+Ciklama 919 Report post Posted February 24, 2013 Jedan brzi i jednostavni kolač koji me svojim okusom podsjeća na medenjake. - 2 čaše brašna - 2 čaše šećera - 2 male (čajne) kašike sode-bikarbone - 2 male (čajne) kašike cimeta - 2 velike kašike kakao-praha Sve dobro izmješati i preliti sa 2 čaše mlijeka i malo ulja, sve dobro izmješati, sasuti u tepsiju i peći. Pečen kolač (malo ohlađen) premazati sa đemom/ pekmezom po želji. Kad se još ohladi, preliti čokoladom. ( čaša od 2 dl se koristi ) Malo mutna fotka ali ovako igleda: Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Ciklama 919 Report post Posted August 21, 2014 Egipatska torta - http://www.coolinarika.com/recept/845021/ Od srca je preporučujem ... :eat: :vecera_smile: :viljuska_smile: :D 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tigrica 93 Report post Posted September 15, 2014 Da se pohvalim.... Danas sam prvi put pravila Hurmasice - :D i to ne obicne nego sa jabukovim pekmezom i orasima... sutra postavim recept i foto... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Hercegovka 147 Report post Posted October 17, 2014 Sinoc sam bila.vrijedna i napravila keks tortu. Bujrum 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Ciklama 919 Report post Posted October 19, 2014 Kod mene u frižideru dvije torte .... ako ih moj mobitel uspije sad fotkati imalo vidljivo, nabacit ću ih ... :D Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Ciklama 919 Report post Posted October 19, 2014 Evo ih ... samo nisam znala da mi je prva onako "herava", moram je popraviti, a ova druga nije završena, kasnije je trebam ukrasiti sa čokoladnim listićima ... :)) 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
+BlackHawk 178 Report post Posted October 19, 2014 Cini mi se da ti je ova prva malo herava :P Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dacina curica 122 Report post Posted October 19, 2014 Ciklameta fantasticno. :) Sretan rodjendanko malenoj princezi. ♡ Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Ciklama 919 Report post Posted October 19, 2014 E, i nije herava kako sam ja umorna i nikakva. Hvala Daci ... hvala. Malena je tražila Bumbu na torti, i ja odradim po želji, a kaže starija kćerka da je ona čudna, umjesto da izabere neki "ženski" crtani ona uzela Bumbu ... :D Quote Share this post Link to post Share on other sites