la_bella_mafia 2 Report post Posted May 8, 2005 eee raideru ,nisam 100% da je mozes wajk jesti hehe E ja je mogu ama bas svaki dan ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites
la_bella_mafia 2 Report post Posted May 9, 2005 Krajiska kljukusa Potrebno: 1kg psenicnog crnog brasna 1 jaje 200g maslaca 1/2 l kiselog mlijeka 1dl kiselog vrhnja 10g cesnjaka soli po zelji Priprema: Brasno prosijemo, dodamo jaje i so i mlakom vodom lagano mutimo do gustoce meda, a onda smijesu izlijemo u vec pripremljenu pomascenu tepsiju. Smjesu pecemo pola sata. Kada je pecena, prelijemo smjesom ranije umucenog kiselog mlijeka, vrhnja i sitno skosanog cesnjaka. Prije posluzivanja kljukusu pomastimo ucvrcalim maslacem. Posluzujemo toplo. Quote Share this post Link to post Share on other sites
JeSmInDa 0 Report post Posted January 16, 2006 Kakav je ovo recept hehehhe Ja obozavam kljukusu ajjjj moglabije svaki dan jesti...moja omiljena je sa sampijonama/mushrooms kako vec . Al kad djesto pravim samo stavim jaje ili dva sa malo mljeka i soli i to izmutim i onda dodam brasna i malo vode i to se izmti....i onda dodam isickane sampijone ili kromprir....kako kad koju pravim....ili batake postavim . I to se ispece i onda malo se zalije da se opusti i onda sa maslom se zamasti.( a vidla sam neko voli sa vrhnjom izmutis vrhnju i jaje i pospes po kljukusi kad bude gotava) isto nije lose. Ma ja je volim najobicnije kakva daje i mladog luka presebe :D Quote Share this post Link to post Share on other sites
+picasso 356 Report post Posted January 20, 2006 ja stvarno nisam znao da ima toliko vrsta kljukuse ova zadnja mi se bas svidjela zbog ovih sastojaka nabrojanih, ali nema brete nista bez kumpirove kljukuse sitno se isjecka krompir i pomjesa se u tjesto(to se isto nekako zamjesa )kad se ispece iskomada se i prelije se domacim maslom i pospe se sirom... Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Beauty 0 Report post Posted January 25, 2006 aaaj ja neznam fui kljukusu sa sirom to nikad nisam volila jesti, meni mama uvjek posebno ostavi dio bez sira... a nevolim kljukusu bas.. ma ja nevolim nista... meni nikako udovoljiti... Quote Share this post Link to post Share on other sites
vrljin 1 Report post Posted January 26, 2006 ko ne voli kljukusu neka se pocipa joj kad ja i micin sebi napravimo bog te mazo pa to prste da odhgrizes Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Incubus 650 Report post Posted January 26, 2006 Ja al' fakat ne volim kljukusu. To je meni bezveze skroz. Ja volim sirnicu I usput to je meni kao pizza a ne volim ni pizzu .... daj ti meni dobar komad mesa pozdrav Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Zelka 268 Report post Posted February 13, 2006 dobra kljukusa ona sa mesom a sirom bas ne nejedem sira nikako bljaki odvratno skroz :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
+auslanderka zauvjek bosanka 83 Report post Posted February 13, 2006 e vala ima ih stvarno od grada do grada,meni licno je sa krompirima sitnim i sirom pa se dobro zamasti pa jos ako ima domace povlake i mladog luka uh... pisaju mi se zubi! Ima i ta sa piletinom ali malo je ko i zna napraviti! Jer nije samo ubaci meso i gotovo! Ja je bas i ne volim ali mi je ova prva njami... Quote Share this post Link to post Share on other sites
+[I-B-R-O] 63 Report post Posted February 13, 2006 Onda smo auslenderko isti samo sto ja volim jos na to nabaciti sitno isjeckani (satrani) bijeli luk i meziti sa crvenim lukom vec mi se zubi piskaju a tu sa mesom, jel se ono zove batakusa? u mene mati sto je moze napraviti, tacno po tevsije je vazda moje :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
+auslanderka zauvjek bosanka 83 Report post Posted February 14, 2006 Onda smo auslenderko isti samo sto ja volim jos na to nabaciti sitno isjeckani (satrani) bijeli luk i meziti sa crvenim lukom vec mi se zubi piskaju a tu sa mesom, jel se ono zove batakusa? u mene mati sto je moze napraviti, tacno po tevsije je vazda moje <{POST_SNAPBACK}> ehhehehe ma meni je sladje s crvenim mladim a kad nema mladog moze i onaj zimski hehe luk normalno! :lol: Quote Share this post Link to post Share on other sites
+[I-B-R-O] 63 Report post Posted February 14, 2006 Hahaha, a ja vec kontam na velahavle ma mladi je najbolji, ali tu vec ispadaju kombinacije sa jagnjetinom, ali nije ta tema de bom kad jednom budes kljukusu rokala, pa zovi :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
