gunnY 9 Report post Posted June 1, 2011 evo sad čujem od druga iz bužima udarom groma smrtno stradala jedna ženska osoba i nekoliko ih povrijedjeno,valjda su bili na njivi sijeno sushili,fkt strašno. Quote Share this post Link to post Share on other sites
+BeLaY 231 Report post Posted June 1, 2011 u jbt ja sam spavao nesto je dobro grominjalo danas Quote Share this post Link to post Share on other sites
fudo42 0 Report post Posted June 1, 2011 To se zove peh.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
racing/7005/ 214 Report post Posted June 1, 2011 [quote name='gunnY' timestamp='1306951420' post='429268'] evo sad čujem od druga iz bužima udarom groma smrtno stradala jedna ženska osoba i nekoliko ih povrijedjeno,valjda su bili na njivi sijeno sushili,fkt strašno. [/quote] ja koliko sam obavješten, jedna je osoba poginula a jedna teže ozlijeđena. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mell 137 Report post Posted June 1, 2011 Strasno, kod nas u Liskovcu poplave, preplavilo cestu totalno, pojedina auta nisu mogla preci na dr. str., doduse, kaze lik na cesti da se to i prije desavalo, ali valjda ne u ovolikim kolicinama. LP Quote Share this post Link to post Share on other sites
racing/7005/ 214 Report post Posted June 1, 2011 ipak je druga osoba zadobila LTP (na sreću) . U naselju Bag od udara groma nastradala Elvira Veladžić Srijeda, 01 Lipanj 2011 18:39 Agan Danas u poslijepodnevnim satima u naselju Bag kod Bužima smrtno je stradala Veladžić Elvira (29) od posljedica udara groma dok je lakše povrede zadobila Velađžić (Hamdije) Emina. Iznenadno nevrijeme praćeno jakim pljuskovima i udarima groma zahvatilo je šire područje općine Bužim. Nastradalu Elviru Veladžić nevrijeme je zateklo u njivi nedaleko od lokalnog puta Bag-Elkasova Rijeka gdje je prikupljala sijeno. Kako je počela padati jaka kiša Elvira je zajedno sa povrijeđenom Eminom krenula prema svojoj kući koja je udaljena oko stotinu metara od mjesta ove tragične i nesvakidašnje nesreće. Unesrećena Elvira i malodobna Emina odmah su prebačene do Doma zdravlja u Bužimu gdje je konstatovana smrt Elvire Veladžić, dok su iz bužimskog Doma zdravlja Eminu uputili u Kantonalnu bolnicu dr.Irfan Ljubijankić. Policija Druge policijske uprave PS Bužim je odmah nakon dojave došla na lice mjesta i izvršila sve potrebne uviđajne radnje i o ovom događaju obavijestila nadležne službe. U naselju Bag vlada tuga i nevjerica, a mještani su se okupili na mjestu nesreće i ispred porodične kuće nastradale Elvire iz koje se čuje plač osmomjesečne bebe koja je ovog kišnog popodneva izgubila svoju majku. U Domu zdravlja u Bužimu su potvrdili da je unesrećena Elvira V. preminula na mjestu udara groma, dok je malodobna Emina sa lakšim povredama ipak prebačena do Kantonalne bolnice jer se u ovakvim slučajevima može zakomplicirati stanje unesrećenog bez vidljivih vanjskih povreda. Ekipa buzimljana.ba bila je na mjestu nesreće sa kojeg donosimo nekoliko fotografija. http://www.buzimljani.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=799%3Au-naselju-bag-od-udara-groma-nastradala-elvira-veladi&c Quote Share this post Link to post Share on other sites
caticman 1 Report post Posted June 2, 2011 cojece ja iz hr , na granici odjednom zdegenja, zasiva kisa padaaa jedva smo stigli Quote Share this post Link to post Share on other sites