Jump to content
Sign in to follow this  
CAZIN.NET Forum ;)

U subotu 06.04. 2013 obilježavanje godišnjica četa Prošići, Stijena i Polje

Recommended Posts

U znak sjećanja na početak aprila 1992. godine , kada su u Prošićima, Polju i Stijeni izvršena prva postrojavanja četa, sutra će prigodnim programima biti evocirane uspomene na te dane i prvi organizirani otpor agresoru.

I ove su se godine u Prošićima, Stijeni i Polju potrudili da prigodnim programima i svečanostima obilježe godišnjice formiranja četa Teritorijalne odbrane Prilika je ovo prije svega za podsjećanje na prve dane otpora agresoru i učešće mještana u odbrani ovih krajeva, te izražavanje zahvalnosti svima koji su dali svoj doprinos.

U Mjesnoj zajednici Stijena obilježavanje je počelo danas, učenjem tevhida , a biće nastvaljen sutra u 10 sati kada počinje već tradicionalni nogometni turnir veterana. Oficijelni dio svečanosti počinje u 16 sati kod Osnovne škole Stijena , a kulturno-umjetnički program najavljen je za 18 sati. Treba naglasiti kako je Odlukom Općinskog vijeća Cazin 7. april, dan formiranja čete, uvršten i u kalendar značajnih datuma u općini Cazin, a ovo je ujedno i dan Mjesne zajednice Stijena.

I u Mjesnoj zajednici Polje pripremili su za sutra cjelodnevni program obilježavanja godišnjice formiranja čete Polje. Program obilježavanja 21. godišnjice počeće polaganjem cvijeća i učenjem fatihe na spomen ploči šehidima Mjesne zajednice Polje, te obilaskom spomen sobe. Potom će biti proučen tevhid šehidima, a u 13.30 najavljen je zajednički ručak sa porodicama šehida. Druženje mještana i bivših pripadnika Armije RBiH uz bogat kulturno-umjetnički program planirano je u 18 sati u prostorijama škole Polje.

Sličnim sadržajima i prigodnim programom sutra će biti obilježen i godišnjica prvog postrojavanja čete Prošići.

RTVcazin.ba[url=http://www.cazin.net/cazin/47226-u-subotu-06-04-2013-obiljezavanje-godisnjica-ceta-prosici-stijena-i-polje.html]Pogledaj cijeli članak[/url]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Forum Statistics

  • Total Topics
   24,064
  • Total Posts
   378,367
×
×
 • Create New...