Jump to content
Sign in to follow this  
CAZIN.NET Forum ;)

Plan obilježavanja 21. aprila – Dana otpora agresiji na Bosansku Krupu

Recommended Posts

Obilježavanje 21. aprila – Dana otpora agresiji na Bosansku Krupu i tadašnji bihaćki okrug, kada su se stanovnici Bosanske Krupe odlučno suprotstavili namjeri da se općina podijeli po zamišljenoj liniji velikosrpskih ideologa i kada su omogućili da pred naletom jedinica tadašnje JNA i srpskih dobrovoljaca civilno stanovništvo izbjegne na lijevu obalu Une, te tako izbjegne sudbinu mnogih drugih gradova gdje su civili ubijani, silovani i zatvarani u logore, ove godine u Bosanskoj Krupi počinje 19. aprila i to Maršom stazama Patriotske lige.

U organiziranom Maršu stazama Patriotske lige, koji kreće u jutarnjim satima u petak, 19. aprila, učešće će uzeti učenici, građani, za koje će biti obezbijeđena hrana i osvježenje. Sutradan, 20. aprila, u 11 sati krenut će se u obilazak spomen-obilježja i šehitluka, a tokom dana na SRC „Ade“ održat će se i sportski program u čast ovog bitnog datuma za Bosansku Krupu. Nakon toga, u Domu kulture u 18 sati, upriličit će se Svečana akademija, kao i izložba ratnih fotografija.

Organizacioni odbor, koji je danas u Kabinetu načelnika Armina Halitovića održao sastanak,  poziva sve zainteresirane građane da daju svoj doprinos, da učestvuju u obilježavanju 21. aprila – Dana otpora agresiji na Bosansku Krupu, jer je to, kako kažu, jedan od najznačajnijih datuma iz njene novije historije.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa[url=http://www.cazin.net/usk/bosanska-krupa/47430-plan-obilje%C5%BEavanja-21.-aprila-%E2%80%93-dana-otpora-agresiji-na-bosansku-krupu.html]Pogledaj članak[/url]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Forum Statistics

  • Total Topics
   24,065
  • Total Posts
   378,367
×
×
 • Create New...