+Clark Gable 140 Report post Posted June 19, 2006 evo, posto meni gotovo uvijek nedostaje ideja sta da kuham, nije zgorega da se malo svrljne koja rijec o tome.. konkretno, ja sam danas kuhao krompir i pilece filete i dakako, paradajz salatu.. krompir stavite u tavu u kojoj ima vec vode, on se lagano kuha te otpusti svoj sok, ne previse da vam ne zagori ali tek toliko da se skuha i malo zapece, ali mora da se razbija kad ga viljuskom probodete za pilece filete najbolje je da ih dan ranije vec pripremite, stavite sol, vegetu i papriku i to stavite u kakvu posudu i u frizider, otpusti sok i puno su ljepse za jesti, ne peci previse jer sva aroma nestade.. ostalo, naravno, po zelji... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Incubus 650 Report post Posted June 19, 2006 rucak sam sebi kuhao krompir i ubacio brokulu i jeo hladnu piletinu koju mi je stari jucer donio za veceru kuhao rizu i jeo tunjevinu iz konzerve ... nije nesto extra ali eto :lol: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Robin_Hood 0 Report post Posted June 19, 2006 ajj ja haman nista nisam jeo danas mama narucila neku kuhinju novu,pa joj danas doslapa majstori citav dan radili, tako da sam se hranio sa nekim cokoladama i pistacijama i cipsom i naravno - voda,voda,voda ali zato sutra kad pocnem jesti,nece me biti na netu nikako :;) Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Beauty 0 Report post Posted June 20, 2006 aj ja na ovim vrucinama nemogu ni jesti ni piti.. juce sam citav dan jela jagode, i to kao dorucak, rucak, i vecera :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
+auslanderka zauvjek bosanka 83 Report post Posted June 20, 2006 gladna sam..mislim da cu danas da pravim pileci paprikas...recept nemam sama cu da ga izmislim et bilo bi to onda to.. :rolleyes: Quote Share this post Link to post Share on other sites
+[I-B-R-O] 63 Report post Posted June 20, 2006 Ja sam danas jahniju za rucak imao. Otkako su ove vrucine nastale, pite nikakve vidio nisam nii kakvih snicli i prave one hrane, kod nas sve neke mo Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Incubus 650 Report post Posted June 20, 2006 Ja sam danas jahniju za rucak imao. Otkako su ove vrucine nastale, pite nikakve vidio nisam nii kakvih snicli i prave one hrane, kod nas sve neke mo Quote Share this post Link to post Share on other sites
+EcI PeCi PeC 456 Report post Posted June 22, 2006 Kuhala sam i prokuhal au kuhinji. Sparina fuj.. Sta sam kuhala? teleci medaljoni u saftu. Neke nudle salta i kromirice. Sve po zeli kako sta voli... Quote Share this post Link to post Share on other sites
missfine 0 Report post Posted June 22, 2006 a kuhala sam makarone i neki govedji saft! jao jest dobro bilo :rolleyes: Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Incubus 650 Report post Posted June 22, 2006 Danas ne kuham.... ucim...a vruce mi je... pekara ... sirnica, burek ... jebiga lose ali sta ces .... vrijeme je dragocjeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Clark Gable 140 Report post Posted June 22, 2006 joj sparine, uzas.. ja spagete kuhao, sos od milerama i gljiva, ma bude super, a cijena, mizerna, samo 2,30km :D Quote Share this post Link to post Share on other sites
+bUDO_hodza 47 Report post Posted June 23, 2006 pokusaj ovo...isprzi jaja ali zajedno s spinatom...vidjeces jeste ukusno..kakvo meso kakvo sta.... ja inace ne kuham vec dva mjeseca....sad sam na pastetama i konzervama...dok ne kupim elektricni sporet a onda napisem sta budem pripremao (=)) :D Quote Share this post Link to post Share on other sites
