Jump to content
Sign in to follow this  
selma90

Isprobani recepti

Recommended Posts

Evo ovdje mozemo stavljati recepte koje smo isprobali i super su, preporucili bi drugima da probaju ... Ja volim sve kuhati bas po receptu jer mi bude onda super hrana, volim probati nesto novo mada nekad se ne usudim nesto napraviti jer ne znam da li bi bio dobar ukus, da li bi mi se svidjalo iako je na slici extra. Zato sam i stavila ovu temu za one recepte koje ste probali :D

Evo da odmah preporucim jedan recept : http://www.coolinarika.com/recept/pileci-cordon-bleu-iz-pecnice/


Ja stavim puretinu i isto bude odlicno, volim ovo praviti i ukusno je mmmm :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
hehhe ovo smo prosle sed imali na stolu..bas je fino,doduse ja sam koristila piletinu....dok sam ja to ukacila da ne viri nis ehhehehhe uglavnom bilo je pravo i preporucujem takodje :)
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='auslanderka zauvjek bosanka' timestamp='1322140801' post='444889']
hehhe ovo smo prosle sed imali na stolu..bas je fino,doduse ja sam koristila piletinu....dok sam ja to ukacila da ne viri nis ehhehehhe uglavnom bilo je pravo i preporucujem takodje :)
[/quote]

ja sam puretinu jer muz nije bas neki ljubitelj piletine :D ali je super isto, hehe tako i ja kad sam prvi put pravila pa gledam oko onoga da ne viri sta :D bilo je cackalica dosta :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
[url="http://www.coolinarika.com/recept/torta-od-cokolade/"]http://www.coolinarika.com/recept/torta-od-cokolade/[/url] Ova torta ubi baju :D :D :D
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
[url="http://www.minjina-kuhinjica.com/t-e-s-t-a/mak-leptiri/"]http://www.minjina-kuhinjica.com/t-e-s-t-a/mak-leptiri/[/url]


Pravila sam i predobro je :) planiram aBd sutra opet praviti, prvi put sam leptirove pravila, kasnije sam onda same nekakve oblike pravila :D mada koji god da je oblik ukusno je mmm ... preporucujem za one koji vole mak ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='selma90' timestamp='1322324513' post='445076']
[url="http://www.minjina-kuhinjica.com/t-e-s-t-a/mak-leptiri/"]http://www.minjina-k...-a/mak-leptiri/[/url]


Pravila sam i predobro je :) planiram aBd sutra opet praviti, prvi put sam leptirove pravila, kasnije sam onda same nekakve oblike pravila :D mada koji god da je oblik ukusno je mmm ... preporucujem za one koji vole mak ;)
[/quote]

dobro izgleda... ja bi ih sesamom pravila....

sa colinarike isprobano punjene kisele paprike sa i sirom.. sir sma pravila od cuurya ukus, chilli ukus i italijanski ukus.. ne da su dobre.. preeedobreee...

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='EcI PeCi PeC' timestamp='1322387462' post='445108']
dobro izgleda... ja bi ih sesamom pravila....

sa colinarike isprobano punjene kisele paprike sa i sirom.. sir sma pravila od cuurya ukus, chilli ukus i italijanski ukus.. ne da su dobre.. preeedobreee...
[/quote]


[url="http://www.minjina-kuhinjica.com/t-e-s-t-a/kiflice-i-kroasani/kiflice-mekane-ko-dusa/"]http://www.minjina-kuhinjica.com/t-e-s-t-a/kiflice-i-kroasani/kiflice-mekane-ko-dusa/[/url]

Ovo sam pravila sa sesamom i predobro je, par puta sam pravila, zacas se pojedu .. a one leptirove mislim da je bolje raditi onako po receptu jer je odlicno :)
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
ma znam samo ja mak nevolim pa zato samo napisala..... a zako te kiflice sa semamom ja pravim jos dodatno punjene sirom.. de da su dobre predobre...

Share this post


Link to post
Share on other sites
[url="http://www.coolinarika.com/recept/enoloncnica"]http://www.coolinarika.com/recept/enoloncnica[/url]

dobra corbica :)
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='EcI PeCi PeC' timestamp='1323856395' post='446189']
pravila sma sinoc

medovacu
liker od jaja
vanil i zimt kiflice
[/quote]

de onda stavi i recepte jer ovdje kako sam ja skontala trebaju se staviti recepti :D koje smo isprobale :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
[url="http://www.crochef.com/index.php?page=recepti&id=148"]http://www.crochef.com/index.php?page=recepti&id=148[/url]

evo jednog super recepta za krofne budu mmm :)
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Zelka' timestamp='1324019799' post='446256']
de onda stavi i recepte jer ovdje kako sam ja skontala trebaju se staviti recepti :D koje smo isprobale :D
[/quote]

A neznam sestro smijem li.. Posto ima lakohola u njima da se nebi izbrisali he he
ovdje se nikad nezna

medovaca... litra domace rakije 1 kg meda... i to je to..

liker od jaja... isto litra rakije 10 zumaka, 2 kesice vanil secera med i vrhnje slatko... zumanke i ostale dotke dobro izmejsati i lagano u rakiju ulijevat...

