GAGO2 266 Report post Posted December 24, 2006 Bajro Redzic je sigurno bio legenda nase Krajine i neka mu je vjecni rahmet.Imao sam priliku ranije cuti par puta kako covjek svira i tu se nema sta reci vec da je bio "najbolji".Vremena se mjenjaju i pitanje je dali ce netko u Krajini nastaviti Bajrinim stopama i gajiti nas Krajiski duh u muzici i sevdahu.Izgleda da mi Krajisnici tek kad izgubimo neku nasu legendu iz Krajine tada se osvjestimo i kazemo "bio je najbolji".Ono sto je rahmetli Bajro ostavio iza sebe je neprocjenjivo blago za Krajinu i nasu BiH. Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Virus 2 Report post Posted December 24, 2006 Bajro Redzic je sigurno bio legenda nase Krajine i neka mu je vjecni rahmet.Imao sam priliku ranije cuti par puta kako covjek svira i tu se nema sta reci vec da je bio "najbolji".Vremena se mjenjaju i pitanje je dali ce netko u Krajini nastaviti Bajrinim stopama i gajiti nas Krajiski duh u muzici i sevdahu.Izgleda da mi Krajisnici tek kad izgubimo neku nasu legendu iz Krajine tada se osvjestimo i kazemo "bio je najbolji".Ono sto je rahmetli Bajro ostavio iza sebe je neprocjenjivo blago za Krajinu i nasu BiH.<{POST_SNAPBACK}> Ima dosta njegovih ucenika koji ce nastavti svirati, ali evo bas sam cuo neki dan da UNUK od Bajre Redzica profesionalno svira i da ce nastaviti njegovm stopama. ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Barby 0 Report post Posted January 17, 2007 ja nemam pojma ko je to.....odnosno nokad Quote Share this post Link to post Share on other sites
+black_lady 0 Report post Posted February 21, 2007 Meni je najljepsa "U Stambolu na Bosforu" U Stambolu na Bosforu bolan pasa lezi Dusa mu je na izmaku, crnoj zemlji tezi Molitva je njemu sveta pa mujezin s minareta uci na sav glas Allah ilallah, sellam alejkum Kad ste vjerno sluge moje sluzili moj harem Neka od vas svaki uzme jednu zenu barem Iz oka mu suza kanu pa na minder mrtav panu stari musliman Allah ilallah, sellam alejkum Kad je cula pasinica za tu tuznu vijest Da se pasa preselio na ahiret Iz oka joj suza kanu pa na minder mrtva panu ljubav pasina Allah ilallah, sellam alejkum Sevdalinke inace djeluju opustajuci na mene i slusam ih kad se zelim totalno odmoriti i psihicki i fizicki... Quote Share this post Link to post Share on other sites
+_[pile]_ 2 Report post Posted February 22, 2007 ja volim sevdalinke,a najvise kad sjednem sa mamom tatom i njihovim drustvom ,pa kad se zapijemo,ala... pretproslu novu smo slavila familijarno tj,moji roditelji njihovi prijatelji i njihova djeca,nije mi ljepse bilo odavno,,sto bi rekao Ado,moja aida kako nam nece biti dobro kad smo ko mali bili uspavljivani sa onom NE SILAZI SA CARDAKA... al najvise me ujeda ona...O JESENI TUGO MOJA... Quote Share this post Link to post Share on other sites
huso_nl 0 Report post Posted February 22, 2007 bez sevdalinke sam nacisto lud ,a volim i da zapjevam ponekad ,mada to nije svakome prijatno slusati pa se trudim da kad imam zelju da zapjevam budem sam :D Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Floresita 3 Report post Posted February 22, 2007 hmm ja neslusham nikad ma da u mene stari nekad ko fol zapijeva po jednu :P Quote Share this post Link to post Share on other sites
+auslanderka zauvjek bosanka 83 Report post Posted February 22, 2007 ja i cojk imamo lipo bez muzike sevdalinke boli glava jos bolje su :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
+breake-dancer 9 Report post Posted February 22, 2007 Morat cu sta staviti za download :D Quote Share this post Link to post Share on other sites
+sanel87 42 Report post Posted February 22, 2007 Morat cu sta staviti za download <{POST_SNAPBACK}> Ja samo od sevdaha slusam Safeta Isovice, ako ti sta Muki treba od sevdaha javi se imam ja toga doooosta . Omiljena pjesma mi je "Bosno moja poharana". Quote Share this post Link to post Share on other sites
+[I-B-R-O] 63 Report post Posted February 22, 2007 E ovako. sevdah mi je nesto najjace na svijetu nema svadbe bez sevdaha, samos to ove nove pivaljke prije nauce onu pjesmu gacice neg Moj Dilbere. to mi jaaako smeta. e sada, ono sto nisam mogao a da ne primjetim i da mi ne zasmeta, to je Mostar Sevdah Reunion i pjesma Cudna jada, koja je naravno obrada jel Himzine Cudna jada od Mostara grada koja je recemo identicna, ali su rjeci isprmjestane. halalite ljubitelji MSR, mislim, i meni su dragi ali premjestanje rjeci u sevdealinkama dovodi nas u konfuziju :( Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Hugolina 1 Report post Posted February 22, 2007 Ma nema bez sevdaha nista, to vuce svakog Bosanca, pogotvo ona "Emina" jer najljepsa zatim, "Snijeg pade na behar na voce" i "Sjecas li se hanuma". Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Virus 2 Report post Posted February 22, 2007 Ma nema bez sevdaha nista, to vuce svakog Bosanca, pogotvo ona "Emina" jer najljepsa zatim, "Snijeg pade na behar na voce" i "Sjecas li se hanuma".<{POST_SNAPBACK}> slazem se, sve su sevdalnike lijepe , al brete ova "Emina" i "Snijeg pade na behar na voce", najbolje su . Pozdrav Quote Share this post Link to post Share on other sites
