Jump to content
Sign in to follow this  
Ciklama

Dječija odjeća.

Recommended Posts

Danas u razgovoru sa kolegicom ostadosmo obje iznenađene jedna drugom. Malo smo razgovarale o bebama, djeci i njihovoj odjeći, obući, igračkama, pomagalima.

Njena kćerka ima oko 4-5 godina i sve njeno čuva od rođenja do danas, a zbog zdravstvenih komplikacija nema u planu drugo. Dok sam ja njena suprotnost, i kod jednog i kod drugog djeteta odjeću, obuću i većinu igrački (podrazumjeva se da je sve u dobrom stanju) kako to prelaze dijelim.

Iako sam poslije prvog djeteta imala u planu i drugo, ništa nisam sačuvala nego sam podjelila, i krevetac i kolica, i nosiljke i siceve a odjeći da ne govorim, a opet kćerka je imala svoju nafaku i opet sam i njeno podjelila, i dijelim i danas.

Moja se kolegica tome čudila isto kao i ja njoj koja ima kutije i kutije negdje na tavanu.

Moje je mišljenje da svako dijete ima svoju nafaku, da mi je grijeh praviti skladišta po tavanima i garažama dok je masa onih kojima treba pomoć pa i u tom vidu. Halal i od srca ponudim tamo gdje mislim da bi dobro došlo, i x puta sam znala osjetiti sreću i zadovoljstvo kad vidim na nekom djetetu neki komad odjeće od moje djece, ili da se služi sa nekom od tih dječijih pomagala ......... npr. stolica za jesti nije jeftina (mada se i bez nje može), ako se čuva može poslužiti za više djece, tako kolica, krevetac, posebno odjeća od male djece jer brzo izrastaju, još ako je u pitanju firmirana odjeća, obuća .....

Šta vi radite sa odjećom, obućom, igračkama, pomagalima?

 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ja i svoju odjecu svu podijelim, pa kukam "ja nemam nista za obuci...:(" Sve sto mi stvara guzvu bivse je....:D

Ne znam sta je moja mama radila s nasom odjecom, ali znam da sam cesto znala vidjeti neku svoju stvar kod nekog...i onda bi se musila....ali svi su me ubjedjivali da to nije moje....:( Sto znam da je cuvala jest moj krevetac, sve do prije neke godine i kad smo sredjivale tavan skontale smo da nema smisla to vise cuvati....:D Bilo je fino dok je trajalo....:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
i dan danas djelim sve sto mu omanji.. imaju djeca koja se pravo obraduju... i uviejk sam tako radila..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eh sto se toga tice mogu reci da sam od Eneja sve podjelila ama bas sve :D i pelene one pamucne sta imam od njega ko od bebe jeste ona cetka za cesljanje :D on se sad sanjom igra ... nisam cuvala nisam imala u planu vise ni radjati :D kad smo krenuli sad u kupovinu prije nego sto cu roditi :D pa najvise para sitnice pokupe :) sad kontam sta da uradim da manju odjecu cuvam ili da poklonim nekome ali prije da cu sacuvati jer bi voljela jos jednu bebu ako Bog da :D pa da nije mi dosta jos bi jedno :D ali dobro je Ciklama rekla svako dijete svoju nafaku ima tako da kad je bilo za ovo dvoje bice i za trece :) a uvijek je i neka nova moda tako da :D samo neka su zivi i zdravi

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ja bas kad sam posla u Bosnu prosle godine spakovala da ponesem Mehmedovo pa sam saznala da sam trudna i ostavim, dobro mi je doslo, par stvari sam kupila od kako se Nail rodio.

Sad sam ev spakovala Nailovo pa cu ponijeti, nesto cu ostaviti a nesto dati jer ako Bog da kasnije planiram jos koje pa da se ne kupuje iako znam da svako dijete ima svoju nafaku ali zasto ne sacuvati, sve je kao novo ;)

Ja imam par stvari od Mehmeda kome ne bi dala nikome, ostavit cu sebi za uspomenu :D a tako i Nailovi par stvarcica ;)
 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
neki dan sam nesto preslagivala i nasla sam jednu malo vrecicu sa stvarcicama koje sma ostavila za uspomenu.. :(
bude bolno na momente pogotoov kad slucjano naleti.. al neka uspomena...
 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Forum Statistics

  • Total Topics
   24,064
  • Total Posts
   378,367
×
×
 • Create New...