Jump to content
Sign in to follow this  
Amel Meca Družanović

GRADI SE MODERAN KOMPLEKS?

Recommended Posts

Načelnik općine Cazin mr. NerminOgrešević je predstavnicima kantonalnih i općinskih institucija, banaka, klubova vijećnika, zastupnicima u kantonalnom i državnim parlamentima, te predstavnicima domaćih građevinskih firmi prezentirao prijedlog projekta „Administrativno- financijski centar Cazina“.

Riječ je o izgradnji kompleksa na mjestu koje povezuju četiri parcele, a na kojima se trenutno nalaze zgrada Policijske uprave, Šumarije, Poreske uprave i parcela na kojoj se nalazio stari hotel. Predložena građevinska cjelina ponudila bi trajna rješenja za više institucija čije sadašnje prostorije ne udovoljavaju potrebama stanovništva najmnogoljudnije općine u ovom dijelu BiH.

Kako je istaknuto, gužve i kolone u Zavodu zdravstvenog osiguranja, na odjelu CIPS i brojnim drugim sličnim institucijama, višegodišnji su problem i svakodnevna prepreka u normalnom funkcioniranju života građana općine Cazin. Za realizaciju ovog projekta nužna je podrška kantonalnih institucija i domaćih građevinskih firmi.

 –„Zbog toga smo i upriličili ovakav oblik prezentacije. Željeli smo pokazati prijedlog ovog projekta onima kojih se najviše tiče, otvoriti ovu temu i pokazati građanima da se promišlja o budućnosti Cazina. Naravno, tu su velike šanse za domaće građevinske firme, ali treba naglasiti da se radi o prijedlogu koji je tek ponuđen i koji je svakako, otvoren za sve sugestije“, kazao je načelnik Ogrešević.

  Nakon prezentacije, prisutni su izrazili pohvale za projekat koji je, kako je kazano, najbolji pokazatelj da se u Cazinu vodi brigao kreiranju budućnosti na osnovu realnih pokazatelja i da bi ovakav objekat zasigurno riješio veliki broj sadašnjih problema i otvorio mogućnosti za nove investicije.

PRIJEDLOG_PROJEKTA_680_383_s_c1.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

izgleda lijepo ... samo ovo je zacetak ideje ... do realizacije ima puno vode da protece ... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ejs sad.Inace Cazinska Dolna je uvijek bila poznata po svom zelenilu I prirodi.Najvise trave je uvijek bilo na krajininom stadionu a na daleko cuveni cazinski park sa cetiri drveta nije odolio zubu vremena I modernizaciji carsije.Cajin Potok je tu zauzimao vazno mjesto u nasoj flori I fauni.Hlad je uvijek bilo najlakse naci u kaficima a Incel I zeljezara su uvijek solidno punile dom zdravlja raznim bolesnicima.Od table do table je egzistiralo 11 basti I jedan vocnjak koji nije funkcionisao kao vocnjak nego... Tako da ono sto nikad nismo ni imali ne mozemo ni izgubiti.

Edited by viking
 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Forum Statistics

  • Total Topics
   24,064
  • Total Posts
   378,365
×
×
 • Create New...