Jump to content
Sign in to follow this  
sanel87

Zaboravili ste kakav je strah?

Recommended Posts

[font="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"]Charles Onyett opisao je što nas može očekivati ovog ljeta, ako volimo survival horore.

Zaboravimo Resident Evil, Alana Wakea i ostale igračke za malu djecu, koje nas vode za ručicu cijelo vrijeme i ubijaju svaku mogućnost šokiranja, straha i jeze na leđima.

Švedske cure (i dečki) iz Frictional Gamesa ovog nam ljeta pripremaju nešto još bolje od Penumbre koju su prvi put izdali davne 2007. godine.Ono što nam Amnesia donosi baš je ono što ljubitelji horora očekuju. Prava težina, strah, skoro nikakva oružja, osjećaj slobode i izvrsna interaktivnost s okolišem u prvom licu.

Amneisijin fizikalni model jako je sličan onome u Half-Lifeu 2 i garantira vrlo zabavne kombinacije u svim situacijama, mogućim i nemogućim, a vjerujemo da će potonjih biti osjetno više.

Avanturistička i zagonetna, za razliku od ranije spomenutih naslova, Amnesia se ne oslanja na sipanje olova ili fotona u protivnike, već na igračev mozak, maštovitost i želju za istraživanjem. Akcijski dijelovi su pristuni, ali u daleko manjoj količini, nego je to slučaj kod konkurencije.

Kako Onyett kaže, ono što je ekipa iz Frictionala savršeno odradila upravo je najbitniji dio horor igre: fantastičan jeziv osjećaj tijekom igranja koji nas prati iz prostorije u prostoriju dvorca u Brennenburgu sa stvarnim strahom i klaustrofobijom.

Istražujući dvorac, garantirano ćemo u žilama osjetiti hladnoću njegovih zidova, hukanje vjetra i korake na ispucalim drvenim podovima.

Ako vas zanima detaljniji opis, baratate dobro engleskim, svakako navratite na [url="http://pc.ign.com/articles/109/1095676p1.html"]IGN[/url] pročitati odličan preview potencijalnog hita.[/font]

Share this post


Link to post
Share on other sites
Uh evo zime a to je pravi zanr poslije puno rada uzeti par noci pa igrati HORROR avanturu/pucacinu

Imas li mozda tu igricu kod sebe ili da nisi dobio kakvu drugu slicnog zanra???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Forum Statistics

  • Total Topics
   24,065
  • Total Posts
   378,379
×
×
 • Create New...