Jump to content
Sign in to follow this  
3rror

Dolaze nam Izraelci i Palestinci

Recommended Posts

BiH kao privremena clanica UN-ovog sigurnosnog vijeca zajedno sa 14 drugih clanica ce uskoro glasati za ili protiv Palestinske zahtjeva u UN-u da postane punopravna clanica i nezavisna drzava. Zahtjev je 23. septembra predao Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas, video i vise informacija ovdje: [url="https://www.rt.com/news/abbas-palestinian-bid-un-233/"]https://www.rt.com/n...ian-bid-un-233/[/url] Potrebno je 9 glasova iz sigurnosnog vijeca da zahtjev prodje, pod uvjetom da nijedna od stalnih clanica vijeca (SAD, Francuska, Rusija, UK i Kina) ne podnesu veto. SAD je vec najavio da ce podnijeti veto ako dodje do toga. Za sad je 8 clanica vec dalo glas za Palestinu, dok se ostali (medju kojima i BiH) jos nisu odlucili ili objavili odluku.

Tako sad i Izraelci i Palestinci salju svoja izalsanstva u preostale zemlje da ih pokusaju uvjeriti da daju glas protiv, odnosno za Palestinu.


[quote]Within the next few days, the Foreign Ministry is planning to send its envoys to Bosnia and Herzegovina and Colombia in an attempt to persuade these temporary members of the UN SC to vote against the Palestinian application.
...
The Palestinians will soon send their top officials to Bosnia and Herzegovina, while Mahmoud Abbas will be visiting Portugal, Colombia, Honduras and the Dominican Republic in October.

[url="https://www.rt.com/news/palestine-un-israel-vote-871/"]Originalni clanak[/url][/quote]

Covjek bi ocekivao da ce BiH biti prva koja ce dati glas za Palestinu ali vjerovatno cekaju da vide kako ce glasati susjedne i EU zemlje. Naravno tu je i RS i Milorad Dodik koji su strogo na strani Izraela i nema sumnje da ce pokusat kocit BiH da da glas za. Mene sad zanima koliko RS moze biti u tome uspjesna, ako moze objasnit neko ko se dovoljno razumije?
Jos jedna zanimljiva cinjenica je da su Srbi (pogotovo RS) uvijek bili jako dobri s Rusijom, a Rusija je na strani Palestinaca pa me malo iznenadjuje da ce ovi prije ici po volji Izraela nego Rusije.

Misljenja o ovom svemu? Edited by 3rror

Share this post


Link to post
Share on other sites
BiH treba podrzati Palestinu u svakom slucaju,sad koliko ce i da li ce to RS i Dodik pokusati osporiti ne bih znao,bilo bi zalosno da ne podrzimo njih jer su oni i nas podrzavali u svemu.Vrijeme je da i oni dobiju svoju drzavu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dodik koliko god Izrael bio los on ce ga podrzati samo da ide na stetu BiH.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ma Dodiku uvijek samo da je kontra , da mu dodje Komsic i kaze hajmo glasati da se meni guzimo mater , Dodik bi dosao i rekao ne moze , ili cemo moju ili necemo nijednu .
 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Forum Statistics

  • Total Topics
   24,065
  • Total Posts
   378,372
×
×
 • Create New...