+EcI PeCi PeC 456 Report post Posted February 22, 2007 Zvjezda tjera mjeseca za goru ga otjera... Moja omiljena sevdalinka.... Odmaraju dusu... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Soul 0 Report post Posted February 22, 2007 Zvjezda tjera mjeseca za goru ga otjera... Moja omiljena sevdalinka.... Odmaraju dusu...<{POST_SNAPBACK}> svidjaju mi se sevdalinke, ali nisam neki ljubitelj, ono slusam hip-hop i nisam bas neki ljubitelj stare bosanske sevdalinke, ali zna se ponekad naci koja pijesma od safeta isovica, kada sam dole u bosni pa ono malo se napijem pa valja poslusat.. sada da ne glumim ovda kak sam ja neki hip-hoper da samo gruham rap!!! Ne ipak se drzim nase muzike i nasih obicaja.. ali et sto se mene tice ima dobrih sevdalinki, a najvise mrzim onu TAMBURALO MOMCE UZ GITARU (hehe) a najvise volim O SAFETE SAJO mislim da se tako zove... :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
lucky 1,271 Report post Posted February 27, 2007 nema nista bez dobre sevdalinke Quote Share this post Link to post Share on other sites
_beba_ 0 Report post Posted February 27, 2007 sevdalinke slusam vako kad se zazelim bosne neke me sevdalinke na cazin i na stare dane podsjete Quote Share this post Link to post Share on other sites
bubamara 0 Report post Posted March 3, 2007 ja pravo gotivim sevdalinke. jednom sam kod tate u autu slusala jednu sevdalinku ide nesto "kad se smijes mila kceri smijat ce se s tobom svi a kad budes zaplakala plakat cemo ja i ti" to je nesto najbolje sto sam cula.... volim i obrade od Mostar sevdah reunion posao su savrseno odradili, narocito obrada Cudna jada od Mostara grada Quote Share this post Link to post Share on other sites
+black_lady 0 Report post Posted May 10, 2007 Danas sam bas u sevdah raspolozenju... Himzo Polovina je legenda... Ehlimana Svakog dana pjesma se cuje iz male cvjetne avlije ko da nekoj jade lijeci bol odjekuje Kada sam jutros prosao tuda pitam ko u njoj stanuje u toj kuci Ehlimana za dragim tuguje Zbog ove njene zalosti prolaze dani radosti sada se vise ne cuje Ehlimanin smijeh Ehlimana, Ehlimana Bijese jedan zidar mladi u tudje ode krajeve i dok drugim dvore gradi ona samuje Od dragana pisma ceka sama sa sobom druguje dan za danom ona se nada jer mu vjeruje Pjevaj lijepa Ehlimano pjevaj o tuznoj sudbini svi cemo stati svi cemo pjesme tvoje slusati Ehlimana, Ehlimana, Ehlimana Quote Share this post Link to post Share on other sites
+FaRuK 6 Report post Posted May 10, 2007 slusam sevdah samo nekad i to jednom dvaput u godini dok rakijam na uni sa drustvom pa upalimo malo a vako rijetko kad sta ja znam nisam neki bas extra ljubitelj te mjuze... ne privlaci me kao techno hehehe poZz Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Beauty 0 Report post Posted May 11, 2007 [quote name='Robin_Hood' post='61353' date='May 4 2006, 00:25']hmm dok sam bio manji,mislio sam da je to najveca glupost na svijetu slusate sevdalinke,a sad eto ne mogu reci da ih volim mnogo ali fino ih je cuti,tacno imaju ono nesto "bosansko " u sebi. ma samo kad cujes Snijeg pade na behar na voce... ili ona Bajram dodje.... ma straha je to [/quote] Jes, haha nisam jedina sto je nekad mislila da je to najveca glupost.. sad imam sasvim drugo misljenje o tome, vise volim sevdalinke nego ove sad gluposti sto izlaze na markt.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
DA KINE 0 Report post Posted May 11, 2007 Hmmm mislim da su sevdalinke nas zastitni znak i da se be trebamo toga sramiti vidio sam par puta nekome se to kao gadi ti bi rekao da je iz Parisa...najbolja sevdalinka Mujo kuje Quote Share this post Link to post Share on other sites
-BOZZ- 0 Report post Posted May 12, 2007 Sevdalinke li Quote Share this post Link to post Share on other sites
DzmrDz 0 Report post Posted May 13, 2007 himzo polovina d ledzend..! Quote Share this post Link to post Share on other sites
vrljin 1 Report post Posted May 14, 2007 oooooooooo vidi babinog muzikanta hehhehe jedna od najbolji sevdalikni bosno moja Quote Share this post Link to post Share on other sites