Jump to content
Sign in to follow this  
PC_DoctorE

Predsezonska testiranja 2010

Recommended Posts

[b][size="5"]2010 TEST DATES[/size][/b]

[b]Feb 1-3 - Valencia

Feb 10-13 - Jerez

Feb 17-20 - Jerez

Feb 25-28 - Barcelona[/b]


[size="5"]Valencia First Day[/size]

[size="4"]Massa najbrži, Schumacher treći[/size]

Felipe Massa je sa novim Ferrari F10 bolidom ostvario najbolje vrijeme na prvim ovogodišnjim testiranjima, u Valensiji.

Ferrari se ne šali sa testiranjima, pa je danas Massa odvezao 102 kruga, više od svih ostalih danas. Massa je svoje najbolje vrijeme, i najbolje vrijeme dana ostvario u zadnjim momentima testiranja.

Najviše je iznenadila i forma Pedra de la Rosse koji je skoro cijeli dan držao najbolje vrijeme na stazi. To je pokazatelj da bi BMW Sauber mogao biti dobar konkurent ove godine.

Michael Schumacher je opet ostavio sve iznenađene, nakon što je već u prvim krugovima uspio ostvariti jako dobra vremena, nadmašivši vrijeme Rubensa Barrichella, no nije mogao na kraju dana biti brži i od Masse i de la Rosse.

Iako sedmostruki svjetski šampion uživa veliki respekt, niko na stazi nije očekivao da tako brzo bude konkurentan ostalim vozačima koji nisu imali pauze u vožnji F1 bolida. Rosberg, koji će izgleda morati dati sve od sebe ove godine da ne ostane u sjeni velikog Michaela Schumachera, danas je bio više od pola sekunde sporiji od duplo starijeg kolege u timu.

[quote]1. F. Massa - Ferrari - 1:12.574 102
2. P. de la Rosa - BMW Sauber-Ferrari - 1:12.784 74 krugova
3. M.Schumacher - Mercedes - 1:12.947 40
4. N. Rosberg - Mercedes - 1:13.543 39
5. G. Paffett - McLaren-Mercedes - 1:13.846 86
6. R. Barrichello - Williams-Cosworth - 1:14.449 75
7. S. Buemi - STR-Ferrari - 1:14.762 18
8. R. Kubica - Renault - 1:15.000 69
[/quote]
evo i par slika na official stranici, bolidi se dosta razlikuju od onih koje su pojedinacno prestavljali
[url="http://www.formula1.com/gallery/testing/2010/480.html"]Valencia, Spain, 1 February 2010[/url] Edited by PC_DoctorE

Share this post


Link to post
Share on other sites
evo nasao sam i video, skoro mi srce stade od svetesilne jeke

[media]http://www.youtube.com/watch?v=XRaSjPMJ37E&feature=player_embedded#[/media]

Share this post


Link to post
Share on other sites
al ga massa preckiva, bravo bravo majstore, drago mi je da nema straha...
[quote]Konačni rezultati:
1. Massa Ferrari 1:11.722 124
2. Kobayashi BMW Sauber-Ferrari 1:12.056 96
3. Hamilton McLaren-Mercedes 1:12.256 108
4. Kubica Renault 1:12.426 119
5. Rosberg Mercedes GP 1:12.899 119
6. Barrichello Williams-Cosworth 1:13.377 102
7. Buemi Toro Rosso-Ferrari 1:13.823 107[/quote]

[media]http://www.youtube.com/watch?v=botoXcBso5w&feature=player_embedded[/media] Edited by PC_DoctorE

Share this post


Link to post
Share on other sites
sta reci na ovoo...prelijepo je cuti ponovo zvuk formnule nakon tolike pauze..
a jos draze je vidijeti da massa ima najbrze vrm prvih testiranja..samo tako..
jos samo da alonso potvrdi tu formu ferrarija i sve ok....
nikako nemogu docekati prve utrke...waaooo...bit ce spektakularno

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ovi rezultati NI

Share this post


Link to post
Share on other sites
mozda tebi, sve se prati, sad je samo fora sa koliko ko goriva ide, al mislim da su svi onu pokusali ici najbrze sto mogu da ostave dobar utisak, jer prvi testovi, znas koliko to znaci za samopouzdanje vozaca i momcadi, logicno je da ako sutra i Alonsu sjede bolid da ce to biti psihicko rasterecenje za sviju u timu crvenih.

