Jump to content
la_bella_mafia

Kolaci/torte

Recommended Posts

[quote name='ki113r' post='166676' date='Jun 18 2007, 18:35']Evo jos jedan sto volim da jedem :D (samo cu stavljati recepte onih kolaca sto volim da jedem, a to je sve) :D .

[img]http://img128.imageshack.us/img128/9215/kokosovsanlp3.jpg[/img][/quote]



nego kritike na recept iako nigdje na netu nisam mogla naci bolje objasnjenje znaci svugdje isti recept je za one koji nisu dugo u poslu tj za kolace, ne pise na kojoj temp treba da se pece ni koliko dugo ni koja dimenzija :D i limunov sok? jeli sad citav limun il kaskica? ja sam stavila dvije ona cajne :D

nego za one koji nisu sigurni kad pecu kolace tj kore samo ubodete cackalicu ako izlazi suha gotovo vadi iz rerne :D

dalje krema cuj 10 zumanjaka i jedan puding u 3dl mlijeka :huh:

a u sam puding ide pola litre bom ja napravila od pola bas fin fil bio a jedan napravila s 3dl (greska u koracima) aa pa ne bi mogao da se podjeli a kamoli da se pozna u kolacu..

i da cim ga nabacite u mlijeko mjesajte da vam ne zagori :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cure, evo jedan turbo super ukusan kolac :D

Napravite standardni biskvit za torte, 3 jaja, 9 kasika ulja, brasna i secera, bez mlijeka ;) Pola praska za pecivo i ispecete..
Kad se ohladi narezete nektarine na takne kriske jedna do druge po biskvitu, dok ne prekrijete sve.. Mogu i breskve, samo neka budu dobro zrele i mekane, sta god da odaberete.. Preko voca stavite kremu od vanilije i ukrasite slagom kad se ohladi, i onda bom ruckate, njam njam...

Jednostavno, fino, brzo ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
hm ev jedan laki laki...


[img]http://i88.photobucket.com/albums/k163/sabina24/smajli%20i%20staff/speis024.gif[/img]


kazu da se zove santa barbara :lol:

4 jaja

4 kasike brasna

4 kasike secera

1/2 praska za pecivo


bom to sve smuckate i pecete.

pradlazem malo vise brasna da bude nako deblja jer je moja meni ispala puno tanka.

3 pudinga od vanilije

9 dcl mlijeka

3 dcl kafe

2 vanilna secera

250 gr secera

250 gr putera

puding skuhati u mlijeku secer mozete dodati na kraju i puter normalno

kafu skuhat predlazem onu na automat jer nema puno zavrzlama jer obicnu morate iscjediti i dodati u nju 2 vanilna secera, s tim natopiti biskvit staviti pola kreme ([u]zaboravi[/u]) i u ostatak kafe umakati [u]petiti keks[/u] i redati po filu kad sve prekrijete onda ostatak fila i bom gotovo...

Share this post


Link to post
Share on other sites
neki super jednostavni vocni kolac

230 gr putra
2 solje secera ( ko manje sladji voli bom nek prepoli :D )
2 solje brasna
prasak za pecivo
4 jaja
2 banane :D
malo zamrznutog sumskog voca
malo mlijeka

puter dugo sa mikserom mutiti dok neomeksa, jedno po jedno jaje dodavati i dalje mutiti. kad se to dobro sjedini dodati secer i postepeno brasno dodavati. kad se dobro umuti po potrebi milijeka malo dodati ili ne dodati.

malo dublju tepsiju sa putrem premazanu pripremiti, masu u to saliti banane na kriske izrezati i po masi poredati prekotoga sumsko voce.

na laganoj vatri ili struji :D peci...

voce ce se stopiti sa tjestom...

ukusno a jednostavno

Share this post


Link to post
Share on other sites
Evo jedan rolat, prejak je :)

4 zumanjka
250g brasna
250g secera
1,5 dl vode
1,5 dl ulja
1/2 praska za pecivo
4 bjelanka

Izmiksati i podijeliti na dva dijela, te peci u rebrastom kalupu.
[u]
FIL[/u]

4 dl mlijeka
2 pudinga od vanilije
2 zumanjka
4 dag secera

Ohladjenom filu dodati margarin i malo secera. Tijesto rezati na rebra i slagati zuto na crno, a izmedju premazivati filom dok se ne potrosi, Kolac sav premazati filom i preliti glazurom od cokolade.

