Jump to content
Sign in to follow this  

Recommended Posts

Svi znaju da u Kini jedu pse, ali ovoga puta, zaista, ne radi se u urbanom mitu. U malom kineskom gradu Yulinu u pokrajini Guanxi već šestu godinu zaredom, 21. lipnja, održat će se Festival psećeg mesa. Tijekom ljetnog solsticija navodno se skuha i pojede oko 10 tisuća pasa

Od samoga osnivanja festival se nalazi na meti kritike pobornika prava životinja, ali ove godine je cijela priča postala globalna zahvaljujući društvenim mrežama. Tijekom mjeseca svibnja poslano je gotovo četvrt milijuna tvitova pod hashtagom https://twitter.com/search?q=%23StopYuLin2015&src=tyah

Najbučniji u svom nezadovoljstvu su aktivisti američke udruge za prava životinja Duo Duo. Njihovi aktivistihttps://www.change.org/p/mr-chen-wu-yulin-governor-please-shut-down-the-yulin-dog-meat-festival-in-guangxi-china i do sada su sakupili više od 200 tisuća potpisa. Također, pokrenuli su ihttps://www.youtube.com/watch?v=TKOQIuHI3Eo. Duo Duo je namjerno svoju kampanju usmjerio prema javnosti zapadnih zemalja jer im je cilj pokazati ljudima u Yulinu da je njihova tradicija dio prošlosti i da se jedenje psećeg mesa negativno percipira izvan Kine. 

Luku Omana, predsjednika udruge Prijatelji životinja, pitali smo prati li slučaj i jesu li se oni na neki način uključili u kampanju protiv festivala u Yulinu. 'Prijatelji životinja se oštro se protive užasnim praksama mučenja i ubijanja životinja u raznim dijelovima svijeta, pa tako osuđuje i Festival jedenja pasa u Kini, odnosno ubijanje i jedenje pasa u azijskim zemljama', kazao nam je Oman. No, nastavio je, kao što pritom pate psi, jednako pate svinje, krave i kokoši koje jedu npr. u Hrvatskoj ili bilo gdje u svijetu. 'Smatramo da treba pokazati jednako gnušanje i osudu, neovisno o tome koja se vrsta životinje ubija za prehranu', objasnio je. 

 

Koje je vaše mišljenje o tome

1958474_10152829199572115_6428275974647541742_n.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zamisli da kinezi naprave akciju StopKurban2015

Ili stopPrviMaj

njihova posla

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

stopKurban nedamo mi da nap rave al stopPRvi maj mogu napraviti ... :P 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Kakve sve gluposti te društvene mreže mogu pokrenuti. Otkako je svijeta brutalnost nad životinjama je prisutna, i uvijek će i biti. Zamaranje nepotrebnim stvarima među omladinom koja jedva čeka da solidariše. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Forum Statistics

  • Total Topics
   24,064
  • Total Posts
   378,365
×
×
 • Create New...