dalila 1 Report post Posted September 23, 2006 ma dobra je sarma ali ako poslije nje ima i bureka od mesa :D Quote Share this post Link to post Share on other sites
+_women_ 43 Report post Posted September 23, 2006 volim ja sarmu al i japrak njamiii a jahnija ufff Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Virus 2 Report post Posted September 23, 2006 volim ja sarmu al i japrak njamiii a jahnija ufff<{POST_SNAPBACK}> Ma Irma , sarma je najbolja hrana Bogami heheh :P Quote Share this post Link to post Share on other sites
+_women_ 43 Report post Posted September 23, 2006 eh evo ga prvi iftar ovog ramazana prvo proucena dova omrsili se s vodom pa smo poceli sa: trahana na jajima jahnija iz zemljanog cupa pita s sirom i kuruza kompot kukuruzi slatka pita sa jabukom i na kraju kahvurina ev ja ne mogu zinut bilo je ekstra elhamdulillah :rolleyes: Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Zelka 268 Report post Posted September 24, 2006 evo kod mene se sprema naveliko ponovo am ima svega za svakog: sarma, supa sa povrcem pahovane purece snicle, pecene teletine, pile peceno dinstani krompir, pomfrit, siroki rezanci zapeceni u rerni skupa sa piletom ima pudinga, kolac sa anansom, tiramisu ... salate et bom ko je u blizini bujrum kad ima za 20tero ima i za jednog ili dva vise :D Quote Share this post Link to post Share on other sites
Soul 0 Report post Posted September 24, 2006 Joj da je meni jedna medina ljepinja dao bi sada 50 eura ja ovde u minhenu jedem crnog kruha za iftar koji nije video svijetla po 3 sedmice ali ipak ZELIM SVIMA DA ISPOSTE OVAJ RAMAZAN I SRETTAN BAJRAM!!!! :D Quote Share this post Link to post Share on other sites
+_women_ 43 Report post Posted September 24, 2006 Bome IRma , da se nisi prejela hehe , nemoj puno jesti za iftar , udebljaces se , hehe , salim se ja ! (Zmira)hehe Pozdrav<{POST_SNAPBACK}> to prva dva tri iftara a poslije monte i komad lepinje trebam koju kilu izgubiti :rolleyes: Quote Share this post Link to post Share on other sites
amika87 0 Report post Posted September 25, 2006 Loncic gore od ibre i medina ramazanska lepinja ajoj gori zemlja..... :eat: Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Virus 2 Report post Posted September 26, 2006 SUPA sa Povrcem Potrebno: 1 manji kelj 2 mrkve malo celerovog korijena 1/2 manje prase 1 glavica luka malo pre Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Falcon 24 Report post Posted September 26, 2006 Moj iftar; studentski Tanjir knorove juhe, predjelo Makaroni s vrhnjom, kobasice, glavno jelo Vo Quote Share this post Link to post Share on other sites
+snake 474 Report post Posted September 26, 2006 Kod mene jo Quote Share this post Link to post Share on other sites
+_women_ 43 Report post Posted September 27, 2006 Moj iftar; studentski Tanjir knorove juhe, predjelo Makaroni s vrhnjom, kobasice, glavno jelo Vo Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Falcon 24 Report post Posted September 27, 2006 cojece to ti sam sebi spremis? svaka cast a izgubis li koju kilu tokom ramazana ? da se mjenjamo ja bi malo studentski zivila da koju kilu zbacim <{POST_SNAPBACK}> I ja bih se rijesio par kilograma... jedini nacin je hodanje i ostali vidovi fizi Quote Share this post Link to post Share on other sites
+bUDO_hodza 47 Report post Posted September 27, 2006 sarma,bumbar i pirjan :D Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Virus 2 Report post Posted September 27, 2006 Ja sam Danas iftario: Supa Makaroni sa saftom Sarama Quote Share this post Link to post Share on other sites
