Jump to content
Clark Gable

Sta Ste Danas Kuhali

Recommended Posts

Flloo .. uci se, ucii trebace ti...ahaha.....ahmm sta sam ja danas kuhaoo ..supa bez icega i podgrijao sarmu od juce .. ahaha :eat:

Share this post


Link to post
Share on other sites
e danas mi se jele cufte...zvrki mi je dao malo info... jer ja onako kao ona ne pravim..

pa sam ja se raspitao malo i ovako pravio

uzo kifle i iskomadala je sitno u malo vrhnja,i ostavila da stoji dok pripremim meso..posto nisam htjela da ima luka tj da se primjeti ja sam uzela onu ribu za sir i na nju izribala dvije manje glavice ruka,poslolila i vegete bacila jaje (zaboravila biber) i tek onda dodala vrhnju i kruh.
u tanjir nasula malo brasna i u njega valjala cufte i pekla na ulju..
kad sam sve ispekla onda sam u tu tavu stavila 20gr putera i 20gr brasna da se malo brasno isprzi... (zavisno za koliko pravite ako hocete manje sosa onda uzmite manje brasna) i ugrijla u medjuvremenu 3dcl mlijeka i kad se brasno malo isprzilo polako dodajte mlijeko i mjesate i pazite da se ne prave grudvice,kad je sve izmjesano vratite na vatru da se zgusne kako vi zelite,dodate vegetu sol,biber i malo crvene paprike i kasiku dvije vrhnje.. i skuhate krompir uz to i pire napravite i par cufti polijete s ovim sosom i njupate da vas sve zaboli :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
a danas lipo isto ja mislim da sam pisala vec jednom..

krompir izrezete na listice kruzice i tevsiju u koju pecete namazete s bjelim lukom malo ulja i to pecete...kad pocnu da mirise krompiri dodate povlaku 200ml+200ml mlijeka soli bibera i muskatnog orascica i polijete po kromiru i pecete dalje dok ne bude gotovo.
u medjuvremenu pripremite meso snicle... ja uzmem manju tevsiju i na sparet i malo preprzim na ulju s obje strane i u rernu malo dodate vode da dobijete safta kojim prelijete krompire
et
salate kakave
kruha
i
njupas
:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Picu sa povrcem :)

Zamjesaj tjesto.. izaberes povrce po svome ukusu i stavis na tjesto i dadnes peci :)

Ja sam uzela..koruzu,papriku zelenu,kineski kupus,paradajz,sampinjone.. i polijes olivnim uljem,petrsiljem i origano :) njami njami :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
kljukusu sineee :lol:

obarusu kazu, to ono bez krompira, bez mesa i tako toga, samo tijesta :lol:

[img]http://img231.imageshack.us/img231/1347/31012008006hh6.jpg[/img]

[img]http://img122.imageshack.us/img122/4623/31012008007bq0.jpg[/img]

i dakako, koju feferonku uz ovo i glavicu luka i kvalitetno se zakoljete :rofl:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danas sam peko junjece meso sa krompirom i povrecem u sosu od vina!
Bilo je straha!
Nisam normalan koliko sam jeo! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
njupi njesto

jednostavno i brzo

skukas onih spageta koliko hos

i kad su skuhane uzmes onu jednu konzervu tuna rine i bacis u vrucu tavu s uljem ako koristite dvije onda izlijte ulje iz jedne da ne bude puno masno ko ne voli.. i onda ubacis spagete i malo prepeces i gotovo.

salate i jedi

bit ce foto samo sad mi se ne da prikljucivat na pc :) Edited by auslanderka zauvjek bosanka
efo foto

Share this post


Link to post
Share on other sites
alma drugi put napisi kako si sta napravila... :) tj recept na sunce


ev moj rucak/vecera zapravo

pileci prsa nako od namirke..zavisi sve za koliko pravite.. isprzite u tavi na ulju... kad je meso peceno dodate povlake 2 deci i toliko vode i pustite jednu 15tak 20tak min poklopito da se kuha ... nemojte da vas zabrine sto se kolicina umaka smanjiva.. dodajte soli bibera vegete.

Dok se to krcka vi izrezite dvije prase na kruzice i 3-4 paradajza (ako za jednu osobu onda 1 prasu i 2-3 paradajza) na kockice, prasu operite i dodajte skupa s paradajzom u umak i kuhajte jos bom dok se ne skuha... paradajz ce otpustit svoj sok pa ce bit umaka vise nego sto mislite :)

E da uz to makarone... ja sam ove uvrnute uzela...


foto

Share this post


Link to post
Share on other sites
konto nesto na brzaka


pilecih prsa (bit ce samo to jedem) :D izrezem na kockice i preprzim na ulju..u to dodam opranu rizu i malo preprzim i dodam vodu s otopljenom kockom bujon (vruca voda)... i tako kuham dok se riza ne skuha...

