Jump to content
Sign in to follow this  
CAZIN.NET Forum ;)

Konferencija mladih Crvenog križa Cazin: Džana Toromanović, nova predsjednica

Recommended Posts

Konferencija mladih koju su sačinjavali predstavnici osnovnih i srednjih škola, predstavnici mjesnih zajednica u kojima djeluju osnovne organizacije Podmlatka i Omladine, te predstavnici Komisije za rad s mladima i Crvenog križa Cazin danas je dobila novo rukovodstvo. Naime, u prostorijama Crvenog križa danas je održana 1. sjednica ove asocijacije na kojoj je za predsjednicu izabrana Džana Toromanović koja će ujedno biti predstavnik Konferencije mladih u predsjedništvu Crvenog križa Cazin. Za dopredsjednika je izabrana Šeherzada Jonuzović, a za članove Muhamed Bajramović, Majda Avdić i Advan Budimlić. Za članstvo u Skupštini Crvenog križa povjerenje su dobili Šeherzada Jonuzović, Muhamed Bajramović i Majda Avdić. Kandidaturu u Konferenciji mladih Unsko-sanskog kantona dobili su, ovom prilikom, Šeherzada Jonuzović i Zinedin Račić.

 Svi prisutni bili su jedinstveni u izboru navedenih kandidata i za njih glasali jednoglasno. Mandat izabranih u ovim tijelima trajat će dvije godine, a svi omladinci pokazali su veliki entuzijazam i želju da se aktivno uključe u sve aktivnosti Crvenog križa i da na taj način daju svoj doprinos humanitarnom radu.

         Nakon izbora zastupnika u navedena tijela u okviru dnevnog reda usvojen je Program aktivnosti ove omladinske asocijacije. S obzirom da će se već u slijedećem mjesecu obilježiti  8. maj - Svjetski dan Crvenog križa već su poduzeti prvi koraci kako bi se ovaj dan obilježio prigodnim aktivnostima.

M.B.[url=http://www.cazin.net/cazin/47248-konferencija-mladih-crvenog-kriza-cazin-dzana-toromanovic-nova-predsjednica.html]Pogledaj cijeli članak[/url]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Forum Statistics

  • Total Topics
   24,064
  • Total Posts
   378,367
×
×
 • Create New...