+BlackHawk 178 Report post Posted October 10, 2014 "Dvije vrste ljudi bice stanovnici Dzehennema i ja ih poslije ovozemaljskog zivota, necu vise vidjeti: silnici, u cijim su rukama bicevi debljine kravljih repova, kojima tuku svijet, i zene koje nose prozirnu odjecu kao da su gole, koje okrecu lice od Allahovih zapovijedi i sklone su zlim djelima, a glave su im kao grbe u deva. Takve zene nece uci u Dzennet, niti ce osjetiti njegov miris! A miris njegov se siri na sve strane veoma daleko." (Ahmed) 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
+BlackHawk 178 Report post Posted December 20, 2014 Muhammed a.s. je rekao: "Zaokuplja vas nastojanje da što imućniji budete. Čovjek govori, moj imetak, moj imetak.. A šta imaš od svog imetka, ono što pojedeš nestane, što obučeš to pohabaš, a šta podijeliš to jedino traje" Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: "Kada neko čini blud, ne čini ga kao vjernik, kada pije vino, ne pije ga kao vjernik, a kada krade, ne krade kao vjernik." "Svi ste vi pastiri, i svi ste odgovorni za svoje stado! Vladar (emir) je pastir; čovjek je pastir u svojoj porodici; žena je pastir u kući svoga muža i čuvar njegove djece. Zaista, svi ste vi pastiri, i svi ste odgovorni za svoje stado!" Quote Share this post Link to post Share on other sites