Jump to content
PC_DoctorE

ADSL BH Telecom

Recommended Posts

[img]http://skokovi.cazin.us/mkportal/modules/gallery/album/a_267.png[/img]

isto super zadovoljan ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
sta je ovo zasto nemogu biti konektovan na 2pc sa jednim acc,imam 2 racunara i nemogu istovremeno biti povezan na net zbog cega??

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jedan acc jedna konekcija.Stepen sigurnosti BhTelecoma sto je jako dobro.Nema prodavanja pola accounta :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='pingvin' post='315178' date='03.03.2009, 14:54']Jedan acc jedna konekcija.Stepen sigurnosti BhTelecoma sto je jako dobro.Nema prodavanja pola accounta :)[/quote]

Da su to uradili zbog zloupotrebe i kradje passworda uradili bi to na pametniji nacin, tj. vezali bi account za telefonsku liniju.

jer ovo nema logike znaci moram prijavit jos jedan acc da mogu na dva racunara imati net pa to nema ni u Gvineji

Share this post


Link to post
Share on other sites
trebali su staviti kao i dial-up da ima na stanje racuna kad je i na koji br konektovano..i eto stepena sigurnosti

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='FEKS' post='315180' date='03.03.2009, 14:16'][b]Da su to uradili zbog zloupotrebe i kradje passworda uradili bi to na pametniji nacin, tj. vezali bi account za telefonsku liniju.[/b]

jer ovo nema logike [b]znaci moram prijavit jos jedan acc da mogu na dva racunara imati net pa to nema ni u Gvineji[/b][/quote]
Pa da ne mogu ni maila provjeriti ako nisam u kuci preko svog acc.

Ima u BHT-u i kupi sebi switch pa ces imati.

Share this post


Link to post
Share on other sites
men je dobro sto su to napravili ... mail se moze provjeriti na webmail ...
a posto mi je stalna konekcija nema vise snase kada mi neko i kada mazne pasword da mi trosi limit ... osim da mi cita mailove ...

uglavnom po meni dobra stvar da nemoze se sa vise mjesta sa jednim userom biti konektovano ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='lucky' post='315195' date='03.03.2009, 15:43']men je dobro sto su to napravili ... mail se moze provjeriti na webmail ...
a posto mi je stalna konekcija nema vise snase kada mi neko i kada mazne pasword da mi trosi limit ... osim da mi cita mailove ...

uglavnom po meni dobra stvar da nemoze se sa vise mjesta sa jednim userom biti konektovano ...[/quote]
Mislio sam na druge mailove pomocu mog acc-a ako vezu acc na telefonsku liniju a sto se tice ovog sto si napisao u potpunosti se slazem s tobom.U mene je non-stop konektovan ADSL tako da se ne bojim kradje :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='pingvin' post='315201' date='03.03.2009, 16:57']Mislio sam na druge mailove pomocu mog acc-a ako vezu acc na telefonsku liniju a sto se tice ovog sto si napisao u potpunosti se slazem s tobom.U mene je non-stop konektovan ADSL tako da se ne bojim kradje :)[/quote]

hehe pa mail mozes citat uvijek i kad vezu na telefonsku liniju,ovo nije nista znaci povecaju par GIGI i odma nesto uvode novo,znaci ako hocu da imam uvezano vise racunara na jedan acc moram opet nesto kupovat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='FEKS' post='315209' date='03.03.2009, 16:47'][b]hehe pa mail mozes citat uvijek i kad vezu na telefonsku liniju[/b],ovo nije nista znaci povecaju par GIGI i odma nesto uvode novo,znaci ako hocu da imam uvezano vise racunara na jedan acc moram opet nesto kupovat.[/quote]
Jel ovo bas ovako kako ti kazes?A ako ja imam dvije kuce i dva telefona a jedan acc i zelim da koristim svoj acc u obje zavisno u kojoj boravim???

BHT da hoce imati pametna rjesenja mi bi imali free zonu i ADSL istovremeno ali nema od toga nista.

