Jump to content
Sign in to follow this  
sead_f1

Formula 1 - History

Recommended Posts

[quote name='H-A-R-I-S' post='289699' date='02.12.2008, 17:43']kao prvo kolega ja nisam niti u jednom postu tebe vrijedjao niti bi htjeo, znam ko si i sta si i u tvom drustvu nikad se nisam osjecao bezveze, tako da nemam potrebe a ni namjere tebe vredjati niti nikog ovdje, i ako ponovo procitas posto znaces da nije bilo namjenjeno tebi, samo sto ja ne citiram i ne mucim se sa ovim rezajem jer povileni dok procitam kod izvjesnog kolege post, jer onda citam jedan te isti dva puta, nego da ti opet kazem formula je postojala i gledao sam i izbacilili su je po mom misljenju prvo sto nije to naoko fino a znas da se sve ne moze do tedalja docu u F1 ima svaka momcad nesto sto neznaju mali ljudi za velikim ekrenima ili obratno, hehehe, tako da se ni to nezna, moguce da to nije bilo dobro u boksu, treba promijeniti 6 guma, a mozda prilikom motanja se vise trosile, nisam previse o tome ni citao ni gledao, al evo link da se vozilo par utrka nije se radilo o testu ili nekom treningu, jer cim je formula dio povijesti i stoji u muzeju ili se provoza prilikom nekog F1 defile-a tak da je to to, evo:

[url="http://www.youtube.com/watch?v=0jBy2JUBttA"]http://www.youtube.com/watch?v=0jBy2JUBttA[/url]

[url="http://www.youtube.com/watch?v=LdQS6jrzhbg&feature=related"]http://www.youtube.com/watch?v=LdQS6jrzhbg...feature=related[/url]

[url="http://www.youtube.com/watch?v=-8zWkZAmcvY&feature=related"]http://www.youtube.com/watch?v=-8zWkZAmcvY...feature=related[/url]

gledajuci ove snimke vidim da se ta formula zadrzala oko dvije sezone 1976 i 1977, negdje se spominje i 1975 sad neznam, davno je to bilo, nemres sve povezati!!![/quote]
Eto, toliko sam to zaljubljeno pratio od djetinjstva, a da sam juce umro ne bih znao da je bilo takmicenje sa 6-tockasima. :o Sjecam se da su pominjate mogucnosti utrkivanja sa takvim autima F1, ali zaista nisam znao da su ucestvovali u utrkama. Zato IZVINJENJE HARISU, ovdje, sada i javno ! :mellow:
(kad bolje razmislim, sad mene zanima i zasto sam to propustio u to vrijeme...1975 sam maturirao i poceo raditi, pripravnik, pa plata, pa auto, lova i djevojke...no opravdanja za ironican prijem te informacije od Harisa nemam) Osim Harise izvini.
Cojek se uci dok je ziv, a umre benast ! Stara istinita dobra izreka. :lol:
Sad pocinjem sumnjati i da Hamilton osvojio 2008.godinu...??? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='olderman' post='289757' date='02.12.2008, 22:06']Eto, toliko sam to zaljubljeno pratio od djetinjstva, a da sam juce umro ne bih znao da je bilo takmicenje sa 6-tockasima. :o Sjecam se da su pominjate mogucnosti utrkivanja sa takvim autima F1, ali zaista nisam znao da su ucestvovali u utrkama. Zato IZVINJENJE HARISU, ovdje, sada i javno ! :mellow:
(kad bolje razmislim, sad mene zanima i zasto sam to propustio u to vrijeme...1975 sam maturirao i poceo raditi, pripravnik, pa plata, pa auto, lova i djevojke...no opravdanja za ironican prijem te informacije od Harisa nemam) Osim Harise izvini.
Cojek se uci dok je ziv, a umre benast ! Stara istinita dobra izreka. :lol:
Sad pocinjem sumnjati i da Hamilton osvojio 2008.godinu...??? :D[/quote]

