la_bella_mafia 2 Report post Posted May 11, 2005 Ovaj mi se svidja recept,danas pravim ledene kocke. Hehe Quote Share this post Link to post Share on other sites
vrljin 1 Report post Posted May 11, 2005 to moja stara redovno pravi i to je za mene jedan od najbolji kolaca sto sam ikad jeo ne znam kakko se vama cini al ko nije probao stvarno je propustio pravu poslasticu Quote Share this post Link to post Share on other sites
la_bella_mafia 2 Report post Posted May 11, 2005 to moja stara redovno pravi i to je za mene jedan od najbolji kolaca sto sam ikad jeo ne znam kakko se vama cini al ko nije probao stvarno je propustio pravu poslasticu Eto ja to nisam probo ali izgleda moracu kad velite da je fino.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest stella artois Report post Posted May 11, 2005 ledene kocke su dobre sam tako ja sto mogu kolaca pojestii uf...:Dnjam njam :D Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bosna 0 Report post Posted May 11, 2005 Da vam kazem raja pravila sam ledene kocke dobro ih ohladila i mogu vam reci dobro su ispale njam , njam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Eve 2 Report post Posted May 11, 2005 Punjenje smokvice: 100 g putera 100g cokolade za kuhanje 300g smokvi 200g mljevenih ljesnika 300g mljevenog petit keksa 3 kasike secera 1 casa vode Orasi po zelji 1casu vode, cokoladu i 100g putera prokuhati i smaknuti sa sporeta i u to dodati mljeveni keks, ljesnike i secer, sve to promjesati. Smokve potopiti u mlaku vodu pet minuta, odsjeci repice i puniti orasima. Nakon toga ih filovati i na kraju uvaljati u kokosovo brasno. Smokvice ohladiti u frizideru i pred serviranje isjeci na polovice. Takodjer nisu lose kad se zamrznu! :eat: Quote Share this post Link to post Share on other sites
la_bella_mafia 2 Report post Posted May 12, 2005 Punjenje smokvice: 100 g putera 100g cokolade za kuhanje 300g smokvi 200g mljevenih ljesnika 300g mljevenog petit keksa 3 kasike secera 1 casa vode Orasi po zelji 1casu vode, cokoladu i 100g putera prokuhati i smaknuti sa sporeta i u to dodati mljeveni keks, ljesnike i secer, sve to promjesati. Smokve potopiti u mlaku vodu pet minuta, odsjeci repice i puniti orasima. Nakon toga ih filovati i na kraju uvaljati u kokosovo brasno. Smokvice ohladiti u frizideru i pred serviranje isjeci na polovice. Mmm...po receptu ovaj sto sam procito trebalo bi biti fino .... Quote Share this post Link to post Share on other sites
women 1 Report post Posted May 27, 2005 taj recept odavno rtaziv .... tnx... Quote Share this post Link to post Share on other sites
JeSmInDa 0 Report post Posted March 23, 2006 Evo da malo o kolacima pocnemo posto je ovo ovde kuhinja/recepti Pa izvolite:Kolac sa tresnjama: - 10 dkg margarina, 10 dkg secera - 1/2 omota praska za pecivo, 25 dkg brasna - 1/2 kg tresanja, 3 dkg badema, 3 zumanca - 3 bjelanca (snijeg), 10 kasika mlijeka - secer za posipanje U dobro izmjesani margarin dodaje se pomalo secer i zumanca, pa se mijesa dok sve ne bude pjenasto. Zatim se dodaju oguljeni samljeveni bademi, prosijano brasno sa praskom i mlijeko naizmjenicno. Bjelancad se umute u cvrsti "snijeg" i lagano umijesaju u smjesu. Ta smjesa se stavlja u namazani oblik za tortu, a u smjesu stave tresnje. Kolac se pece pri jednolicnoj temperaturi. Kad je kolac pecen, pospe se secerom. U ovaj kolac mogu se mjesto tresanja staviti kajsije ili breskve.<{POST_SNAPBACK}> MALI DA NECE MAM AGALAMIT DJE JOJ JE TEKA DOBRISU TI RECEPTI JA VOLIM ISTO KOLACE I TORTE....SA TRESNJAMA I JAGODAMA I KIVI..I COKOLADNE...HAJ AKO IMAS KOJI JOS RECEPT SA KIVIJOM IL UOPSTE NEKAKO CU JA DODAT KIVI...HVALA :cheekkiss: Quote Share this post Link to post Share on other sites