Logicno je da se testira svasta nesto drugo osim brzih krugova ali nema sanse da ne pokusa MGP i MCM na brzi krug i opet nisu uspili, a to sto BMW Sauber Ferrari bio tako brz je cista reklama, bolid je bijel i treba mu koja slicica josh i pored one glavne sponzorske, al svak ima svoje misljenje, najzda ima josh 3 staze testiranja pa vidjecemo kako se ko snalazi...

[size="5"]PRVI DAN[/size]

[quote]1. F. Massa - Ferrari - 1:12.574 102
2. P. de la Rosa - BMW Sauber-Ferrari - 1:12.784 74 krugova
3. M.Schumacher - Mercedes - 1:12.947 40
4. N. Rosberg - Mercedes - 1:13.543 39
5. G. Paffett - McLaren-Mercedes - 1:13.846 86
6. R. Barrichello - Williams-Cosworth - 1:14.449 75
7. S. Buemi - STR-Ferrari - 1:14.762 18
8. R. Kubica - Renault - 1:15.000 69

[/quote]

[size="5"]
DRUGI DAN[/size]

[quote]1. F. Massa - Ferrari - 1:11.722 124 kruga
2. K. Kobayashi - BMW Sauber-Ferrari - 1:12.056 96 krugova
3. L. Hamilton - McLaren-Mercedes - 1:12.256 108 krugova
4. R. Kubica - Renault - 1:12.426 119 krugova
5. N. Rosberg - Mercedes GP - 1:12.899 119 krugova
6. R. Barrichello - Williams-Cosworth - 1:13.377 102 kruga
7. S. Buemi - Toro Rosso-Ferrari - 1:13.823 107 krugova
[/quote]

kao i ovaj podatak kilometraze

[quote]Ferrari - 226 laps = 915 km
Mercedes - 198 laps = 802 km
McLaren - 194 laps = 785 km
Renault - 188 laps = 761 km
Sauber - 170 laps = 688 km
STR - 125 laps = 506 km

fastest lap: Felipe Massa 01:11:722[/quote]

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lijepo je vidjeti rezultate, ja bi ih uzeo sa dosta rezerve, recimo 70% da je svako prikazao svojih mogućnosti (rew limit = 17.500, boost maping= 5 itd. :) ) . Ovo su sami početci, jo

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fernando Alonso je iznenadio publiku i F1 paddock kada je danas ostvario najbrže vrijeme sedmice na stazi u Valensiji.
Testiranja u Valensiji je pratilo 35.000 ljudi, od čega je 25.000 danas bilo prisutno da poprate prvi nastup Fernanda Alonsa u Ferrariju.
Alonso je već odmah u prvim krugovima najavio da se ne šali sa konkurencijom, a njegovo najbrže vrijeme nije zasnovano na
laganom bolidu sa malo goriva u rezervoaru, obzirom da je nakon odveženog najbržeg kruga, nastavio voziti još 8 krugova, što je čini se,
[color="#FF0000"]posebno impresioniralo ostale F1 timove. [/color]

:icon_cheesygrin:

[color="#FF0000"]UPDATE: poredak u 14.00h:[/color]

[color="#FF0000"]1 Alonso 1:11.470;[/color]
2 De la Rosa 1:12.094;
3 Schumacher 1:12.438;
4 Alguersuari 1:12.576;
5 Button 1:12.951;
6 Hulkenberg 1:13.669;
7 Petrov 1:14.009


alonso 1:11:470 ; FERRARI --dobar pocetak ferrarija... Edited by j-a-s-k-o

Share this post


Link to post
Share on other sites
[size="5"]TREĆI DAN[/size]

[quote]1. F. Alonso Ferrari - 1:11.470 - 127 krugova
2. P. de la Rosa BMW Sauber-Ferrari - 1:12.094 - 80 krugova
3. M. Schumacher Mercedes GP - 1:12.438 - 82 kruga
4. J. Alguersuari STR-Ferrari - 1:12.576 - 97 krugova
5. J. Button McLaren-Mercedes - 1:12.951 - 82 kruga
6. V. Petrov Renault - 1:13.097 - 75 krugova
7. N. Hulkenberg Williams-Cosworth - 1:13.669 - 126 krugova
[/quote]

samo jedna informacija za VIZIOS-a da ovo vrijeme koje je Alonso postavio nije bilo na 2 kruga, to je treci krug od 15-ak koje je odvozio u cugu i vozio je od niskih 1,11 do 1,12 i nesto sitno, pa et nek se zna...