DaKkoOTa 0 Report post Posted September 28, 2006 hmmm,,, koka sa zara sa pireom,,, kompot od breskava(breskvi) i na kraju na lepinju namazati nutele uz casu mlijeka---- :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
+EcI PeCi PeC 456 Report post Posted September 30, 2006 Prekjucer Supa Pite Od pileci prsa ( Burek) Sirnica Pita od prase / praziluk sve u one kofrke male... Jabukova pita i kahva Jucer Posto sam izvadila previse mljevenog mese, pola sam ukoristila u frikadele u sosu od sampinjona. A ostalo sa odmah jucer stavila dosta luka i bjelog i cvrneog zacinila ( biber vegeta sol). pa za veceras burek! u frikadele ide meljeveno meso 1 mozzarella ( ona se isjece na male kockice) 3 glavice luka crvenog 3 bjelog ( neznam kako se onaj jedan dio luka belog zove) Luk se prije mjesanja u masu malo isprzi! 1 jaje mrvice i sve se to dobro zacini tavu sa uljem zagrijati, i praviti kao knedlice od mesa. Kad se dobro sa obje strane zarumene. Izvaditi ih. U tu istu tavu ispolati sampignone isprziti. Malo zaciniti.. Kad se malo isprze, dodati malo vode i 2.5 dl vrhnje za kuhanje. Poslije knedlice u taj sos vratiti i kuhkati pola sata na laganoj vatri... Uz to ide dobro krompir. Juce sma ubacila par mrkvi da se skuhaju uz komir. Lijep i saren prilog A super ukus ima... Kolac od banane... Tu nemam recepta tu sve radim ofrlje!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
+FaRuK 6 Report post Posted October 2, 2006 joj ja volim graha uz iftar pogotovo kad je sa kobasicama ajjj mama mia... ma sve je dobro kad znas da je fino mama napravila ahhhhh...) poZz!!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Eve 2 Report post Posted October 2, 2006 Evo u mene veceras bio iftar za vise osoba i bilo je: Jahnija meso i krompir burek mjesana salata + kisele paprike kasnije kolac od ljesnaka i kafa ah da uz to sve je bio i domaci somun Quote Share this post Link to post Share on other sites
+breake-dancer 9 Report post Posted October 3, 2006 Vruce ramazanske lepinje sa mlijekom,to je nesto najbolje sto moze biti,otkad nisam jeo bosanski lepinja :( Quote Share this post Link to post Share on other sites
+_women_ 43 Report post Posted October 4, 2006 eh ovako omrsili se limunadom supa od brokula salata sa zeljem makaronima paradajzom mesne okruglice cevapi zeljanica jahnija i nakraju sutlijas :) ps nisam ja to sve jela ja samo zeljanice i supe :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Eve 2 Report post Posted October 5, 2006 Burek na drugi način Potrebno : 700 gr mljevene govedine (mo Quote Share this post Link to post Share on other sites
+EcI PeCi PeC 456 Report post Posted October 7, 2006 E ovaj burek ja veceras za Iftar pravim... BAs zanimljiv i neobican recept... AKo uspije javim... Imam jedno pitanje morajul kupovne jufke biti??? Quote Share this post Link to post Share on other sites
+_women_ 43 Report post Posted October 9, 2006 Umak (varivo) s paradajz sosom Potrebno: pola kile teletine-junetine (bez kosti) glavica luka crvenog glavica luka bijelog jedan patlidzan 5-6crvenih paprika dugih paradajz sos Priprema: Isjeckati meso na sitne komadice, luk jedan drugi patlidzan, papriku isto tako to dinstati na laganoj vatri par minuta (5-6) zatim sve prebaciti u lonac dodati malo vode i paradajz sos kuhati heh dok ne vidite da je gotovo prijatno ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
huso_nl 0 Report post Posted October 9, 2006 MMMMMMMMM KAKO TO ZVUCI FINO I UKUSNO Quote Share this post Link to post Share on other sites