Share this post


Link to post
Share on other sites
A sta ako ja imam jedan PC onaj sto cuci ispod i na stolu i imam laptop i sad ja imam jedan acc,a hocu da imam wireless na laptop,kako onda :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
ima rjesenja za sve, samo mi je malo bezze sto ne mogu na jednom compu net a na dr free zonu, fkt sranje, mislim to je do njihovih programera, mogli su napraviti da si non stop online a da sto skines sa news servera i pri igranju na serverim da ne ulazi u limit al de nadoce i oni nekad, a i ovako je super jer nema bolje...

Share this post


Link to post
Share on other sites
De nek neko na moj gore napisani post odgovori,molio bi lepo :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='farko_Legenda' post='315246' date='03.03.2009, 19:48']u mene je 100.0 Mbps :(

Neće ni you tube !!! :([/quote]


to ti je od tvog LAN-a brzina, ne od interneta!

poz

Share this post


Link to post
Share on other sites
Internet je od prije 1h bas spor, sad se malo popravio ali i dalje je nista :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vratio se ADSL u normalu...

Nisam ni sumnjao u BHT.. a ima i obavijst na sluzbenoj stranici o problemima sa nadproviderima..

[color="#FF0000"][size=3]Obavje

Share this post


Link to post
Share on other sites
meni katastrofa nakon ovog povecanja,nemre meda,neznam kako u vas al u mene je bas fuj,nadam se da je to privremeno...

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='hacy' post='315212' date='03.03.2009, 17:05']A sta ako ja imam jedan PC onaj sto cuci ispod i na stolu i imam laptop i sad ja imam jedan acc,a hocu da imam wireless na laptop,kako onda :)[/quote]

tu druze moras uloziti u opremu, il da kupis neki wi-fi router il da se raspitas u BHtelecomu imaju isto adsl modem router a jos na to sve i wi-fi, tak da ces tu konekciju kreirati kao PPPOE i ima vjerovatno opcija na njihovom modemu da je enkriptujes tj zastitis od hasuma, iz tog modema ide u tvoj comp ispod stola putem kabla il mozes isto preko wi-fi pci kartice a tako u modem putem lan kabla ili wi-fi, et uz malo podesenja i tvoj problem moze biti rijesen, i na to sve imas lokalnu mrezu preko koje razmjenjujes fajlove pa cak i preko mob mozes na net, samo se raspitaj koliko bude taj adsl wi-fi router a ovaj samo lan i wi-fi router bude 90 KM D-link a i ostali su nesto sitno ispod 100 KM il debelo preko, zavisi koliko profesionallnu opremu zelis, nadam se da sam ti pomogao, pa dr put pijemo pivu i igramo bilijar

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='FEKS' post='315305' date='04.03.2009, 01:02']sta je ovaj net ovako spor pa ovaj bihnet ovo sve uzj*** otkad su nam povecali ovaj limit[/quote]
dosto brete tebi bog brete nije dao da imas internet.... u mene zadnje 3-4 godine intentet radi perfektno... ne pase ti mreza ne pase ti bihnet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='BeLaY' post='315307' date='04.03.2009, 01:36']dosto brete tebi bog brete nije dao da imas internet.... u mene zadnje 3-4 godine intentet radi perfektno... ne pase ti mreza ne pase ti bihnet.[/quote]

ko kaze da mi ADSL nepase??
kazem samo da mi danas neradi kako treba pa pitam znal ko zasto jer nije samo kod mene nego kod jos dosta raje je isti problem.

ADSL meni pase i to PRAVO tek otkad sam dobio adsl nemam problema sa net-om

Share this post


Link to post
Share on other sites
ha ljudi majko mila, net ne radi par sati i nama uzbuna sta je sa ovima sto imaju problema svaki dan, a ne samo jedan dan kao mi danas, meni je danas trebao net ko nikad, toliko sam izrevoltiran necim drugim al opet kako tako sam uspio nesto koliko toliko zavrsiti, a nema BHT-a nesto, kako ce i biti kad cojka bezze vucete za jezik, jos je on blag bio, al ja bio zamolio ako cita ovo da se ponovo ukljuci u raspravu i pomogne onima koji to cijene i traze, a tako bi zamolio i kolegu hauptmana da ako prati i zna neku informaciju vezanu za firmu iz naziva teme da je podijeli sa nama, a ja cu dokazati i uticati da ljudi to cijene i postuju vase extra svjeze informacije...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



  • Forum Statistics

    • Total Topics
      24,064
    • Total Posts
      378,368
×
×
  • Create New...