[size="5"]UKUPNI POREDAK[/size]

[img]http://img130.imageshack.us/img130/3698/valenciaq.png[/img]

[quote]Ferrari - 353 laps = 1430 km
Williams - 303 laps = 1227 km
Mercedes - 280 laps = 1134 km
McLaren - 276 laps = 1118 km
Renault - 263 laps = 1065 km
Sauber - 250 laps = 1013 km
STR - 222 laps = 899 km[/quote]

Sljedeća testiranja su u Jerezu u srijedu tj. desetog gdje nam se priključuju tri nova bolida: Red Bull, Virgin Racing i Force India!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='PC_DoctorE ' date='04 February 2010 - 02:51 ' timestamp='1265248260' post='357622']
[size="5"]TREĆI DAN[/size]

Sljedeća testiranja su u Jerezu u srijedu tj. desetog gdje nam se priključuju tri nova bolida: Red Bull, [size="7"]Virgin Racing [/size]i Force India!!!
[/quote]

Čiji motor oni koriste? Edited by PC_DoctorE

Share this post


Link to post
Share on other sites
[size="5"]Konkurentnost Ferrarija F10 - nepoznata[/size]

Nakon prvih predsezonskih testiranja odr

Share this post


Link to post
Share on other sites
[size="5"]
Ferrari objavio plan testiranja u Jerezu[/size]

Na ovotjednim testiranjima koja će se od srijede odr

Share this post


Link to post
Share on other sites
[size="5"]Jerez: Rosberg najbrži[/size]
[img]http://www.pungas.com/wp-content/gallery/f1-test-jerez-2010/rosberg.jpg[/img]
Na prvom danu testiranja na španjolskom Jerezu, najbolje vrijeme postavio je Nico Rosberg u Mercedesu.

Nijemac je svoj najbrži krug odvezao nedugo prije početka kiše, te završio 0.104 sekunde ispred drugoplasiranog Sebastiena Buemija u Toro Rossu. Nico Hulkenberg u Williamsu, postavio je treće najbolje vrijeme.

Na četvrto mjesto plasirao se Fernando Alonso, kojega prate Kamui Kobayashi, Jenson Button i Vitantonio Liuzzi, koji je danas imao priliku prvi put testirati jučer predstavljeni Force Indijin VJM03 bolid. Vitaly Petrov danas je većinu vremena proveo u boksu. Rus je odvezao sveukupno 23 kruga, te postavio sedmo najbolje vrijeme.

Posljednja dva mjesta zauzeli su Mark Webber, koji je imao problema s curenjem ulja iz novog RB6 bolida, te Timo Glock, koji je s Virginovim VR-01 bolidom odvezao svega 2 instalacijska i 3 prava kruga.

[quote]1. N. Rosberg Mercedes 1:20.927 57 krugova
2. S. Buemi STR-Ferrari 1:21.031 84 kruga
3. N. Hulkenberg Williams-Cosworth 1:22.243 118 krugova
4. F. Alonso Ferrari 1:22.895 88 krugova
5. K. Kobayashi BMW Sauber-Ferrari 1:23.287 55 krugova
6. J. Button McLaren-Mercedes 1:24.947 68 krugova
7. V. Liuzzi Force India-Mercedes 1:24.968 71 krug
8. V. Petrov Renault 1:25.440 27 krugova
9. M. Webber Red Bull-Renault 1:26.502 50 krugova
10. T. Glock Virgin-Cosworth 1:38.737 5 krugova
[/quote] Edited by PC_DoctorE

Share this post


Link to post
Share on other sites
sezona nije ni krenula al kad sam cuo ovu zvrku srce mi ko Amerika...

[media]http://www.youtube.com/watch?v=nMZ1QtMwCd4&feature=player_embedded#[/media]

[color="#0000FF"][u]f1-bosnia.net[/u][/color]

Share this post


Link to post
Share on other sites
dva lisca radila duge stintove ...