heheheh, mozda sam i ja tako to dozivljavao u vrijeme sumija, isto matura, fax pa poco raditi, mozda sam sta propustao, al ipak se sjecam detalja iz dog doba, dok o ovima pojma nemam, poco sam formulu 1 aktivno pratiti poslje rata, al se dobro sjecam utrka i prije rata, berger i agip cini mi se reklama mi je ostala nekako zacrtana, sta sam tad bio 1 razred, ova danasnja djeca u to vrijeme gledaju crtice, i sjecam se u ratu sam cuo da je veliki mozac Sena podlegao u bolnici, aj bas se sjecam, radio bio na akumulator, i onda poslje rata babo mi donese skoro sve utrke od tih par godina koje sam bez struje propustao, tako da sam pofacao i te dijelove u tom razmaku, e onda tek dolazi do bodova i sumi i dr pored njega i tak se sve vrti do danasnjeg dana, dolaze mladji sto bolji sto losiji sto zbog njih sto od okolnosti i tak...
P.S. Izvinjenje prihvaceno al Bogami onaj post nije bio upucen tebi, ja naprotiv volim kad se neko ne slaze samnom, pa sto i mora, naime nekako bolje mi je kad nesto neznam i onda provjerim i uvidim da je taj neko govorio ispravno, ono covjek uci dok je ziv, i to mi je bolje nego kad neko potvrdjuje za tobom a onda kasnije uvidis da je potvrdjivao sto se uliziva il sto ga ne zanima, u svakom obliku mi je bezveze, et i tako ja isto volim formulu 1 a vi... Edited by H-A-R-I-S