+EcI PeCi PeC 456 Report post Posted June 26, 2006 Danas neznam ni ja sta bi kuhala. EVo kako sma ustala notam. Mozda kljukusa, al prevruce je za takvu hranu. Najbolje je uz razamazn, ja kuhampretezno. AJ me sta ja toga nakuham,hahahha nemoze se nikako pojesti. Cudno tad ideje sam frcaju... Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Clark Gable 140 Report post Posted June 26, 2006 Danas neznam ni ja sta bi kuhala. EVo kako sma ustala notam. Mozda kljukusa, al prevruce je za takvu hranu. Najbolje je uz razamazn, ja kuhampretezno. AJ me sta ja toga nakuham,hahahha nemoze se nikako pojesti. Cudno tad ideje sam frcaju...<{POST_SNAPBACK}> pa naravno, tad samo namisljas sta bi jeo ja evo sad odoh kuhati pire krompir i uzeo sam teleci kotlet, stavis malo gljiva na to, u pire krompir obavezno ide mlijeko i margarin, njam njam, kako to bude dobro, salata je od krastavaca svjezih.. danas samo odmaram, psihicki :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Zelka 268 Report post Posted June 27, 2006 hmm evo ja cu danas posle nekog vremena da kuham hmm a pravit cu pileca prsa u umaku od vrhnja i njoke to je meniiii nes najbolje a i kad se to kod kuce kuha ja kuham ammm i najbolje zelena salata a prije svega supa ... mada je ovi dana prevruce al moram zbog oca supu pa bome bujrum :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Clark Gable 140 Report post Posted June 27, 2006 sta su "njoke" :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
taski 1 Report post Posted June 28, 2006 sta su "njoke" <{POST_SNAPBACK}> njoke su ti kuhani pire krompir i brasno pomjesani sa vodom i malo margarina od kojih se napravi nesto kao tjesto poslije ih lagano oblikujes kao mali brdar.dobri su kao prilog gljivama.jako ukusno i jako hranjivo. :eat: Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Zelka 268 Report post Posted June 28, 2006 nisam ni vidjela da si preupitao hjehehe eto taski ti je odgovorio ma napravit cu jednom pa bujrum hehehe sve za svog kolegu :P a danasssssss imamo za rucak punjene paprike njami :D Quote Share this post Link to post Share on other sites
+bUDO_hodza 47 Report post Posted June 28, 2006 opet nista,argeta,2 snite kruha,2l ice tea (pfirsich) tako zive usamljeni hehehe (do plate ) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Eve 2 Report post Posted June 28, 2006 baby krompirici i janjetina je u mene danas za rucak bila, bas sam se najela :o Quote Share this post Link to post Share on other sites
+[I-B-R-O] 63 Report post Posted June 28, 2006 Uh, mati otisla na morje, pa se hranim iz restorana danas tukao telece pecenje malo mrsnije sa makaronima i rizom i salatu mjesanu a jesam se najeo, ev jos nisam prevario :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Zelka 268 Report post Posted June 29, 2006 kod mene danas lazanje i mjesana salata (paradajz,krastavci,paprika,luk ) ... tako to :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Clark Gable 140 Report post Posted June 30, 2006 danas cejfim, neda mi se uciti, pa cu da pravim krompir u tepsiji s dijelom koke, na sve to ide salata od krastavaca i dakako, prije svega toga, juha od gljiva, da malo dam sebi oduska :D Quote Share this post Link to post Share on other sites
+EcI PeCi PeC 456 Report post Posted July 1, 2006 Posto je ova vrucina katastrofa, uzas i manje se jede. Danas nekontam nista kuhat. Mozda tek pred vecerer, nesto malo. Ovako me kahva drzi! Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Zelka 268 Report post Posted July 2, 2006 hm nedelja je kod mene na tanjiru ce danas biti ... tjestenine sa pilecim mesom i tikvicama ... sa sosom od vrhnja ... a prvo supa (od sampinjona) ... zelena salata ... a i pravila sam jutros tiramisu ... bujrum :) Quote Share this post Link to post Share on other sites