zimt kiflice... mljeveni badem, brasno margarin zimt secer , i vanil kiflice smao sa vanilsecerom.. :D et nemoj prenagtlit likerima ;)
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
[url="http://www.minjina-kuhinjica.com/fondan-i-gum-pasta/figurice-od-fondana/domaci-fondan-uz-video-klip/"]http://www.minjina-k...-uz-video-klip/[/url]

Selma mi dala recept i isprobala sam prvi put pravila tortu sa tim ukrasavanjem :) uspijelo je jeste da praksa cini majstora tako da bice bolje u buduce evo kakva je moja torta bila :)
[media]http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/394320_10150660099692729_773537728_12034641_1683991648_n.jpg[/media]

[url="http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/395266_10150661465902729_773537728_12040907_667550235_n.jpg"]http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/395266_10150661465902729_773537728_12040907_667550235_n.jpg[/url] Edited by Zelka
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gemüseflade...

Svicarska pita od povrca..

lisnato tjesto....par sorti povrca ismjestai i izdinstati.. dosta luka dodati.. i staviti sve ohladjeno u forumu sa tjestom...
prelijev 4 jaja povlake so biber vegeta origano i majoran i dobro izmjestai.. po povrcu se moze dodati malo nairbanog sira. poslije prelijev preko toga i ispeci....mmmm

Share this post


Link to post
Share on other sites
[color=#000000]SLANE ROLADE[/color]

[color=#000000]CRVENA ROLADA[/color]
[color=#000000]4 jaja[/color]
[color=#000000]1 jogurt obicni (200g)[/color]
[color=#000000]4 kasike brasna[/color]
[color=#000000]1 prasak za pecivo [/color]
[color=#000000]5 kasika ajvara [/color]

[color=#000000]NADJEV[/color]
[color=#000000]jedan sirni namaz philadelphia obicni[/color]
[color=#000000]jedan sirni namaz sa ukusom paprike[/color]
[color=#000000]salama po izboru[/color]
[color=#000000]sir edamer [/color]
[color=#000000]i kiselo vrhnje [/color]

[color=#000000]Koru ispeces na vecjem plehu najbolje u onom od sporeta velikom na peka papiru da mozes poslije saviti i ostaviti da se ohladi. Kad se ohladi prvo mazes roladu sa obicnim sirnim namazom cijelu, preko toga namazes jos sa ukusom paprike i poredas salamu i sir ali ne skroz do krajeva sa svake strane ostavis da ima mjesta jer se salama i sir pomaknu , kad poredas salamu i sir premazes jos sa kiselim vrhnjem ali skroz na tanko eto samo toliko da se sve lijepo sljepi i poveze. kad savijes roladu zamotas je u foliju i ostavis u frizideru moze stajati cak do 10 dana i bude uvijek svijeza, a najbolje je napravit dan dva ranije prije nego sto planiras servirati.[/color]

[color=#000000]ZELENA ROLADA[/color]
[color=#000000]4 jaja[/color]
[color=#000000]1 jogurt obicni (200g)[/color]
[color=#000000]4 kasike brasna[/color]
[color=#000000]1 prasak za pecivo[/color]
[color=#000000]5 kasika spinata (ja sam uzela onaj smrznuti pasirani)[/color]

[color=#000000]NADJEV[/color]
[color=#000000]jedan sirni namaz philadelphia obicni[/color]
[color=#000000]jedan sirni namaz sa zelenjem [/color]
[color=#000000]salama po izboru [/color]
[color=#000000]sir edamer[/color]
[color=#000000]i kiselo vrhnje[/color]

[color=#000000]Postupak ti je isti kao za gornju roladu :)[/color]
[color="#000000"][media]http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/302485_10150464567132729_773537728_11116844_2012002673_n.jpg[/media][/color] Edited by Zelka
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Zelka' timestamp='1331137054' post='450731']
[color=#000000]SLANE ROLADE[/color]

[color=#000000]CRVENA ROLADA[/color]
[color=#000000]4 jaja[/color]
[color=#000000]1 jogurt obicni (200g)[/color]
[color=#000000]4 kasike brasna[/color]
[color=#000000]1 prasak za pecivo [/color]
[color=#000000]5 kasika ajvara [/color]

[color=#000000]NADJEV[/color]
[color=#000000]jedan sirni namaz philadelphia obicni[/color]
[color=#000000]jedan sirni namaz sa ukusom paprike[/color]
[color=#000000]salama po izboru[/color]
[color=#000000]sir edamer [/color]
[color=#000000]i kiselo vrhnje [/color]

[color=#000000]Koru ispeces na vecjem plehu najbolje u onom od sporeta velikom na peka papiru da mozes poslije saviti i ostaviti da se ohladi. Kad se ohladi prvo mazes roladu sa obicnim sirnim namazom cijelu, preko toga namazes jos sa ukusom paprike i poredas salamu i sir ali ne skroz do krajeva sa svake strane ostavis da ima mjesta jer se salama i sir pomaknu , kad poredas salamu i sir premazes jos sa kiselim vrhnjem ali skroz na tanko eto samo toliko da se sve lijepo sljepi i poveze. kad savijes roladu zamotas je u foliju i ostavis u frizideru moze stajati cak do 10 dana i bude uvijek svijeza, a najbolje je napravit dan dva ranije prije nego sto planiras servirati.[/color]

