Sign in to follow this  
Followers 0
Amel Meca Družanović

StopYulin2015

6 posts in this topic

Svi znaju da u Kini jedu pse, ali ovoga puta, zaista, ne radi se u urbanom mitu. U malom kineskom gradu Yulinu u pokrajini Guanxi već šestu godinu zaredom, 21. lipnja, održat će se Festival psećeg mesa. Tijekom ljetnog solsticija navodno se skuha i pojede oko 10 tisuća pasa

Od samoga osnivanja festival se nalazi na meti kritike pobornika prava životinja, ali ove godine je cijela priča postala globalna zahvaljujući društvenim mrežama. Tijekom mjeseca svibnja poslano je gotovo četvrt milijuna tvitova pod hashtagom https://twitter.com/search?q=%23StopYuLin2015&src=tyah

Najbučniji u svom nezadovoljstvu su aktivisti američke udruge za prava životinja Duo Duo. Njihovi aktivistihttps://www.change.org/p/mr-chen-wu-yulin-governor-please-shut-down-the-yulin-dog-meat-festival-in-guangxi-china i do sada su sakupili više od 200 tisuća potpisa. Također, pokrenuli su ihttps://www.youtube.com/watch?v=TKOQIuHI3Eo. Duo Duo je namjerno svoju kampanju usmjerio prema javnosti zapadnih zemalja jer im je cilj pokazati ljudima u Yulinu da je njihova tradicija dio prošlosti i da se jedenje psećeg mesa negativno percipira izvan Kine. 

Luku Omana, predsjednika udruge Prijatelji životinja, pitali smo prati li slučaj i jesu li se oni na neki način uključili u kampanju protiv festivala u Yulinu. 'Prijatelji životinja se oštro se protive užasnim praksama mučenja i ubijanja životinja u raznim dijelovima svijeta, pa tako osuđuje i Festival jedenja pasa u Kini, odnosno ubijanje i jedenje pasa u azijskim zemljama', kazao nam je Oman. No, nastavio je, kao što pritom pate psi, jednako pate svinje, krave i kokoši koje jedu npr. u Hrvatskoj ili bilo gdje u svijetu. 'Smatramo da treba pokazati jednako gnušanje i osudu, neovisno o tome koja se vrsta životinje ubija za prehranu', objasnio je. 

 

Koje je vaše mišljenje o tome

1958474_10152829199572115_6428275974647541742_n.jpg

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zamisli da kinezi naprave akciju StopKurban2015

Ili stopPrviMaj

njihova posla

 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

stopKurban nedamo mi da nap rave al stopPRvi maj mogu napraviti ... :P 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lucky pređe u reakcionare. :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nemojte ljudi tako, znam ja yulinog, dobar mali skroz.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kakve sve gluposti te društvene mreže mogu pokrenuti. Otkako je svijeta brutalnost nad životinjama je prisutna, i uvijek će i biti. Zamaranje nepotrebnim stvarima među omladinom koja jedva čeka da solidariše. 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inLogiraj se sada
Sign in to follow this  
Followers 0

 • Trenutno Pregleda   0 članova

  No registered users viewing this page.

 • Obavijesti

  • makcode

   FORUM JE READ ONLY

   02/29/2016

   Poštovani članovi foruma,  zbog radova na forumu on je do daljnjeg samo za čitanje.    cazin.NET team