Jump to content
Sign in to follow this  
Amel Meca Družanović

Vijesti iz BiH

Recommended Posts

KLUPE, MZ PODZVIZD – U srijedu, oko 15:00 sati, u potpunosti je izgorjela stara kuća Aziza Rizvića sa Klupa, u Mjesnoj zajednici Podzvizd. Aziz se u trenutku izbijanja požara nalazio u Velikoj Kladuši, a za požar je saznao od svog prvog komšije Hasana Hušidića,koji ga je telefonom pozvao. Aziz je uzvratio poziv svojoj majci Azizi koja je pokušala nešto učiniti, ali je bila nemoćna. Ipak, uspjela je spasiti kravu, kozu, ovcu i pet pilića. U požaru je izgorjelo osam ovaca, stotinjak pilića te sve što je u kući i podrumu imao Aziz i njegova kćerka Amina, učenica šestog razreda osnovne škole. U našem prisustvu ovca za koju se činilo da je spašena, ipak je morala biti preklana jer nije bilo izgleda da preživi zadobivene opekotine. Prizor sa izgorjelim ovcama izgledao je strašno.
Vatrogasci su brzo stigli nakon poziva, međutim, požar je već bio zahvatio cijelu kuću. Stigli su i pripadnici policije te inspektori i radnici Elektrodistribucije. Mada nezvanično, pretpostavlja se da je do požara došlo zbog kvara na elektroinstalacijama a kojeg su mogli prouročiti miševi.

Aziz nigje ne radi i bavi se poljoprivredom i nadničari. Počeo je gradnju nove kuće koju je tek doveo pod prvu ploču a koja je još neuslovna za život. U takvoj kući živjela je njegova majka Aziza, a i on je ovog ljeta planirao preseliti u novu kuću. U staroj izgorjeloj kući živio je sa kćerkom. U neuspjelom braku ima još mlađeg sina koji živi kod svoje mame.

Ovoj porodici je potrebna pomoć dobrih ljudi. U kasnim popodnevnim satima, nakon naše posjete ovoj porodici, obavijestio nas je Nezir Šakanović, predsjednik Mjesne zajednice Podzvizd, kako će se lično uključiti u akciju pomoći porodici Rizvić. Za sve one koji mogu i žele pomoći ovoj porodici evo kontakt telefona: 062-438-868 (Aziz Rizvić) i 062-264-395 (Nezir Šakanović).

pozar2.jpg

pozar3.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Forum Statistics

  • Total Topics
   24,064
  • Total Posts
   378,365
×
×
 • Create New...