[u]GLAZURA[/u]

2 cokolade
malo margarina
malo kakaa
malo vode

(ovo malo hehe, orijentisete se po svom osjecaju, kasiku- dvije ..koliko smatrate da je potrebno :))

Gotov kolac reuzati koso, bude sooper :ay:

Share this post


Link to post
Share on other sites
brojel se oni kolaci koje nako smislis :icon_biggrin:

ev neki...

uzmes bom 3jaja i 150gr secera i smuckas ih i onda dodas prasak za pecivo brasna od oka :unsure: ulja 1dl i 100gr otopljene cokolade (more i kakao) i podjelis masu u dvije kore...
koru najbolje staviti na papir da se ne zalijepi ( ko jedna meni) [img]http://forum.cazin.org/style_emoticons/default/^^.gif[/img] i kad ih ispeces podjelis na pola svaku po duzini...

fil ja sam pravila od slag kremi a moze oi od pudinga... vanilija i cokolada tako da izgleda lipo

i et namazes izmedju bijeli crni fil i namalterises okolo i odozgo i dobijes njesto ovako :

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Hugolina' post='191251' date='Nov 5 2007, 17:57']Evo jedan rolat, prejak je :)

4 zumanjka
250g brasna
250g secera
1,5 dl vode
1,5 dl ulja
1/2 praska za pecivo
4 bjelanka

Izmiksati i podijeliti na dva dijela, te peci u rebrastom kalupu.
[u]
FIL[/u]

4 dl mlijeka
2 pudinga od vanilije
2 zumanjka
4 dag secera

Ohladjenom filu dodati margarin i malo secera. Tijesto rezati na rebra i slagati zuto na crno, a izmedju premazivati filom dok se ne potrosi, Kolac sav premazati filom i preliti glazurom od cokolade.

[u]GLAZURA[/u]

2 cokolade
malo margarina
malo kakaa
malo vode

(ovo malo hehe, orijentisete se po svom osjecaju, kasiku- dvije ..koliko smatrate da je potrebno :) )

Gotov kolac reuzati koso, bude sooper :ay:[/quote]

imas li more bit sliku :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='auslanderka zauvjek bosanka' post='191550' date='Nov 6 2007, 21:17']brojel se oni kolaci koje nako smislis :icon_biggrin:

ev neki...

uzmes bom 3jaja i 150gr secera i smuckas ih i onda dodas prasak za pecivo brasna od oka :unsure: ulja 1dl i 100gr otopljene cokolade (more i kakao) i podjelis masu u dvije kore...
koru najbolje staviti na papir da se ne zalijepi ( ko jedna meni) [img]http://forum.cazin.org/style_emoticons/default/^^.gif[/img] i kad ih ispeces podjelis na pola svaku po duzini...

fil ja sam pravila od slag kremi a moze oi od pudinga... vanilija i cokolada tako da izgleda lipo

i et namazes izmedju bijeli crni fil i namalterises okolo i odozgo i dobijes njesto ovako :[/quote]

:drool: :drool: :eat: :eat:

Share this post


Link to post
Share on other sites
[img]http://www.coolinarika.com/repository/images/_variations/a/f/afedb28f6aedbc3b88b194f59c3ab13b_content_medium.jpg[/img]Voćni kolač na bakin način

Preljev od vrhnja i mje

Share this post


Link to post
Share on other sites
ev jedan moj proslo vikedni kolac zapravo torta :)

[b]za kore

7jaja
7 kasika secera
10 kasika oraha mljevenih
2 kasike prezli i pola kaskice pecilnog praska

ovo je za jednu koru za jos jednu isto sve tako da dobijet 4 :)

[/b]mozete odmah podjelit za 4 kore a mozete ispeci u dvije i svaku podjelit na dvije

prije filovanja poprskati kore kafom crnom al dosta poprskat :)


[b]fil

380gr putera
300gr secera u prahu
100gr mljevenih oraha i 400gr przenog i mljevenog ljesnjaka

[/b]puter i secer umutiti i dodati u 3 kesice umucenog slaga od kafe po upustvu na vrecici u to jos dodat orahe i ljesnjak

s ovim filom filovat unutra i vani

ko kaze da mora bit okrugla :)


[b]
[/b]

Share this post


Link to post
Share on other sites
Američki brownies: Slaveći kraljicu kolača, čokoladu, ovaj tradicionalni američki kolač jednostavne izvedbe danas se razlikuje po osebujnim dodacima kao