[quote][font="Arial, Verdana, sans-serif"][b][size=6]Kobayashi najbrži na drugom danu u Jerezu[/size][/b][color="#333333"][b][size=6] [/size][/b][/color][b][size=6] [/size][/b][/font]
[font="Arial, Verdana, sans-serif"]
[/font]
[font="Arial, Verdana, sans-serif"][size="3"][b]Drugi dan ovotjednih testiranja u Jerezu je započeo na vlažnoj stazi, no uvjeti su se postepeno poboljšavali, a staza se sušila. [/b][/size]

[size="3"][img]http://www.f1racing.com.hr/images/stories/2009/Toyota/Kobayashi/kobayashi_jerez.jpg[/img][/size]

[size="3"][b]Kobayashijev napad u završnici dana[/b][/size]

[size="3"]U svom posljednjem letećem krugu u samoj završnici drugog dana ovotjednih testiranja u Jerezu, BMW Sauberov vozač Kamui Kobayashi je odvozio najbrže vrijeme. [/size]

[size="3"]Prvo mjesto je kroz većinu dana, koji je započeo na vlažnoj stazi, držao Toro Rossov vozač Sebastien Buemi, no Kobayashi je u posljednjim minutama, nakon što je sesija nastavljena, odvozio 1:19.950.[/size]

[size="3"]Spomenutu crvenu zastavu i prekid sesije je izazvao Jenson Button, čiji se McLaren na stazi zaustavio 10 minuta prije kraja dana. [/size]

[size="3"]Unatoč tehničkim problemima, Button je dan na kraju završio s trećim najbržim vremenom.[/size]

[size="3"]Nico Hulkenberg je također imao zaustavljanje na stazi, a u njegovom se slučaju radilo o problemu s hidraulikom. Njegov bolid je ubrzo popravljen te je dan završio na četvrtom mjestu, ispred dojmljivog Vitantonija Liuzzija u Force Indiji. [/size]

[size="3"][b]Schumacher i Alonso vozili duge stintove[/b][/size]

[size="3"]Michael Schumacher je imao šesti najbrži krug dana, dok je Alonso imao tek sedmi. Ferrari i Mercedes su danas bili fokusirani na dugačke stintove, pa je Schumacher tako odradio jedan od 35 uzastopnih krugova, a Alonso od 48. [/size]

[size="3"]Alonsovi su krugovi bili posebno interesantni budući da je postajao sve brži, a svoje je osobno najbrže vrijeme od 1:21.928 odvozio u samoj završnici stinta. Spomenimo da su se Schumacherova vremena u završnici stinta bila u rangu od 1min23sek. Alonso je ujedno bio i najzaposleniji vozač danas, sa 129 odvoženih krugova.[/size]

[size="3"][b]Kubica umjesto Petrova[/b][/size]

[size="3"]Za Renault je danas vozio Robert Kubica s obzirom da je iskusniji od Petrova, što je francuskoj momčadi izuzetno važno na suhoj stazi na kojoj je moguće dobiti relevantne povratne informacije o bolidu. Petrov, koji je trebao testirati danas, će R30 na raspolaganje dobiti sutra. [/size]

[size="3"]Kubica je dan završio na osmom mjestu, ispred Marka Webbera i Tima Glocka.[/size]

[size="3"]Potonji je, pak, imao problematičan dan te je, nakon što mu je otpalo prednje krilo, izazvao crvenu zastavu. Virgin je promptno identificirao uzroke problema, no kako nisu imali rezervnih dijelova morali su prekinuti test. [/size]

[size="3"][b]Rezultati testiranja:[/b][/size]

[size="3"][size="3"] [/size][/size]

[size="3"][size="3"] 1. Kobayashi BMW-Sauber (B) 1:19.950 103
2. Buemi Toro Rosso Ferrari (B) 1:20.026 121
3. Button McLaren-Mercedes (B) 1:20.618 83
4. Hulkenberg Williams-Cosworth (B) 1:20.629 67
5. Liuzzi Force India- Mercedes (B) 1:20.754 80
6. M.Schumacher Mercedes GP (B) 1:21.083 124
7. Alonso Ferrari (B) 1:21.424 129
8. Kubica Renault (B) 1:22.003 103
9. Webber Red Bull-Renault (B) 1:22.043 99
10. Glock Virgin-Cosworth (B) 1:29.964 11
[/size][/size] [/font]
[/quote]

Share this post


Link to post
Share on other sites
Meni stvarno od prvog dana se dopao taj Kobayashi, mogao bi on napraviti dosta iznenadjenja ove sezone i privuci gledatelje pred TV. Kad sam vidio kako se sa Buttonom bori u Brazilu u svojoj prvoj utrci nisam imo rijeci. Bas cu njega posebno pratiti, jos ako bude imao dobro auto biće svašta.

