Jump to content
Sign in to follow this  
CAZIN.NET Forum ;)

Saznajte koji nas brojni projekti očekuju ove godine u realizaciji Komunalno-stambenog fonda Cazin

Recommended Posts

Iako je finansijski plan u odnosu na prošlogodišnji manji za više od 3,5 miliona maraka, Komunalno-stambeni fond općine Cazin i u ovoj godini planira realizaciju brojnih projekata. Rekonstrukcija puteva, sanacija klizišta, priprema projekta izgradnje kružnog toka na Ćupriji...samo su neki od planiranih.

Čim vremenske prilike dozvole, Komunalno-stambeni fond općine Cazin počet će s rekonstrukcijom puteva Hadžići-Skokovi, Liđani i Kaukovići, a stabilizacijom vremena hitno će biti potrebno izvršiti i sanaciju čak 16 klizišta na području naše općine. To je tek dio projekata koje Komunalno-stambeni fond planira realizirati u ovoj godini.

 „Kad su u pitanju projekti za ovu godinu, mi planiramo nastavak projekata započetih u 2012. To su gradski kanalizacioni sistem, kanalizacioni sistem i prečistač u Ljubijankićima. Imamo potpisane ugovore za rekonstrukciju i izgradnju puteva Hadžići-Skokovi, Liđani i Kaukovići i čim se steknu usplovi počet će radovi. Potpisan je i ugovor za regulaciju potoka Šturlovo u Šturliću, a hitno moramo izvršiti i sanaciju čak 16 klizišta u našoj općini“, kaže direktor Fonda Munir Duraković.

Finansijski plan Komunalno-stambenog fonda općine Cazin za ovu je godinu 7.774.720 KM. Iako je to u odnosu na prošlogodišnji manje za oko 3.700.000 KM izgradnju osnovne infrastrukture i ove će godine  pratiti uređenje središta grada, kao i priprema projekata za rješavanje najproblematičnijih saobraćajnih zona.

„Mi ove godine planiramo i dosta projekata na području grada. Ova ulica od Trga Zl.ljiljana do OŠ Cazin 1, zatim raskrsnica kod te škole, kao i sama ulica pored pošte, koja će biti jednosmjerna, a već je pri kraju izrada glavnog projekta. Najveći problem imamo na Ćupriji, na raskrsnici prema OŠ Cazin 2, Bingu, Željezari...gdje imamo stalno zagušenje saobraćaja, zbog čega smo već uradili idejno rješenje kružnog toka, sad je u fazi izrada glavnog projekta, tako da imamo spremne i te projekte kako bi mogli aplicirati na sredstva višim nivoima vlasti kako bi se i oni mogli završiti“, ističe Duraković.

Među planiranim projektima je i rekonstrukcija fasada na stambenim zgradama u samom centru grada, a s radovima na prvoj zgradi, kako doznajemo, trebalo bi se početi već u maju.

rtvcazin.ba[url=http://www.cazin.net/cazin/47205-saznajte-koji-nas-brojni-projekti-ocekuju-ove-godine-u-realizaciji-komunalno-stambenog-fonda-cazin.html]Pogledaj cijeli članak[/url]

Share this post


Link to post
Share on other sites

kruzni tok na ćupriji je pravo rješenje onog problema ... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Forum Statistics

  • Total Topics
   24,064
  • Total Posts
   378,367
×
×
 • Create New...