara ... alkohol u malim kolicinama a svinjetina nikako iako je oboje zabranjeno ... a isak, o ukusima se ne raspravlja, zar ne ??? [quote name='_MORRISON_' post='165202' date='Jun 9 2007, 04:14']Jedino na sto gledam kad kupujem je rok trajanja i gledam dali ima svinjetine, tj. dali je halal...[/quote] sastav u kojem nema svinjetine nije halal ... tu se gleda prije svega nacin na koji je zaklana Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Incubus 650 Report post Posted June 10, 2007 [quote name='[I-B-R-O]' post='165281' date='Jun 9 2007, 19:52']e sad ti pretjerivas ... je li veci haram alkohol ili svinjetina? iskreno pitam... jer ako je dozvoljeno vinsko sirce a sadrzi mali procenat alkohola zasto onda ne bi bio haribo jer sadrzi truncic svinjetine ili po ovom nasem modernom islamu opet uzimamo ono iz vjere sto nam odgovara ... alkohol u malim kolicinama a svinjetina nikako iako je oboje zabranjeno ... a isak, o ukusima se ne raspravlja, zar ne ??? sastav u kojem nema svinjetine nije halal ... tu se gleda prije svega nacin na koji je zaklana[/quote] Hehe ma slazem se sa svim ovim sto si napisao... ja sam to rekao za te gumene bombonice zato sto je to tako prokleto nezdravo... ali naravno svako ima svoj ukus i treba ga postovati Quote Share this post Link to post Share on other sites
-BOZZ- 0 Report post Posted June 10, 2007 ja negledam toliko,ve Quote Share this post Link to post Share on other sites
+auslanderka zauvjek bosanka 83 Report post Posted June 13, 2007 eh zaboravi dodati da i u vegeti podravkinoj ima svinjski kostiju... Quote Share this post Link to post Share on other sites
+auslanderka zauvjek bosanka 83 Report post Posted August 11, 2007 [quote name='[I-B-R-O]' post='165281' date='Jun 9 2007, 20:52']e sad ti pretjerivas ... je li veci haram alkohol ili svinjetina? iskreno pitam... jer ako je dozvoljeno vinsko sirce a sadrzi mali procenat alkohola zasto onda ne bi bio haribo jer sadrzi truncic svinjetine ili po ovom nasem modernom islamu opet uzimamo ono iz vjere sto nam odgovara ... alkohol u malim kolicinama a svinjetina nikako iako je oboje zabranjeno ...[/quote] halal i haram su jasni ako meni ucena osoba veli da se moze koristit ali i izbjegavati ako je moguce on zna da ako grijesi da se ogrijesi o puno nas a i sama IZ ga dopusta bit ce i da oni uzimaju to kako odgovara im ha? Quote Share this post Link to post Share on other sites
apolo 48 Report post Posted August 23, 2007 [quote name='auslanderka zauvjek bosanka' post='173675' date='Aug 11 2007, 13:15']halal i haram su jasni ako meni ucena osoba veli da se moze koristit ali i izbjegavati ako je moguce on zna da ako grijesi da se ogrijesi o puno nas a i sama IZ ga dopusta bit ce i da oni uzimaju to kako odgovara im ha? [/quote]Jednom gledao na tv i sam Ceric pio vino Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Clark Gable 140 Report post Posted August 24, 2007 [quote name='apolo' post='173985' date='Aug 24 2007, 02:30']Jednom gledao na tv i sam Ceric pio vino [/quote] sram ga bilo ma nije on takav,nebi on to uradio, to se tebi samo pricinilo radi kako hodza kaze a ne kako hodza radi, jel' to ona stara poslovica, cast slatinskom hodzi Quote Share this post Link to post Share on other sites