Share this post


Link to post
Share on other sites
[b]SVILENA TORTA [/b]

8 jaja odvojeno mutiti.
U čvrsto umućen bjelanjak dodati 3 ka

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='_MORRISON_' post='202138' date='Dec 19 2007, 20:56'][b]SVILENA TORTA [/b]

8 jaja odvojeno mutiti.
U čvrsto umućen bjelanjak dodati 3 ka

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='unknown' post='202179' date='Dec 20 2007, 06:22']prvi put cujem za taku tortu "Svilena torta" :D

imas li mozda kakvu sliku? ;)[/quote]

Nemam sliku al to u mene mama cesto pravi, kad sljedeci put napravi uslikat cu pa cu staviti...

Share this post


Link to post
Share on other sites
[color="#006400"]Hello,

posto ce mi mami jos malo rodjendan, zelim joj napraviti tortu,
ali fakat ne znam kakvu.

Pa eto ako vi imate kakav dobar recept...
pucajteeee :D [/color]

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='auslanderka zauvjek bosanka' post='191550' date='Nov 6 2007, 21:17']brojel se oni kolaci koje nako smislis :icon_biggrin:

ev neki...

uzmes bom 3jaja i 150gr secera i smuckas ih i onda dodas prasak za pecivo brasna od oka :unsure: ulja 1dl i 100gr otopljene cokolade (more i kakao) i podjelis masu u dvije kore...
koru najbolje staviti na papir da se ne zalijepi ( ko jedna meni) [img]http://forum.cazin.org/style_emoticons/default/^^.gif[/img] i kad ih ispeces podjelis na pola svaku po duzini...[/quote]

ev jedan brzinski...nisam imala svih sastojaka za neki novi kolac pa sam smuckala ovaj brzinski :D

isti recept kao gore s tim da sam dodala jaje vise i 0,05dl ulja umutila bez kakaa i izlila u tevsiju pola tijesta u ostalu polovicu dodala kasiku dvije kakaa i ispekla je..

za fil sam uzela dva pudinga od cokolade s komadicima narandze i dva pudinga od vanilije s komadicima jagoda..

bijela kora crni fil pa crna kora i bijeli fil :D jasno mogu i cisti pudinzi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
[i]Ev ga recept za jedan mega sooper rolat, smeka pravo..[/i] Broj 9 je vazan :D 9 jaja, 9 kasika sekera, 9 kasika ulja, 9 kasika brasna, pola praska za pecivo, 1 vanilin secer.Izmutite bjelanjca u cvrstu pjenu,posebno zumanjca, onda spojite i dodate sve ostale sastojke, dobro izmutite, namazete pleh cijeli sa margarinom.Nemojte peci na najjacoj temp.Kad je gotovo, pokriti krpom(cistom):Dnek otpusti par minuta. Odvojiti biskvit od pleha, stavit ga na krpu, premazat pekmezom od sljiva (moze bilo koji),urolati jos vruce (nije ona krpa dzabe ispod bila) :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
KRUH SA GROZDZICAMA ...

POTREBNO:
1kg brasna
1/2 l mlijeka
8dag masla/margarina
1 kiselo vrhnje(kupovno mala doza)
pola kasice soli
6 kasika secera
5 dag kvasca (svijezeg)
30 dag grozdzica (moze i vise ovisno od ukusa)

PRIPREMA:
Kvasac nadrobimo u posudicu, dodamo malo secera i brasna, dospemo mlako mlijeko i na toplom pustimo da odstoji. Preostalo mlijeko skupa sa secerom, maslom i soli prokuhamo i ostavimo da se ohladi. Kad se ohladi saspemo na brasno, dodamo kiselo vrhnje i promjesamo. Medju mjesanjem dodamo vec prije pripremljeni kvasac i sve skupa dobro promjesamo. Kad je tijesto vec dobro promjesano dodamo grozdzice i stavimo da tijesto 3 puta nadodje u hermeticno zatvorenoj posudi na toplom mjestu ( ja stavim na radiator :D). Takvo tijesto stavimo u dobro namastitu tepsiju ili model i pecemo cca.1h na 200 stepenji.

meni je dobar veoma ... kad se ispece mozete ga posuti secerom u prahu :)

+ tko voli moze dodat malo ruma u mlijeko za miris

prijatno :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



  • Forum Statistics

    • Total Topics
      24,064
    • Total Posts
      378,375
×
×
  • Create New...