Jump to content
Sign in to follow this  
gunnY

nesreca u buzimu od udara groma

Recommended Posts

evo sad čujem od druga iz bužima udarom groma smrtno stradala jedna ženska osoba i nekoliko ih povrijedjeno,valjda su bili na njivi sijeno sushili,fkt strašno.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='gunnY' timestamp='1306951420' post='429268']
evo sad čujem od druga iz bužima udarom groma smrtno stradala jedna ženska osoba i nekoliko ih povrijedjeno,valjda su bili na njivi sijeno sushili,fkt strašno.
[/quote]

ja koliko sam obavješten, jedna je osoba poginula a jedna teže ozlijeđena.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Strasno, kod nas u Liskovcu poplave, preplavilo cestu totalno, pojedina auta nisu mogla preci na dr. str., doduse, kaze lik na cesti da se to i prije desavalo, ali valjda ne u ovolikim kolicinama.
LP

Share this post


Link to post
Share on other sites
ipak je druga osoba zadobila LTP (na sreću) .U naselju Bag od udara groma nastradala Elvira Veladžić


Srijeda, 01 Lipanj 2011 18:39 Agan
Danas u poslijepodnevnim satima u naselju Bag kod Bužima smrtno je stradala Veladžić Elvira (29) od posljedica udara groma dok je lakše povrede zadobila Velađžić (Hamdije) Emina. Iznenadno nevrijeme praćeno jakim pljuskovima i udarima groma zahvatilo je šire područje općine Bužim. Nastradalu Elviru Veladžić nevrijeme je zateklo u njivi nedaleko od lokalnog puta Bag-Elkasova Rijeka gdje je prikupljala sijeno. Kako je počela padati jaka kiša Elvira je zajedno sa povrijeđenom Eminom krenula prema svojoj kući koja je udaljena oko stotinu metara od mjesta ove tragične i nesvakidašnje nesreće. Unesrećena Elvira i malodobna Emina odmah su prebačene do Doma zdravlja u Bužimu gdje je konstatovana smrt Elvire Veladžić, dok su iz bužimskog Doma zdravlja Eminu uputili u Kantonalnu bolnicu dr.Irfan Ljubijankić.

Policija Druge policijske uprave PS Bužim je odmah nakon dojave došla na lice mjesta i izvršila sve potrebne uviđajne radnje i o ovom događaju obavijestila nadležne službe. U naselju Bag vlada tuga i nevjerica, a mještani su se okupili na mjestu nesreće i ispred porodične kuće nastradale Elvire iz koje se čuje plač osmomjesečne bebe koja je ovog kišnog popodneva izgubila svoju majku. U Domu zdravlja u Bužimu su potvrdili da je unesrećena Elvira V. preminula na mjestu udara groma, dok je malodobna Emina sa lakšim povredama ipak prebačena do Kantonalne bolnice jer se u ovakvim slučajevima može zakomplicirati stanje unesrećenog bez vidljivih vanjskih povreda.

Ekipa buzimljana.ba bila je na mjestu nesreće sa kojeg donosimo nekoliko fotografija. http://www.buzimljani.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=799%3Au-naselju-bag-od-udara-groma-nastradala-elvira-veladi&c

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Forum Statistics

  • Total Topics
   24,064
  • Total Posts
   378,366
×
×
 • Create New...