JeSmInDa 0 Report post Posted May 18, 2006 BOMBA TORTA SASTOJCI: Za biskvit: 6 kom. Jaja 6 Quote Share this post Link to post Share on other sites
+EcI PeCi PeC 456 Report post Posted May 19, 2006 hm, objasni nam (mi sto neznamo njemacki) sta je taj "Topfen" poz<{POST_SNAPBACK}> Topfe je slatko crvrsto vrhnje. U tom smjeru nesto... Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Virus 2 Report post Posted May 19, 2006 oo , kako da ne volim, torta sa vo Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Zelka 268 Report post Posted July 6, 2006 eto ja juce pravila baklavu nampala staroj pa smo napravile bom kome pase bujrum hehhee :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Eve 2 Report post Posted October 13, 2006 cheescake (kolac sa sirom) Podloga: 150g petit keksa (mljevenog ili izmrvitog) 2 velike kasike secera malo zimta 60g istopljenog margarina ili putera Krema: 800g svjezeg sira (preporucila bi Philadelphia, a moze i nesto slicno) 200g secera 2 male kasike sirupa od vanilije (ako nemas moze i bez) 4 jaja 2 velike kasike brasna 50ml mlijeka jedna kisela vrhnja malu tevsiju (razmjera 25cm, za ovo je potrebna ona sto se skine onaj obruc) namastiti margarinom. Sve namirnice za podlogu ili tjesto, izmrviti sa viljuskom i po tevsiji dobro izgnjaviti tako da bude svugje isto, tu smjesu isto staviti okolo odprilike 2cm visoko. Za kremu: Kiselu vrhnju, sir, sirup i secer dobro promjesati da bude glatko. Jaja jedno po jednu umutiti u smjesu i na kraju dodati brasno i mlijeko. To sve izmijesati. 60min na 170 stepeni peci. Kasnije u otvorenoj pecnici, pustiti da se ohladi tako da nebi ispucao (mada se to desi vec prije). Nakon nekog vremena izvaditi iz pecnice i pustiti da se ohladi, poslije sat vremena premazati glatko sa kiselom vrhnjom. U slucaju da vam kolac ispuca jednostavno umjesto jedne uzeti dvije kisele vrhnje i s tim ga dobro premazati, tako da se nista nevidi. Pri serviranju preliti sa topljenom cokoladom a ljeti mozete cokoladu zamjeniti sa sirupom od jagoda ili slicno. P.S. Nezamjerite na pravopisnim greskama, morala sam da prevodim ovaj recept na brzaka. Eto Eci jedan kolac, a sutra slijedi jedan Ramazanski tj. Bajramski ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites
+FaRuK 6 Report post Posted October 13, 2006 mmm ja bi sad mogo bijele torte u mene mati zna to dobro da skarabudzi mmhmmmm..il spanski vjetar ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites
+sebina_ikanovic 2 Report post Posted November 17, 2006 joooj ja volim onu sacher tortu sva od cokolade...ajjjjjjj brete..! Quote Share this post Link to post Share on other sites
+_[pile]_ 2 Report post Posted November 18, 2006 ev torte sto sam sama gazala za dariin rodjendan,sva je domaca.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
+sebina_ikanovic 2 Report post Posted November 20, 2006 ev torte sto sam sama gazala za dariin rodjendan,sva je domaca..<{POST_SNAPBACK}> joooj jes ti torta slatka!.daj i meni napravi takvu!....ajjjj jes kul..! Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Virus 2 Report post Posted November 20, 2006 Sirok izbor raznih kolaca i torti mozete naruciti kod MIZE , u zegaru kod auto praone. zena fakat zna praiti. Ma za prste oblizati su. Quote Share this post Link to post Share on other sites
