+Remzudin 77 Report post Posted February 21, 2014 Prosli put mi zena napravila Hurmice,i izasli su katastrofalno. U receptnim Forumima je bila prica o Fildzanima za mjerenje vode i secera.A ja sumnjam da se velicina radi o Fildzancicama oni mali. Ali cudni mi je,da ja nigdje nemogu naci objasnjenje sa brojnim mjerama.Npr sa litrama ili Kg itd. De ako moze jedna Domacica,da mi postavi recept. Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Remzudin 77 Report post Posted February 22, 2014 Cudno,nitko odgovara ! Izgleda ko da su nase zene nesposobni napraviti Hurmice ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Banjaluka 401 Report post Posted February 22, 2014 Kud si navalio, naučiće. Dobro je i prošla, jadnica, sa tim mjerama na fildžane, tu bar postoji neka proporcija, jer tri fildžana su uvijek tri fildžana, bez obzira bili oni veliki ili mali. Naše starije žene su spremale hranu po osjećaju, mogle su i u mraku spremiti prvoklasnu hranu.Sjećam se kad je moja rahmetli majka objašnjavala mojoj ženi (koja se tek udala) neki recept: tri šake brašna, soli između dva prsta i ulja onako, po potrebi. E, ko sad skonta od prve i od prve mu uspije, ja mu kapu skidam ili ima sreće više nego pameti. Ostali nauče vremenom. Takav je život, tek kad si stvarno dobar u nečemu, već je vrijeme umirati. Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Remzudin 77 Report post Posted February 23, 2014 Umire to sve,zbog McDonalds,Kebap i Burger King. Ova generacija mladi cura nezna razvijati tisto za pitu,po gotovo izkuhati puru. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tigrica 93 Report post Posted July 27, 2014 I sta bi, je li pokusala jos koji put napraviti Hurmice ?! :blind: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Hercegovka 147 Report post Posted September 30, 2014 Bio fildzan viska garant. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dacina curica 122 Report post Posted September 30, 2014 A sta su hurmice? :blush: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Hercegovka 147 Report post Posted September 30, 2014 A sta su hurmice? :blush: Pa hurmice joj tebe. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dacina curica 122 Report post Posted September 30, 2014 Haman to kod nas ne postoji :D Znam sta su hurme i znam sta su hurmasice, ali hurmice, nikad cula. :codemafia: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Hercegovka 147 Report post Posted September 30, 2014 Haman to kod nas ne postoji :D Znam sta su hurme i znam sta su hurmasice, ali hurmice, nikad cula. :codemafia: E to, to. Kako ne znas vidis da znas. Haman k'o i ja. Je li dobro ovo haman moze ovako. Je li? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dacina curica 122 Report post Posted September 30, 2014 Dobro si ga uklopila, jos malo pa ces dobiti pocasni bosanski status. :D Eto te haman k'o iz moje mahale. :D :cheekkiss: 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Hercegovka 147 Report post Posted September 30, 2014 Ma znas mene, da brzo ucim. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Hercegovka 147 Report post Posted September 30, 2014 Daco evo kaze moja svekrva da su to obicne hurmasice sa kokosom.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dacina curica 122 Report post Posted September 30, 2014 Hvala :cheekkiss: Kad smo vec kod hurmasica, moja majka A.r. je pravila tako dobre hurmasice koje nikad vise nisam jela nakon sto je ona umrla. Uzme se orah pa se stavi u sredinu smjese za hurmasice a onda se sve to smota u par slojeva jufke za baklavu, izreze se k'o lokumi, ispece i zalije agdom. Ljepota. :) 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Hercegovka 147 Report post Posted September 30, 2014 Ja najvise volim kolace koji se zaljevaju. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dacina curica 122 Report post Posted September 30, 2014 I ja volim ove nase starinske, agdali kolace, sa malo sastojaka ali sve kvalitetno. Puter, orasi. Volim i torte ali one nase dobre stare. Reformu, Vasinu, Katarinu i tako to. Kad vidim tortu margarinusu dodje mi da se ustrijelim. Quote Share this post Link to post Share on other sites