Jump to content
Sign in to follow this  
PacificHurricane

TuneUp Utilities™

Recommended Posts

Evo malo da sjašemo sa politike i vjere pa da se počnemo baviti čime korisnim..! :)

Vjerovatno tech poznavaoci su već čuli za program odavno, ali tko nije evo male preporuke kako da tjunirate svoj OS da npr pali se par sekunda brže tako što ćete disable bluetoth device, Office, Skype pri startup-u itd itd, optimizirate winodws za high performanse.
Pa da ne hrljate po raznim Settings od raznih programa ili čitate desetine tekstova kako sta uraditi, to vam je ovaj Utilities omogućio!
Briše više gluposti nego Ccleaner :) pa tako samo na windows reserve uštedi 6GB itd itd pregršt korisni fazona...

Slobodno ostavite plus, nije sramota :D
 • Upvote 1
 • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ja moram da pohvalim ovaj post i ovu temu prvenstveno zbog prve recenice :D...

Inace, vjeran sam tune up-u otkako sam se prvi put s njim sreo. Ali, nesto mi u zadnje vrijeme nije bas, previse je dosadan, non stop "baloncici" o necemu-kako nesto radi il sta ja znam... Cesto se javlja za update i slicne stvari... Al eto, opet mi se neda da ga deinstaliram :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
On upravo sluzi da onemoguci rad nekih programa pri dizanju sistema, pa tako i njega mozes namjestiti da se ne pali dok ne kliknes ili da radi provjeru svakih 20, 40, 60 dana....

Share this post


Link to post
Share on other sites
ja ga isto nekad koristim cisto da vidim sta nova verzija nudi, ali prckanje po registriju te rjesavanje nepotrebnih stvari koje cuce negdje na disku stvarno je korisno, ali recimo ja u tu svrhu koristiim Your Unin-staller, alat s kojim brisem programcic ili sve ono sto je exe te to detaljno nestaje, chak i iz registrija.

U njemu je takodjer moguce podesiti boot tj paljenje programa sa podizanjem systema, takodjer brisanje smeca iz temp foldera koji se svakom nakupi, te brisanje kukija i ostalog vezano za int browsere, jednostavno regrupisanje start menua, alat jednostavan i za svakog, otkako ga imam josh nisam brisao programcice sa windows rjesenjem, jer i kad obrisete sa programske liste ipak nekih fajlova ostane na lokalnom disku te i registriju a vise od tog, tj dodatno prckanje po registriu nebi nikom savjetovao, ovdje mislim na kucne korisnike!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ja sam ga koristio davno i onako meni je solidna stvar,al zadnju godinu koristim advanced system care pro [url="http://www.iobit.com/advancedsystemcareper.html"]http://www.iobit.com/advancedsystemcareper.html[/url] i auslogic s boostspeed [url="http://www.auslogics.com/en/software/boost-speed/"]http://www.auslogics.com/en/software/boost-speed/[/url] ,k,oristim ih u kombinaciji jer imaju neke razlicite alate,tipa na auslogics mozes bolje dsl optimizirati i servise i sl.

Pored ova dva preporucio bi g33k korisnicima da skinu analogx fastcache i quick dns: [url="http://www.analogx.com/contents/download/network.htm"]http://www.analogx.com/contents/download/network.htm[/url]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Forum Statistics

  • Total Topics
   24,064
  • Total Posts
   378,369
×
×
 • Create New...