Jump to content
Sign in to follow this  
CAZIN.NET Forum ;)

Bihać ima novu mladu zvijezdu (Video)

Recommended Posts

Lejla Šiljdedić je učenica prvog razreda Gimnazije „Bihać“, mlada petnaestogodišnja muzičarka.

Kad si osjetila da te privlači muzika? Kad si prvi put pjevala pred nekim?

Od malena se bavim stvarima koje su povezane sa muzikom kao npr. trenirala sam ples četiri godine. Nikad nisam javno pjevala iako su mi govorili da imam talent za pjevanje. Prvo sam pjevala samo pred porodicom, a onda sam na nagovor oca, koji ima muzički studio, odlučila da napravim nekoliko covera na pjesme.

Reci nam nešto o prvoj pjesmi koju si snimila? Kakve su bile reakcije publike?

Moja prva pjesma je bila objavljena samo kao demo verzija uz pratnju gitare mog brata Senada Beganovića i to je prva pjesma koja se pojavila na internetu. S obzirom na to sa sam dobila mnogo pozitivnih komentara svi su htjeli da radim nove covere. Odlučila sam da snimim pjesmu koju sam sinoć objavila. Naravno, sve je snimljeno kod oca u studiju.

Da li imaš neku muzičku naobrazbu? Pored pjevanja, da li sviraš neki instrument?

Otac me podučavao od moje sedme godine čim sam krenula u osnovnu školu. Ja sam nažalost kasno upisala muzičku školu sa deset godina, a od instrumenata sviram klavir.

Koliko ti članovi porodice pružaju podršku u ostvarivanju tvog muzičkog sna?

Otac mi se bavi tim poslom dugi niz godina. Poznat je harmonikaš u BiH pa i šire, a moja mama je također talentovana i pjeva mada se odlučila posvetiti nekim drugim stvarima. Tako sam ja odlučila da krenem njihovim stopama. Cijela porodica me podržava i svi bi voljeli kad bih mogla uspjeti u ovom poslu. Bez njihove podrške ništa od ovog se ne bi desilo.

Da li imaš neke muzičke uzore? Koji muzički žanr preferiraš u svom izvođenju? Da li si razmišljala o snimanju vlastite pjesme?

Slušam raznu muziku, u svakom žanru mogu pronaći nešto što mi se sviđa, od pop muzike pa sve do sevdaha. Uživam u akustičnim verzijama nekih pop i RnB pjesama, ali sam se trudila da ipak pjesmu obradim na svoj način. Moji najveći muzički uzori su moji roditelji, oboje su izuzetno nadareni i sve što znam oni su me naučili. Velika mi je želja da napravim nešto svoje i nadam se da ću to uskoro i ostvariti.

Koji su tvoji planovi u budućnosti što se tiče muzičke karijere?

Moj prioritet je za sad da završim školu, ali naravno uz to želim da se bavim muzikom. Ipak to i jeste moj najveći san jer bih voljela da imam priliku pjevati i van granica BiH.

Da li si razmišljala o učestvovanju u nekim javnim muzičkim takmičenjima poput talent show emisija? Koliko misliš da takva emisija može pomoći muzičaru?

Razmišljala sam, naravno, ali nikad do sad nisam imala hrabrosti za to. Smatram da takve vrste emisija mogu puno pomoći muzičarima iz razloga što ih mnogo ljudi prati, a tako bih dobila priliku da me upoznaju i van BiH.

Kakav osjećaj imaš dok pjevaš? Kakav značaj ima muzika u tvom životu?

Taj osjećaj se ne može opisati riječima, svaki put kad poželim da odlutam od svijeta i svih  stvari koje me muče tu je pjevanje i muzika. To me čini sretnom i zadovoljnom i ne bih mogla zamisliti svoj život bez muzike.

Ispred našeg udruženja želimo ti veliki uspjeh i ostvarenje svih tvojih snova.

Hvala puno na lijepim željama. Pozdrav za ABC udruženje.

abc.ba[url=http://www.cazin.net/usk/bihac/47352-bihac-ima-novu-mladu-zvijezdu-video.html]Pogledaj članak[/url]

Share this post


Link to post
Share on other sites
Malo je pretenciozno reci da je zvijezda, nakon sto je izbacila dva covera na YouTube. Ali cura (ili curica) ima prijatan glas, sluh i ne boji se mikrofona. Dosta za pocetak. Ako nastavi muzicki da se razvija jos par godina, mogao bih ja onu konstataciju iz prve recenice i da korigujem.
I sada zvuci bolje nego mnogi koji se vrte po programima tipa "zvijezda mozes biti ti" i slicno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Forum Statistics

  • Total Topics
   24,064
  • Total Posts
   378,366
×
×
 • Create New...