+sanel87 42 Report post Posted April 4, 2009 Vec podavno je najavljena nova vezija ove linux distribucije, finalna verzija izlazi 24.4, naravno beta verziju vec je moguce skinuti i instalirati ali se preporucuje samo za testiranje. Bas i nema nekih novosti u odnosu na 8.1 verziju, samo noviji software koliko sam vidio. Gnome 2.26 X.Org server 1.6 itd, valjda ima novih nekih sitnih poboljsanja, novi kernel je tu, bolje bootanje etc. [url="http://www.ubuntu.com/testing/jaunty/beta"]http://www.ubuntu.com/testing/jaunty/beta[/url] Svi oni koji hoce da naprave upgrade svoje 8.10 verzije, neka jednostavno otvore run sa alt+f2 i ukucaju "update-manager -d" bez navodnika i onda kliknete na upgrade i sljedite dalje instrukcije i to je to Quote Share this post Link to post Share on other sites
+sanel87 42 Report post Posted June 12, 2009 Vidim da je zanimanje za ovu distro iznimno veliko Quote Share this post Link to post Share on other sites
+profac 76 Report post Posted June 12, 2009 [quote name='sanel87' post='329112' date='12.06.2009, 11:15']Vidim da je zanimanje za ovu distro iznimno veliko [/quote] kad nece niko da replicira, evo ja cu instalirao sam ga preko virtual boxa, i to kubuntu 9.04. posto mi je trebao za programiranje, tu je pocela nocna mora da bih instalirao podrsku za openGL, morao sam skinuti cca. 50 package-a, instalirat, konfigurisati, u prave foldere kopirati... e onda je poceo rock and roll sa grafickom karticom, jer mi je trebala 3D akceleracija da radi. i nakon 2 dana steljanja na 64bitnom sistemu, uspio sam napraviti sve. sto se tice samog OS-a, pa i nije los, ne svidja mi se fora sa prikazom desktopa, posto sam naviknuo na standarno. sve u svemu ok za koristiti dok mi je trebalo, sad moze ici na Delete Quote Share this post Link to post Share on other sites
_B_u_d_A_ 1 Report post Posted July 27, 2009 ja sam ev vec od samog izdavanje, i prije, na tom cudnovatom Ubuntu-u, i za sada mi je sve OK. jednostavno volim ga! sve sam podesio, od harwarea do softwarea, ma sve sto mi treba za svakodnevno i nesvakodnevno koristenje. sa hardevrom nemam problema, stabilnost i brzzina odlicna, programski paketi su a broju, straha od virusa nema(jeah!!) i tako. sve najbolje uglavnom! jeee Quote Share this post Link to post Share on other sites