Jump to content
Sign in to follow this  
CAZIN.NET Forum ;)

Krajina dobila novog trenera, počele pripreme u dvorani

Recommended Posts

FK Krajina u proljetni dio prvenstva ulazi sa brojnim izmjenama, kako u igračkom kadru tako i u stručnom štabu. Dosadašnji šef struke Nurudin Nožić dao je ostavku nakon jedne polusezone provedene na kormilu jedinog cazinskog prvoligaša, a na njegovo mjesto zasjeo je Arif Ružnić Hari, cazinski stručnjak koji posjeduje A licencu.

Ružnić je Krajinu i ranije vodio, a 2008. godine uveo je ekipu u prvu federalnu ligu.

Njegovim pomoćnikom imenovan je Ekrem Topić.

"Prije tačno sedam dana sam preuzeo FK Krajinu, i otad ubrzano radimo sa treninzima jer dosta kasnimo sa pripremama. Na ruku nam ne idu ni vremenski uvjeti zbog kojih ćemo dosta treninga morati obaviti ovdje u Sportskoj dvorani", kaže Ružnić za portal FK-Krajina.com i dodaje:

"Što se tiče igračkog kadra, poznato je da je Krajinu napustio velik broj igrača iz prve postave, zbog čega smo morali dovesti zamjene za njih. Uglavnom se radi o igračima sa područja naše Općine, koji nisu afirmisani i dokazani, pa ćemo vidjeti šta će biti. Naš glavni cilj je opstanak u Prvoj ligi Federacije."

Ružnić kaže kako zasad nema zuvčnijih pojačanja, ali ne isključuje njihovo dovođenje i pojavačanje igračkog kadra u skorije vrijeme.

Plan Upravnog odbora za naredni period je dogovoranje nekoliko prijateljskih utakmica koje bi poslužile kao uvertira i uigravanje za proljetni dio prvenstva.

Podsjetimo, Krajina prvu utakmicu igra 9. marta u Velikoj Kladuši protiv NK Krajišnika, fenjeraša lige.

FK-Krajina.cazin.net[url=http://www.cazin.net/sport/fk-krajina/43358-krajina-dobila-novog-trenera-pocele-pripreme-u-dvorani.html]Pogledaj članak[/url]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Forum Statistics

  • Total Topics
   24065
  • Total Posts
   378359
×