+PacificHurricane 497 Report post Posted April 6, 2013 Poredjenja radi, wikileaks je 2010 uspio doci do 2gb emailova i dokumenata ambasadora koji su izmijenuli geopoliticku mapu svijeta... Ugledne novinske agencije i novinari, njih 40 kako navode, imaju 200gb podataka o transakcijama u 120 000 firmi iza kojih stoji 130 000 osoba iz 170 drzava... Na Djevicanskim ostrvima se nasao i Miskovic, Keljmendi, Radoncic.. Sve je jos u toku, ako ko ima dodatne informacije neka napise jer mi je ovo do bola interesantno... A radi se o milijardama dolara/eura sumnjivog novca 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
+picasso 356 Report post Posted April 7, 2013 Momak, nisi siguran ako diras u ministra sigurnosti... Quote Share this post Link to post Share on other sites
hanzonehatori 117 Report post Posted April 7, 2013 Aha , to je onaj "nas" , (crnogorac-siptar) , vidi se da nije Bosanac ni Hercegovac ,cim otvori usta .. To je onaj sto smatra da su bradonje iz maoce opasni ko Sjeverna Korea , a ravnogorski pokret u kojem se povikuju parole (spremte se spremte cetnici) , u uniformama, nikad ih nigdje nije ni spomenuo. I to je onaj sto trazi da se Iranski ambasadori u BiH ,proglase personama non grada itd.. Mi Bosnje smo NAJEBALI ::::: ako neko zna neki drugi izraz , meni ne naumpada " Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gorilla Biscuit 105 Report post Posted April 7, 2013 Aha , to je onaj "nas" , (crnogorac-siptar) , vidi se da nije Bosanac ni Hercegovac ,cim otvori usta .. To je onaj sto smatra da su bradonje iz maoce opasni ko Sjeverna Korea , a ravnogorski pokret u kojem se povikuju parole (spremte se spremte cetnici) , u uniformama, nikad ih nigdje nije ni spomenuo. I to je onaj sto trazi da se Iranski ambasadori u BiH ,proglase personama non grada itd.. Mi Bosnje smo NAJEBALI ::::: ako neko zna neki drugi izraz , meni ne naumpada " Koji naš ? Pažljivo druže biraj u koje ćeš torove. Moj kriminalac i ratni profiter nije. Bradonje jesu opasne, to svi znamo. Također četnici koji mogu neometano hodati uokolo a zašto ? Jer su nesposobni da donesu taj zakon o zabrani fašističkih udruženja. I da ga donesu, šta onda ? Ko će ići uvjeravati 1.3 miliona Srba u BiH da je Draža fašista kojem je poklonjeno ono sve ordenje zbog kralja kukavice i prebjega ? :) Čim bi to spomenuli ispala bi opet neka međunacionalna tenzija, Dodik bi srao itd ... Zato se oni toga i ne dotiču. Zašto da se ne proglase nepoželjnima kad je očito Bosna pod palicom Amerika i bit će tako kako oni kažu. S druge strane i da jesu krivi Irančani opet bi se osjećali dužnim da malo seru bosanski '' muslimani '' kako im je to napad na '' braću '' i tako bi ga doživljavali, kao npr. ti. Što se tiče teme mogu samo reći drugu Pacificu da nađu konkretne dokaze, objave ih u svim medijima itd ... od njihovog pritvora nema ništa. Cijeli svijet je korumpiran zbog naroda kojem je lakse igrati sporednu ulogu nego se pobuniti a ovi ostali imaju dovoljno novca da kupe i ćutnju naroda i državne službenike. Ako već tako svijet funkcioniše onda ko sam ja da se bunim, i ja ću kao i ostali igrati tu ulogu. Vidiš korupcije kod nas u Bosni , svi mi u Cazinu znamo ko dila drogu, ko prodaje oružje, ko se bavi sa kurvama, također znamo i vidimo milion dokaza koji političar šta radi a jedino to SIPA ne zna :D Naša zemlja je šprdancija a svijet još veća. Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Banjaluka 401 Report post Posted April 7, 2013 Na Wikileaks ima prilicno da se procita o gospodinu ministru. Koga zanima, evo link: http://wikileaks.org/cable/2010/02/10SARAJEVO134.html Da li ce jos neko da bude Persona non grata nakon ovoga, ostaje da se vidi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
+barca 403 Report post Posted April 7, 2013 Na Wikileaks ima prilicno da se procita o gospodinu ministru. Koga zanima, evo link:http://wikileaks.org/cable/2010/02/10SARAJEVO134.html Da li ce jos neko da bude Persona non grata nakon ovoga, ostaje da se vidi. Mozda americki ambasador :D, previse zna. Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Banjaluka 401 Report post Posted April 7, 2013 Malo me sta moze iznenaditi, ali njih dvojica ne igraju u istoj ligi, niti raspolazu isim resursima ili informacijama. Americki ambasador ima u dzepu bilo kojeg BH-politicara. Mi samo imamo iluziju da smo ih sami izabrali na demokratskim izborima. Naravno. How yes no. Quote Share this post Link to post Share on other sites