Jump to content
Sign in to follow this  
CAZIN.NET Forum ;)

TALENAT IZ KRAJINE: Sanjanin Adis Suljanović na meti brojnih klubova iz Austrije

Recommended Posts

Naša zemlja ima veliki broj nogometnih talenata koji žive i svoju fudbalsku karijeru grade izvan granica BiH. Jedan od njih je i osamnaestogodišnji Adis Suljanović koji je inače iz Sanskog Mosta, a nastupa u Austriji za bečki Wiener Sportclub.

PIŠE: Kenan Cinac

Igra na poziciji napadača, a visok je 193 cm što mu daje sve predispozije za pravog centarfora. Fudbalom se počeo baviti od šeste godine, a prve korake je napravio u Vöcklabrucku. Pozornost na sebe je skrenuo u sezoni 2007/08 kada je postigao čak 46 golova. Nakon toga bio je na meti mnogobrojnih klubova iz Austrije. Veliki uzor u svojoj karijeri mu je naš dijamant Edin Džeko, a ispunjene sna mu se desilo kada je dobio poziv juniorske reprezentacije BiH za kamp u Međugorju.

"Velika čast i zadovoljstvo mi je što sam dobio poziv reprezentacije BiH za kamp u Međugorju. Drago mi je što sam bio sa svojim vršnjacima i da sam obukao dres svoje zemlje. Nadam se da sam opravdao povjerenje selektora i stručnog štaba i da ću ponovo biti s njima u Beču. Bio bi to za mene poseban osjećaj jer igramo faktički kod moje kuće, u mom gradu."- govori Suljanović i nastavlja:

"Još sam jako mlad i na meni je da dosta radim i treniram. Svi me zovu i porede sa Crauchom, ali moj idol je Edin Džeko. Teško ga je stići, ali on daje motiv nama mladim igračima da budemo njegovi nasljednici." - rekao je za naš portal Adis Suljanović.

Mladi Suljanović koji je inače porijekom iz Krajine na meti je mnogobrojnih klubova i gotovo sigurno je da bi Adis uskoro mogao završiti u nekom od top klubova u Austriji.


cazin.net[url=http://www.cazin.net/usk/sanski-most/47440-talenat-iz-krajine-sanjanin-adis-suljanovic-na-meti-brojnih-klubova-iz-austrije.html]Pogledaj članak[/url]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Forum Statistics

  • Total Topics
   24,064
  • Total Posts
   378,368
×
×
 • Create New...