+auslanderka zauvjek bosanka 83 Report post Posted February 15, 2006 Hahaha, a ja vec kontam na velahavle ma mladi je najbolji, ali tu vec ispadaju kombinacije sa jagnjetinom, ali nije ta tema de bom kad jednom budes kljukusu rokala, pa zovi <{POST_SNAPBACK}> ok posaljem ti putem e-mail hehe,kod mene je kljukusa svake druge sedmice! :D Quote Share this post Link to post Share on other sites
JeSmInDa 0 Report post Posted March 24, 2006 et vidis pico da ima haj drugi put kad dodjes na kafu jacunam napravt kljukusu...kakvu god volis kljukusa je fina na sve nacine...i brza za napravit.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
+pinky 0 Report post Posted April 22, 2006 Vrijeme pripreme: 45 min. Sastojci: # brasno, kumpir,so, biber, crni i bijeli kuk, prasak za pecivo, povlaka i jogurt, puter i ulje. Priprema: Oprati i oguliti veci kumpir tezine 20 dkg., izrendati ga u vecoj posudi u koji dodate 25 dkg brasna u koje prethodno stavite cijeli prasak za pecivo (kesica), posoliti umjereno i pobiberiti takodje po zelji, zatim izrendati jednu glavicu luka (crnog i 1 cesanj bijelog luka i sve izmijesati sa jednom soljicom vode da izgleda kao smjesa gusca od smjese za palacinke u tu smjesu dodati izmuceno jedno jaje i istopljene dvije kasike putera sa jednom kasikom ulja. Kad se sve izjednaci mijesanjem sipati u namasceni pleh i peci u prethodno ugrijanoj pecnici na 250 stepeni 20 minuta da bude rumeno zlatno. Izrezati dok je vruce u kvadratice po zelji i servirati na veci oval kao predjelo a odozgo preliti umjereno sa povlakom i jogurtom po vlastitoj zelji uz dodatak bijelog luka sitno izrezanog . Takodje mozete piti hladno kiselo mlijeko ili jogurt ili mlacance uz ovako vegetarijansko vruce pripremljeno jelo.<{POST_SNAPBACK}> Dostu, dje ti nadje tu kljukusu???? :lol: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Report post Posted July 23, 2008 kljukusa se sad slabije jede al nikad izaci iz mode Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zahebana 1 Report post Posted July 28, 2008 Ja u svoju kljukusu nikad nestavljam bjeli luk i prasak za pecivo. Znam da ima nekih koji u kiselo mljeko isjeckaju bjelog luka i onda premazu kljukusu (kad se ispece,vrucu) tako ali za prasak za pecivo hmmmmmm svako ima svoje Quote Share this post Link to post Share on other sites
KLisabb 0 Report post Posted August 19, 2008 Kljukuša kod mene je toliko često na meniju da bi bilo zastrasujuće sumirati koliko sam je dosad pojeo a aBd i pojest ću. Normalno kljukuša oscilira : kljukuša obična kljukuša kompiruša kljukuša sa gustim mlijekom kljukuša sa sirom kljukuša sa piletinom kljukuša sa... Quote Share this post Link to post Share on other sites
+ne_znam_ko_sam 33 Report post Posted August 25, 2008 Svak je pravi razlicito. Neko voli da pliva u maslu, neko voli da pliva u povlaci, neko da se ne vidi kljukusa od povlake... Meni to sve pase. Kakvu god da mi mama ili neko drugi napravi, ja je volim. Kljukusa je kljukusa... Sto +MECA kaze, nikada ona iz mode nece izaci Quote Share this post Link to post Share on other sites
Harriss 6 Report post Posted August 25, 2008 [quote name='ne_znam_ko_sam' post='256412' date='Aug 25 2008, 09:25']Svak je pravi razlicito. Neko voli da pliva u maslu, neko voli da pliva u povlaci, neko da se ne vidi kljukusa od povlake... Meni to sve pase. Kakvu god da mi mama ili neko drugi napravi, ja je volim. Kljukusa je kljukusa... Sto +MECA kaze, nikada ona iz mode nece izaci [/quote] jednom sam pravio kljuku Quote Share this post Link to post Share on other sites
cazinski-sejtan 0 Report post Posted January 19, 2009 kljuku Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Perviz 122 Report post Posted January 19, 2009 [quote name='cazinski-sejtan' post='303812' date='19.01.2009, 15:50']kljuku Quote Share this post Link to post Share on other sites
rime.d 0 Report post Posted January 19, 2009 jedino sto mi punica pravi kad odem. zato i nidem cesto Quote Share this post Link to post Share on other sites
+Omercevka_ 1 Report post Posted January 23, 2009 [quote name='ne_znam_ko_sam' post='256412' date='25.08.2008, 09:25']Svak je pravi razlicito. Neko voli da pliva u maslu, neko voli da pliva u povlaci, neko da se ne vidi kljukusa od povlake... Meni to sve pase. Kakvu god da mi mama ili neko drugi napravi, ja je volim. Kljukusa je kljukusa... Sto +MECA kaze, nikada ona iz mode nece izaci [/quote] Ti i tvoja kljukisha.. cak imas i sliku.. you in the kljukusa.. Ja sam se neki dan najela obaruse.. njami njami Quote Share this post Link to post Share on other sites
+veritas 188 Report post Posted January 24, 2009 prva kljukusa koju smo napravili u sarajevu hej iznenadjujuce dobra bila Quote Share this post Link to post Share on other sites