Jump to content
Sign in to follow this  
PacificHurricane

Java (Android SDK)

Recommended Posts

Posto je android zastupljeniji mnogo vise od iOSa ili WindowsOSa, tako sam i ja poceo uciti, sigrati se sa programiranjem za android OS..

Pocinje se sa Android SDK (software development kit), tu sam tek prije nekoliko upao i poceo uciti i navikavati se na Javu i SDK..

Posto sam vec imao iskustva sa nekim drugim programskim jezicima, osnove sam brzo savladao, sad je doslo na red da pocnem biti konstruktivan sa pravljenjem upotrebljivih aplikacija..

 

Naravno, ako bi netko htio preskociti osnove jednog programskog jezika, postoje gotovi programi sa kojim cete brzo napraviti neku jednostavnu aplikaciju..

Tu je naravno "App Inventor", kojeg su napravili na MIT institutu i koji je direktno odobrio i prisvojio i sam Google..

Jos spomena vrijedno je "HyperNext Android Creator"

Zatim "The Simple Project" je nesto izmedju profesionalnosti i pocetnika..

 

Posto je ovo relativno nova vrsta programiranja (stara za Java programere) aplikacija, uglavnom koristena za budalestine i razne (ne bas) korisne aplikacije.. Dali netko ima "ogromnog" iskustva u ovom podrucju??? (da ga mogu prupitati koju da ne guglam dzaba :P )

 

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

daj nam da vidimo koju aplikaciju sto si napravio ... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iz eclipsea preko AVD (Android virtual device) menadzera aplikaciju mozes direktno eksportirati na mobac i probavati je bez da si je finalizirao.. Naravno debbug mod na mobitelu mora biti ukljucen, jer tad comp moze komunicirati sa mobitelom..

Eclipse je jeli editor iz kojeg programiras aplikaciju, a SDK menadzer bi morao uvijek biti updateovan da bi finalizirana aplikacija mogla raditi sa najnovijim androidom npr API17 je oznaka za android 4.2.2 (zadnji update)

 

E sad ti mozes uzeti opciju da ti aplikacija radi na 4.2.2 ali da ti je target meta npr 2.3 update tj da na tom updateu najbolje radi.. Jer 53% svih androida na svijetu je na 2.3 updateu, a tek nesto oko 20% prelazi 4.0

I naravno android developer bi morao, znaci pod moranje, imati nexus model koji uvijek ima zadnji update, a sa tim imas mogucnost da aplikaciju probavas na zadnjem mogucem updateu..

 

Nekih konkretnih aplikacija nemam, jer tek ucim Javu i SDK i sve mi je jos pomalo nepoznato, ali ima bezbroj open source programcica sa kojima mogu poceti vjezbe.. I sam Google se maksimalno potrudio i napravio tonu vjezbi koje tek moram proci da bi bio expert za izradu aplikacija :)

Edited by PacificHurricane

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako si imao vec nekih iskustava sa dr programskim jezicima (c, c++, c#) sto ne bi probao programirati android app u c# u xamarin IDE? Ili cak u VS sa xamarin.android. A xamarin.andorid  mozes koristiti i u VS i Xamarin Studio.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Forum Statistics

  • Total Topics
   24,064
  • Total Posts
   378,369
×
×
 • Create New...