A za ova dva lisca, pa znaju ljudi kako se vozi race, "hotlapanje" ne znaci nista na utrci, bolid je pun a gume nisu nove. To nekom moze koristiti eventualno u kvalifikacijama. Edited by Dobar_Los_Zao

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danas se vozilo dosta, neki su uspjeli i preko 100 krugova. Po meni nekako realna vremena u odnosu na proslu sezonu... Ovaj Da La Rossa uvijek pri vrhu, mogao bi covjek iznenaditi. Schumacher odvezao najvise krugova, vjerovatno zeli duzom voznjom poboljsati formu, uglavnom zna covjek sta radi.

[img]http://f1-hr.com/upload/image/vettel13.jpg[/img]

[quote][b]Sebastian Vettel pokazao se najbr

Share this post


Link to post
Share on other sites
[size="5"]Webber najbrži na trećem danu u Jerezu[/size]

[b]Mark Webber i Red Bull Racing su u Jerezu pokazali zube i postavili najbrže vrijeme tjedna, dok je drugo najbrže vrijeme imao Alonso u Ferrariju. [/b]
[img]http://f1racing.com.hr/images/stories/2010/F1/RBR/Webber/webber_jerez_front.jpg[/img]


[b]U Jerezu napokon sunčano[/b]

Nakon nekoliko kišnih dan, u Jerezu je konačno zasjalo sunce, a zube je danas pokazao Mark Webber u Red Bull Racingu, postavivši najbrže vrijeme dana od 1:19.299 u ranim posljepodnevnim satima.

Unatoč najbržem vremenu, Webberov dan ipak nije bio besprijekoran, a oko podneva se na stazi zaustavio zbog tehničkih problema.

Fernando Alonso je preuzeo testne dužnosti u Ferrariju te je dan završio s drugim najbržim vremenom i s ukupno 123 kompletirana kruga. U odnosu na Webbera, Alonso kasni osam desetinki, no on, za razliku od njega, nije imao nikakvih tehničkih problema.

Treće najbrže vrijeme je imao novi McLarenov vozač Jenson Button, a slijede ga Nico Hulkenberg i Michael Schumacher koji zatvaraju krug prve petorice.
[b]
Virgin u Lotus u problemima, ali s boljim vremenima[/b]

Nove momčadi, Virgin i Lotus, su ponovno imale problematičan dan tijekom kojeg su izazvale tri od ukupno šest crvenih zastava koliko ih je danas u Jerezu aktivirano. Najprije se u 09:50 ujutro Heikki Kovalainen zaustavio na stazi zbog otkazivanja senzora kvačila. Lotusovi mehaničari su uspjeli riješiti problem, nakon čega se Kovalainen vratio na stazu. Do kraja dana je kompletirao 68 krugova, no imao je najsporije vrijeme.

U Virginu je testne dužnosti preuzeo Lucas di Grassi, koji se tijekom dana dva puta zaustavljao zbog tehničkih problema.

Unatoč problemima, ohrabrujuće vijesti za Lotus i Virgin su njihova najbrža vremena danas, koja su oko četiri seknde sporija od najboljih, što ranije nije bio slučaj.

Sauber je imao još jedan problematičan dan, a Kamui Kobayashi se na stazi zaustavio nakon samo dva sata vožnje zbog problema sa sistemom za dovod goriva.

Na stazu se vratio tek nakon pet sati pauze, a do kraja dana je uspio kompletirati svega 28 krugova.

Testiranja se nastavljaju sutra.

[img]http://img402.imageshack.us/img402/583/jerez3.jpg[/img] Edited by PC_DoctorE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



  • Forum Statistics

    • Total Topics
      24,065
    • Total Posts
      378,369
×
×
  • Create New...