i bom njupa gotova :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
U mene se upravo kuha grah sa pastrmom, malo sam i mrkve stavila unutra, mhh njam!! Donijela mi tetka jucer kiselog kupusa, aaa :D Jos kruh da napravim, sve domace, rr :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Evo kod mene se upravo pece pile u rerni i jos se premisljam sta cu za prilog :rolleyes:

naime.. postupak je sljedeci :)

pile sam razrezala po sredini da bi mogla ocistiti iznutricu i lijepo ga staviti u tepsiju, zatim sam ga dobro povegetila, stavila paprike, masilinovog ulja i nasjeckala crvenog i bijelog luka preko i ostavila da odstojih nekih 20 minuta, a za to vrijeme sam ugrijala rernu na 250 stepeni tako spremljenu kokicu stavila u nauljenu tepsiju i dodala koju kap vode i stavila da se pece. Najvjerovatnije cu za prilog napraviti pire krompir, znaci skuhati 4, 5 krompira izgnjeciti ih dodati vrhnje za kuhanje, slatko mlijeko, malo kiselog vrhnja umutiti mikserom i gotovo za hapiti. Uz to cu sve napraviti zelenu salatu sa maslinovim uljem i senfom..

mnjami


i zaboravila sam dodati da sam ispod kokice narezala dva koluta narandze i limuna i polila je limunovim sokom...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jagnjetina na banani...



potrebno je

1 kg jagnjetine
malo soli bibera 10 veliki kasika secera bulliona 1Litar

secer karamelisirate, kad dobije lijepu boju dodate meso na na jacoj vatri izmjesate i przite dok meso nebude lijepo braun . poslije toga dodate malicak soli i bibera i saspete bullion na kraju.. Kuhkate to na laganoj vatrici dva sata.. 10 min pred kraj kuhanja irezete 3 - 4 banane na kolutice i dodate u meso..

prijatno...

ovo je jako jako ukusno... necete se pokajati..
skepticno sam taj recept citala...

mislim da me falcon nedje pito za recept za pitu sa paprikama...

ja licno preprzim malo vise luka.. paprike se izrezu na kolutove so biber vegeta. normalno se razvije.
i slaze tavan po tavan...

ovo je isto njam njam

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='EcI PeCi PeC' post='218494' date='Mar 1 2008, 10:18']Jagnjetina na banani...



potrebno je

1 kg jagnjetine
malo soli bibera 10 veliki kasika secera bulliona 1Litar

secer karamelisirate, kad dobije lijepu boju dodate meso na na jacoj vatri izmjesate i przite dok meso nebude lijepo braun . poslije toga dodate malicak soli i bibera i saspete bullion na kraju.. Kuhkate to na laganoj vatrici dva sata.. 10 min pred kraj kuhanja irezete 3 - 4 banane na kolutice i dodate u meso..

prijatno...

ovo je jako jako ukusno... necete se pokajati..
skepticno sam taj recept citala...

mislim da me falcon nedje pito za recept za pitu sa paprikama...

ja licno preprzim malo vise luka.. paprike se izrezu na kolutove so biber vegeta. normalno se razvije.
i slaze tavan po tavan...

ovo je isto njam njam[/quote]

jel banana metafora :lol:

mislim, cudno m izvuci to, al' hajd..

a tu pitu cu morati naruciti kod falcona da napravi pa da isprobamo :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danas sam kuhao nesto jako komlikovano psihicki sam se pripremao 2 sata...normalno jaja ispala su
jestiva veliki uspjeh sa svojih 10 prstiju :mellow:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pljeskavicu s kajmakom

U jednu posudu stavite fant za pljeskavice s malo mineralne da stoji pet minuta a nakon toga dodate fa

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vako.. Odem ti ja jutros u pekaru ranom zorom, kupim jedan pozamasan crni kruh i dvije zemicke, stavim u najlon vrecicu da lijepo otpusti..
Imala sam ispit, dodjoh sva sretna (polozila) :) pa fino isprzim piletine, dodam u to nekog povrca, nema kakvog nema, sva tri cevapcica i tako napravim buckuris u tavi i zelenu salatu sa rotkvicama.. Sreca, metalna dugmad na hlacama pa nisu pukla koliko sam se najuchoo :icon_redface:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cestitke :icon_cheesygrin:

Ja sam danas skuhao rizu te napravio dva umaka; junetina u kariju i soja sosu (pikantno) te bijeli umak od gljiva (slatkast), nakri

Share this post


Link to post
Share on other sites
Evo sad je skoro 2 sata : i gotova je koka i krompir...whahahha

Ovako nekako izgleda :eat:

[img]http://img264.imageshack.us/img264/4250/bkartoffelnbfb8.jpg[/img][img]http://www.net.hr/2006/02/28/0010007.17.jpg[/img]

Idem da jedem :eat: :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pirjan s mnogo luka i bijelog pilećeg mesa (u kariju, naravno). Krompir, paprika. mladi luk, crveni luk i če

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danas smo ja i drug pravili kljukusu :D o yes heheh

Fino brasno, krmpire i luk kod turcina kupili i sir u marketu i udriiiii :rofl:

Ispala prava :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



  • Forum Statistics

    • Total Topics
      24,065
    • Total Posts
      378,366
×
×
  • Create New...