[color=#000000]ZELENA ROLADA[/color]
[color=#000000]4 jaja[/color]
[color=#000000]1 jogurt obicni (200g)[/color]
[color=#000000]4 kasike brasna[/color]
[color=#000000]1 prasak za pecivo[/color]
[color=#000000]5 kasika spinata (ja sam uzela onaj smrznuti pasirani)[/color]

[color=#000000]NADJEV[/color]
[color=#000000]jedan sirni namaz philadelphia obicni[/color]
[color=#000000]jedan sirni namaz sa zelenjem [/color]
[color=#000000]salama po izboru [/color]
[color=#000000]sir edamer[/color]
[color=#000000]i kiselo vrhnje[/color]

[color=#000000]Postupak ti je isti kao za gornju roladu :)[/color]
[color=#000000][media]http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/302485_10150464567132729_773537728_11116844_2012002673_n.jpg[/media][/color]
[/quote]

ovo izgleda fenomenalno....

imam bruch u domu za familije im i prijatelje.. pa cu ovo praviti,.. bice hit ;) zelka ti si prava maja domacica...
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
hej meni je fkt super i ja cu sad pravit kad bude u Nani prvi rodjendan imam i neki kolac sa suhim mesom ako hoces da ti dam recept ... tj sa pastremom je super javi ako budes htijela recept

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Zelka' timestamp='1331207120' post='450799']
hej meni je fkt super i ja cu sad pravit kad bude u Nani prvi rodjendan imam i neki kolac sa suhim mesom ako hoces da ti dam recept ... tj sa pastremom je super javi ako budes htijela recept
[/quote]

[b]daj i taj....[/b]

bas sam sa sefom sjedila i planirali smo taj brunch. ima d a ih tvoji recepti obore sa nogu...

Share this post


Link to post
Share on other sites
[color=#333333]Sastojci [/color]

[color=#333333]- 150 gr brasna[/color]

[color=#333333]- 1/2 kesice praska za pecivo

- 3 jaja

- 8 cl ulja

- 12.5 cl mlijeka

- 100 gr naribanog sira

- 200 gr suhog mesa

- 1 glavica luka ili mladi luk

- 1 mala zlica Estragona

- 1 prstovat bibera

Posto je suho meso veoma veoma slano ja bih vam preporucila da u ovaj recept ne stavite ni mrvicu soli ... treba da pazite kvalitet mesa da vam nebude previse slano ...

A za one koji nevole suho meso, mozete da zamijenite 200 gr suhog mesa sa 200 gr bijele piletine ...[/color]

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Hidden by auslanderka zauvjek bosanka, April 12, 2012 - No reason given
Hidden by auslanderka zauvjek bosanka, April 12, 2012 - No reason given
Pizza,Dr.Oetker

-Stavis 10 maraka u dzep i odes u prodavnicu
-Pomno izaberes pizzu u zamrzivacu
-Dodjes kuci i ugrijes rernu na 200 stepeni
-Ubacis pizzu i cekas da se ispece
-Izvadis pizzu nakon 20 minuta i stavis je u tanjir
-Otvoris ledenu pivu i stavis je kraj pizze
-Dobar tek :)

Share this post


Link to post
Posted · Hidden by auslanderka zauvjek bosanka, April 12, 2012 - No reason given
Hidden by auslanderka zauvjek bosanka, April 12, 2012 - No reason given
Viking u nordsee sam jela neki sendvich slican onom tvom receptu

Share this post


Link to post
Posted · Hidden by auslanderka zauvjek bosanka, April 12, 2012 - No reason given
Hidden by auslanderka zauvjek bosanka, April 12, 2012 - No reason given
Jedna žena ima crni tefter, pun recepata. Od tradicionalnih kolača pa dalje a ja sam jako dobar s njom..jemde moRem koji prepisati ovdje, haa šta kažete? :jester:

Il' ipak da ne..bila bi otimačina :P :icon_mrgreen:

Share this post


Link to post
Posted · Hidden by auslanderka zauvjek bosanka, April 12, 2012 - No reason given
Hidden by auslanderka zauvjek bosanka, April 12, 2012 - No reason given
[quote name='Rhapsodic' timestamp='1331815355' post='451381']
Jedna žena ima crni tefter, pun recepata. Od tradicionalnih kolača pa dalje a ja sam jako dobar s njom..jemde moRem koji prepisati ovdje, haa šta kažete? :jester:

Il' ipak da ne..bila bi otimačina :P :icon_mrgreen:
[/quote]

daj ti recepte ako su nesh extre...

usput imas li kakav za nervozne forumasice :icon_mrgreen: i forumase :icon_mrgreen:

sala kraju daj rezepte nikad nisu od viska...

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



  • Forum Statistics

    • Total Topics
      24,065
    • Total Posts
      378,366
×
×
  • Create New...