Jump to content
Sign in to follow this  
auslanderka zauvjek bosanka

Morski specijaliteti

Recommended Posts

Morski specijaliteti?

hmm, malo hrskao lignje :)
nista ekstra. ne preferiram te hrskavcice :)

ali riba mi je zakon, narocito pastrmka.
uz krompir salatu, nema jace hrane.
bijeli luk u ulju preko toga, limuna jos i mehkog kruha....

nevjerovatno :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
od tih svih nekih morskih specijaliteta volim samo rubu i to pohovanu :D ostalo nebi da probam posto cim vidim imam problema sa zeludcem :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jako puno volim jesti ribu i mnogi vrste sam probala, od ove rijecne pa do ajkule :rolleyes: , morske plodove, skampi, rakove itd, kao sto sam razne vrste jela tako isto i na razne nacine pripremljenu, u sosi, sa rostilja, ovako iz tave, rerne, pohovanu.
Sa rostilja mi je najbolja mada i kad je na drugi nacin pripremljena bude jako ukusna.

Share this post


Link to post
Share on other sites
lignje,na svaki nacin, ekstra su..

ribe volim samo pohovane..

jos kad ih profa napravi, ni jedna zena ne zna onako, jos kad uz to dodas malo, odnosno, vise,vilajmovke, uhh :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
[font="Comic Sans MS"][color="#4169E1"]hmm ja sam inace ljubitelj i riba i skampa i liganja na sve moguce nacine ... i ako mi je muka cistiti one kosice iz ribe ... inace jela sam vec pahovane lignje,punjene lignje ... morski rizot je dobar ... od riba su mi dobri oslic, morski pas, tuna i losos ... tuna je veoma ukusna i ako brzo ogladnis :D ... a jela sam i neke corbice sa skoljkama i tako te stvari ... fenomenalna je isto salata od skampovih repica :D hehe uglavnom puno toga se da napraviti i pojesti ... a i pizzu inace jedam sa tunom ili morskim vocem :) u amfori imaju dobre ....

ps.buraz mi je inace specialista za pripremu riba i ti stvari tako ti je kad covjek zavrsio neki tecaj u Splitu :D :) hehehe[/color][/font]

Share this post


Link to post
Share on other sites
ja ribu nemogu smisliti ocima bljakk nema veze kako je napravljena,pohovana ili przena il sta god da jes..kakvi :D jednostavno me onaj miris ubija :D a neko je voli kooo :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ee pa nema nist' bolje od brancina (ili lubina kako ga vec ko zove) i blitva i krumpir na maslinovom ulju ...
pa to bih mogao jesti svaki dan (da je love) :D
a i druge vrste ribe dolaze u obzir ...
lignje na zaru ofkors
skampi na zaru njam njam
rizota... pogoto crni rizoto od sipe... za ubiti se ...
a i riblja supa prava nije losa stvar...
ma uglavnom morsku hranu bih mogao svaki dan jesti

Share this post


Link to post
Share on other sites
[color="#800080"]prije nisam bila neki ljubitelj morskih specijaliteta, ali sto starim.. veci respekt prema toj vrsti hrane imam :D u mojoj kuci, 2 puta sedmicno je pod obavezno riba za rucak. bas danas ce biti pastrmka sa rostilja :D a inace jedem lubin, oradu, skarpinu, pastrmka (naravski), sampijera.. volim i salatu sa morskim plodovima, i naravno neizostavno- tuna :D

a sto isak kaze, uz blitvu i krompir.. iako se brzo izgladni od ribe, ja se najedem da se pomaci ne mogu :D
[/color]

Share this post


Link to post
Share on other sites
e ono standardno ribu (koju pojma) al ova s rostilja sto ima ovdje kod mene pa je polijes svjezim limunom pisaju se zubi kak je dubro i skampi sama pravila hmm... pa ne znam nije me nesto odusevilo...

Share this post


Link to post
Share on other sites
[font="Comic Sans MS"]Probala sam morske hrane punooo...ali najbolje mi pohane lignje sa tatarskim umakom i pomfriijem ;) one na zaru mi nikako nisu dobre..a punjene na zaru su prave :D jela sam vec mnogo vrsta skoljki ali najdraze mi kamenice i dagnje (mislim da se ovo sve ovako i na bosanski kaze) :) super je losos i riba orada mmmmmm...necu vise nabrajati jer postajem gladna :lol: [/font]

Share this post


Link to post
Share on other sites
Morski specijaliteti definitivno No1

lignje sam jela na svaki moguci nacin, pripremam ih kod kuce barem jednom sedmicno. Volim salatu od morskih plodova, rizoto, oslic.. Ama sve, sve od morskih specijaliteta volim i ucim se pripremat kod kuce. Jela sam friske midije ( ne znam kako se tome kaze ovdje i kaze li se tako uopste :icon_cheesygrin: ) na cesti ti cikica otvori stavi limuna i ti "srknes" ono meso iz skoljke, boli glava kako je dobro..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ne znam volite li calamari, preprzi se nakon sto se dobro ocisti :D i posluzi sa krompirom pripremljenim standardno kao prilog uz morsku hranu, ribu i sl. skuhan ,a potom preprzen na putteru i persunu. Mozete i gotovu palentu kupiti u roli i onda se odsijece samo jedan kolut i takodjer preprzi na ulju i posluzi uz to..

Ja inace volim rizu sa morskim plodovima, jednosatvno se skuha odvojeno i kad je gotovo spoji se i to je to..

Spagete sa garnelama su sooper..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



  • Forum Statistics

    • Total Topics
      24,065
    • Total Posts
      378,366
×
×
  • Create New...