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ok Hari, ako "uvrede" nisu bile upucene meni, nisam ih ja nicim ni zasluzio...I da stavimo tacku na to. Vazi ? :)
Vratimo se blizoj proslosti. Sto se tice Schumahera, stvarno je sve ucinio da se trke ne gledaju. Toliko je bio jak u svoje vrijeme da je bilo bespredmetno gledati trke, treninge, bilo sta. Unaprijed se znalo da je Ferari najbolji i da je Schumi pobjednik. To mi je stvarno ogadilo sjedenje pred ekranom i gledanje trka. Stvarno nije bilo nimalo interesantno...Jedino je bila interesantna i sada je u mom mobitelu glavno zvono: "Schumaher.mp3"...
E sada su se stvari promijenile. Schumi je srecom odustao i stvari su se odjednom zakomplicirale. Dvije dobre formule (Ferari i McLaren) i jos dobrih ali losijih od ove prve dvije, te sada i citava grupa izuzetno hrabrih i kvalitetnih vozaca (vetel je Shumijev djak, Alonso stari vuk, Massa zamalo prvak, Kimi nije za staro gvozdje, Hamilton e pa bom, Kubica (mu*a ko u vola)... Rekao bih izjednacenih po svemu ali samo ne po autima. Zato ja mislim da je Hamilton zasluzio prvo mjesto, jednostavno izborio se.
O nacinu te borbe u 2008. i 2007. ne bih razglabao, jer na kraju krajeva, svi imaju pomalo crnog ispod nokata. Bas svi. Nije ga majka rodila da je potpuno cist. U svemu tome pravio je greške, pravili su i drugi. Pravio je dobre poteze, pravili su i drugi. On je izgleda manje grijesio za jednu mrvicu i vise dobrih poteza imao za jednu mrvicu, i pravo da bude, za jednu mrvicu je i osvojio prvenstvo. Zato je i dignuta ovolika temperatura jer se u zadnjim krugovima zadnje trke odlucivalo.
Hamilton..., on je zapravo jos dijete, malo starije ali ipak dijete. Nije mala stvar doci u priliku se voziti F1 u 21. godini, i jos u McLarenu kad drugi djecaci ne znaju ni voziti u tim godinama. Sve u svemu, ne moramo se nikako sloziti oko toga, ali po meni je zasluzio prventsvo kao sto bi ga zasluzio i Kimi ili Massa ili Kubica ili Vetel ili Alonso...da su ga osvojili. Ja ne bih ni jednom rjecju, a nisam ni lani Kimiju osporio taj trofej. Eto...
Toliko od mene po ovoj temi. Javicu se ponovo na pocetku sezone u martu 2009. (ako Bog da) ali na temi F1 2009. :) jer dalje "prepucavanje" gubi smisao. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
pease brother, hehe, isti sam ti i sam, mozda ne na ovoj temi jer je lose pocela, ali tamo ako bude kakvi novosti naravno da cemo ici i stavljati, kao npr ako se donesu ta pravila sa medaljama, sta nam fali procitati il neko ako dodje do pravih informacija i u pravo vrijeme zasto nebi stavio a mi procitali, ali ja se takodjer obavetujem da vise tamo komentarisati necu, previse sam se u zadnjih dana isforsirao ovdje a to je samo forum i prica, ako Bog da skolski mi fino tamo sjedemo i pijemo kafu i gledamo one nase crnke sa krizom oko vrata, hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='olderman' post='289778' date='03.12.2008, 00:07']Ok Hari, ako "uvrede" nisu bile upucene meni, nisam ih ja nicim ni zasluzio...I da stavimo tacku na to. Vazi ? :)
Vratimo se blizoj proslosti. Sto se tice Schumahera, stvarno je sve ucinio da se trke ne gledaju. Toliko je bio jak u svoje vrijeme da je bilo bespredmetno gledati trke, treninge, bilo sta. Unaprijed se znalo da je Ferari najbolji i da je Schumi pobjednik. To mi je stvarno ogadilo sjedenje pred ekranom i gledanje trka. Stvarno nije bilo nimalo interesantno...Jedino je bila interesantna i sada je u mom mobitelu glavno zvono: "Schumaher.mp3"...
E sada su se stvari promijenile. Schumi je srecom odustao i stvari su se odjednom zakomplicirale. Dvije dobre formule (Ferari i McLaren) i jos dobrih ali losijih od ove prve dvije, te sada i citava grupa izuzetno hrabrih i kvalitetnih vozaca (vetel je Shumijev djak, Alonso stari vuk, Massa zamalo prvak, Kimi nije za staro gvozdje, Hamilton e pa bom, Kubica (mu*a ko u vola)... Rekao bih izjednacenih po svemu ali samo ne po autima. Zato ja mislim da je Hamilton zasluzio prvo mjesto, jednostavno izborio se.
O nacinu te borbe u 2008. i 2007. ne bih razglabao, jer na kraju krajeva, svi imaju pomalo crnog ispod nokata. Bas svi. Nije ga majka rodila da je potpuno cist. U svemu tome pravio je gre Edited by sead_f1

Share this post


Link to post
Share on other sites
ljudi vjerovali il ne :D al drago mi je da smo nasli zajednicki jezik ... :D

mozemo reci da se radi takodje o istoriji formule 1 ... ja bih vas zamolio da napisete najbolja utrka koju ste gledali ... ako moze i zasto ... :D

meni je najbolja utrka u Brazilu ... oprostajna utrka Michaela Schumahera ... njegova voznja ... od kvalifikacija pa i same utrke ... problema kojih je imao u kvalifikacijama(ako me sjecanje sluzi nesto na mjenjacu) pa problema u utrci prestizanje fisichele i tom prilikom kontakt u kom je probusena mu zadnja guma ... vraćanja na stazu iza Masse i ponovnog lovljenja sviju i preticanja ... jednostavno zasluzio je naziv "KRALJ FORMULE 1" ... bravo majstore ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
I meni je najzanimljivija utrka bila u Brazilu, ali ove 2008.godine. Tolika takmicarska neizvjesnost i toliki ulozi i na takav nacin, nikad to nije nigdje bilo (ne smim kategoricki tvrditi da me ne bi jope Haris osramotio :D ).
Znam to po sebi. Na samom kraju slavila su dvojica a onda je stigao hladan tus za Massu. Ma trka za infarkt. Te hoce kisa, te nece kisa, te hoce boks te nece box, te hoce SC te nece SC...ma ludnica bila...mene kad na toj trci nije infarkt strefio nece Bog zna, nikad.

