Guest Report post Posted July 24, 2014 Kako ste dosli u zemlju u kojoj zivite? Jestel dosli kao sezonci, izbjeglice, vjencali se s nekim ko zivi u dijaspori, dobili neki posao itd.? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tigrica 93 Report post Posted July 24, 2014 Roditelji dosli davnih 70 ih.... Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Banjaluka 401 Report post Posted July 24, 2014 Sa dvije torbe, ženom pod rukom i bebom u naramku. Quote Share this post Link to post Share on other sites
+viking 863 Report post Posted July 24, 2014 Sa rukama u dzepovima i pjan :-) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Hercegovka 147 Report post Posted July 24, 2014 Sa roditeljima 1992. Kratko po dolasku oboje su umrli. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Report post Posted August 29, 2014 Otac dosao prije mene, pa bom kad je dobio stalne papire (prije je par godina bio sezonac) doveo mene i mamu. Ali ja sam tad bila mala, mozda imala 1 godinu... Quote Share this post Link to post Share on other sites
+BlackHawk 178 Report post Posted August 29, 2014 Donijela me roda. Quote Share this post Link to post Share on other sites
hojla 43 Report post Posted September 2, 2014 vlakom :icon_lol: ..... poslije zavrsene vojske trazio posao u sloveniji....nasao i ostao....sad vec i penziju zaradio :postovanje_smile: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dacina curica 122 Report post Posted September 3, 2014 Izbjeglica... Prvo u Njemacku, kao izbjeglica jelte. Onda buraz i ja dobijemo studentske vize a mama privremenu izbjeglicku sto je znacilo da bi se trebala vratiti u Bosnu nakon zavrsetka rata. Eh, posto smo iz RS nije bilo sanse da se vratimo u svoj grad tako da bi mama morala ici negdje drugo. Posto je sama (udovica je od '84.) to nije dolazilo u obzir ni pod razno. I tako ja sa svojih 20 godina predam papire za preseljenje u SAD za nas dvije i sad smo tu...vec 18 godina. Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Remzudin 77 Report post Posted September 21, 2014 1974 bio sam kidnapovan i pokradeno u Njemacku prebacen. Quote Share this post Link to post Share on other sites