+sebina_ikanovic 2 Report post Posted November 21, 2006 dajte mi kakav dobar rezept za jednu ukusnu tortu...da ja pokusam napraviti ima mi buraz rodjendan pa da ja od sebe nesto njemu jednom napravim....! Quote Share this post Link to post Share on other sites
+_women_ 43 Report post Posted November 21, 2006 ev torte sto sam sama gazala za dariin rodjendan,sva je domaca..<{POST_SNAPBACK}> AJi slatkoooooooo..HOCU I JA JEDNU TAKVU :rolleyes: Quote Share this post Link to post Share on other sites
+sebina_ikanovic 2 Report post Posted November 21, 2006 AJi slatkoooooooo..HOCU I JA JEDNU TAKVU <{POST_SNAPBACK}> rekla sam i ja da hocu a ona nece da napravi....de mi recite recept *ebo vas mis...da burazu napravim tortu....! :P Quote Share this post Link to post Share on other sites
+_women_ 43 Report post Posted November 21, 2006 TORTA SA KEKSOM: Potrebno: pakovanje petit keksa dva pakovanja bananica puding od cokolade cokoladna glazura grozdjice maslac Priprema: Napraviti pudin dodati maslac to sve mixat zatim dodati smjesu s izmrvljenim keksom isjeckanim bananicama i grozdjicama. Sve staviti u kakvu okruglu posudu te to staviti u frzider na sat vremena, nakon sat vremena izvaditi iz frizidera okrenuti tortu na tacnu (sad je vec smjesa poprimila oblik torte) sve preliti cokoladnom glazurom i grozdjicama... eto ti bino :D Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Virus 2 Report post Posted November 21, 2006 PARFE TORTA 3 bjelanjka tu Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Zelka 268 Report post Posted November 26, 2006 KREMPITA POTREBNO: 8 jaja 2x200g secera 8 vanili pudinga 4 vanili secera 2 l mlijeka rum 0,5 sladkog vrhnja secer u prahu 1 paket listnatog tijesta Tijesto izvadimo iz zamrzivaca da se odtopi da mozemo razvaljati i ispeci prije pripreme kreme i sladkog vrhnja . Obadvije kore razvucemo na velicinu tepsije u koju planiramo napraviti krempite. Kad razvucemo tijesto prebodemo ga na vise mjesta sa viljuskom da se nebi tokom pecenja skupilo ili nadulo sa nepotrebnim zrakom. kad to ispecemo pripremimo masu . KREMA: razdvojimo zumanjce i bjelance. bjelance istresemo u posudu i dodamo 200g secera + 5 kasika ruma ... to napravimo u tvrdi snjeg i stavimo u frizider da se hladi dok pripremimo ostale sastojke ... u vecu posudu izlijemo 1,8 l mlijeka da nam polako kuha na laganoj vatri ... u drugoj posudi pripremimo ... 2dcl mlijeka + 4vanili secera + 8 zumanjaka + 200g secera + 8 vanili pudinga ... sve to sa mikserom dobro izmjesamo da nebi nastale grudvice ... kad mlijeko prokuha polako dodamo pripremljenu gornju smjesu .. sve to na laganoj vatri mjesamo sa mikserom da nebi doslo u masi grudvica ... kad je masa vec prilicno gusta ... sklonimo posudu sa plina i uzmemo iz frizidera bjelance koje smo vec ranije pripremili ... sa kasikom lagano umjesamo bjelance u kuhanu smjesu od pudinga da se jednako poraspodjeli .... masu pustimo neki 15 minuta da se ohladi u tepsiju na dno stavimo jednu koru i na tu koru izlijemo kremu ... ostavimo da se krema i kora ohlade da se bi moglo odozgo staviti sladko vrhnje ... kad stavimo vrhnje i gornji dio krempite pokrijemo sa korom i pospemo sa sitnim secerom uglavnom super ispanu ko ove kod nas iz trgovine bom prijatno :D Quote Share this post Link to post Share on other sites