Share this post


Link to post
Share on other sites
hhhehehe, nece haris, haris je sebi sad stavio osigurac za takve stvari, jes druze sjecam se te utrke doduse stavio sam i link kako je preticao na stazi to ga i kostalo, i bilo je neizvjesno do samog kraja, doduse bila je napeta i ova zadnja utrka ali da vam iskreno kazem jedinu nadu mi je probudio glok par krugova prije kraja, jer sam vidio da je masa kralj na onoj stazi, iz godine u godinu ima voznju bez greske ali mu to sve pada vodu, tako da hocu da se komplet ohladim od te scene i idemo dalje, al fakat ova utrka so je lucky spomeno se mora pamtiti, covjek je morao citav krug na probusenoj gumi voziti i u box sa krugom zaostatka je stigao 3, rezultat koji ne moze svak, al tad je ferari sluzio super, mao su ih gume zezale al boze moj sta bi trebo onda vozac raditi, al nek mi neko pomogne, u toj istoj sezoni kvalifikacije na jednoj stazi, mozete me ubiti al neznam koja je, prije 2 sezone, zadnja sumijeva, on i alonso su prosli u prvi 15 na kvalifikacijama i i dobili zbog necek penalty od 2 sec na svoje vrijeme, i ulazi sumi prvi i doslovce leti stazom i daje sve od sebe, alonso je vec pokusao i on je 15-sto vrijeme napravio, medjutim komentator rice klice kakav sumi prolaz ima na prvom sektoru i kaze ne moguce je toliki zaostatak nadoknaditi, al opet popravlja se i kaze sumi je to sve je moguce, da bi isto imo predobro vrijeme i na drugom i zavrsnom trecem sektoru ulazi za samo zaostatkom od 2 desetinke i nesto sitno ma fuj fuj, dosao je na 11 poziciju a mogo je preci prag i ici u q3 al et dokazao je tu da onaj svoj tempo moze podici na nesto extrem, i sjecam se dobro staze Belgian GP 2005 Magny Corse dje je Kimi pobijedio a isto mu pobjeda nije puno pomogla, jer trebao je Montoya doci drugi a bili su citavu stazu dominantan tim al moro je glupko pokvariti to i izlazkom iz boxa na onom prevoju, ubi me neznam reci, medju naj ljepsim prolazom se smatra, znate o kojem je mjestu rijec tu se montoja zabio u bolid za citav krug, mislim trebas biti bez mozga da bi takvo nesto uradio, al to je formula 1 i nije im lako sto kolege ispred kazu moras ostati koncentriran do kraja, iskustvo puno znaci al opet niko se u ovoj situaciji nebi igrao ne kad je u pitanju on sam i njegovo drugo mjesto, nego naslov prvaka i osvajanja konstruktorskog naslova, tako da mi je tad montoja pao u ocima i kao vozac i kao osoba i mislim da je bio vozacina al bez mozga i timskog rada, svi smo voljeli njegova preticanja al ne kad unesreci nase favorite, ja sam i tad bio fan sumija al mi je tog momka zao kako je poco voziti vrti se u prvim redovima i po bodovima al nikad gore i et Bog dao da je 2007 njegova godina, necu komentarisati jer je i previse duk post a evo i link pa se malo prisjetite ja to pamtim kao da je juce bilo a bom i vi iznesite nesto slicno ili da ste neki detalj bolje zapazili slobodno, corect me, i drago mi da je napokon krenula tema u smjeru kojem i treba, vec se veselim sljedecem vasem postu...

hehe zaboravio staviti link, evo sad:

[url="http://www.youtube.com/watch?v=PSy8cloBXdI"]http://www.youtube.com/watch?v=PSy8cloBXdI[/url] Edited by H-A-R-I-S

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



  • Forum Statistics

    • Total Topics
      24,065
    • Total Posts
      378,365
×
×
  • Create New...