Jump to content

Recommended Posts

[quote name='TITO' post='290618' date='08.12.2008, 17:31']ljudi evo u cemu je problem net bi radio uvijek dobro ali problem je utom sto imaju prevse korisnika a malen kapacitet sad ga trebaju prosiriti da budemo svi sretni,ali to kao da je nemoguce odraditi da budemo svi sretni :)[/quote]
Kako onda radi dobro onima sto se ne zale???Koliko vidim dvojica ili trojica vas je koji se zale dok ostali sute (ocito su zadovoljni, JA jesam) :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='bac3m' post='290638' date='08.12.2008, 19:45']Kako onda radi dobro onima sto se ne zale???Koliko vidim dvojica ili trojica vas je koji se zale dok ostali sute (ocito su zadovoljni, JA jesam) :lol:[/quote]


pa izgleda da vama sto dobijate signal sa gomile je uredu a ovdje ima 2-3 sto im slabo rade jer ih pola nezna za ovaj forum,kako objasnjavas da mi je sad download 3-4kbps a imam paket od 60KM

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Fadil_Toskic' post='290426' date='07.12.2008, 11:59']Ama dajte ljudi sta serete, internet radi perfekt, a po tvojoj prici g. Sakicu ti ocito ne znas koristiti racunar mozda pokusavas raditi kad si diskonektovan?? Ili vidi da ti komsija nije hasum pa vazdusnom gadja antenu? Sta znas svasta ima. Ja sam evo skinuo se prije dva dana sa ADSL-a i testiram mrezu, mogu vam reci da za sad nemam zamjerke, na ADSL-u sam za jedan mjesec ne pazeci presao limit i platio 136 KM vise racuna. Tako Sinane, tebi se obracam jer vidim da ti najvise seres, pregledaj malo svoju konekciju mozda i dalje ides preko Dial-Up-a a ni ne znas?

Zivjeli[/quote]

ti radis kod njih nema druge nesto tu meni smrdi :rofl:

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Fadil_Toskic' post='290569' date='08.12.2008, 10:56']A sta ti mislis da je link od koga oni kupuju dzaba? Da su stubovi na raznim lokacijama dzaba, da je gorivo dzaba, da radnici rade dzaba? Eh da je to tako kako ti mislis onda nebi bio jedan provajder bilo bi njih ovdje 10. Najgore sto tako razmisljas ti i takvi poput tebe. Umjesto da podrzis lokalnu firmu koja zaposljava nekoliko radnika i ako bude korisnika na toj mrezi mozda sutra bude radio neko od tvojih kolega, rodjaka ili sl. Znaci mi trebamo gledati koliko ko zaradjuje?
Znaci tvoje je razmisljanje, firma koja radi u Cazinu ili bilo gdje, treba je gurnuti u propast zbog toga sto sef zaradjuje lovu? Hvala Bogu da ima firmi u Cazinu poput npr. Limometala, Ingplasta, MEB-a, itd... koje zaposljavaju par stotina radnika od kojih zivi par stotina ljudi, e sad bi mi trebali gledati koliko sefovi tih firmi zaradjuju, zar je to bitno???
Jos ti nezrelo razmisljas.
Bajram Mubarek Olsun svim vjernicima muslimanima.

Zivjeli.[/quote]

Pa ja sa takim misljenjem ces dogurat daleko.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='TITO' post='290646' date='08.12.2008, 12:30']pa izgleda da vama sto dobijate signal sa gomile je uredu a ovdje ima 2-3 sto im slabo rade jer ih pola nezna za ovaj forum,kako objasnjavas da mi je sad download 3-4kbps a imam paket od 60KM[/quote]

Ako je tako kao sto ti kazes, stvarno onda to nesto nije OK, sto se ne obratis nekom iz mreze da to rijese?

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='omg-It's-BaroN' post='290648' date='08.12.2008, 13:29']ti radis kod njih nema druge nesto tu meni smrdi :rofl:[/quote]

Mogu ti garantirati da ne radim, e sad da li ces ti da vjerujes ili ne, tvoja stvar.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='sinan_sakic' post='290654' date='08.12.2008, 15:03']Pa ja sa takim misljenjem ces dogurat daleko.[/quote]

Ja sam hvala Bogu dogurao daleko, zadovoljan sam tako da mi vise ni ne treba.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Fadil_Toskic' post='290658' date='09.12.2008, 00:03']Ako je tako kao sto ti kazes, stvarno onda to nesto nije OK, sto se ne obratis nekom iz mreze da to rijese?[/quote]


jarane problem je sto se ja obratim a oni nista nepoduzmu.navece iza 1sat radi dobro ali nemam u planu noc provoditi za racunarom.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ne vrijedi se ovde zaliti,niko nas nečuje,a i da čuje nije ga briga.
Trebalo bi samo uskladiti cijene sa ostalima u BiH i isporučiti plaćeni protok i eto ga,svi bi bili sretni.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Fadil_Toskic' post='290569' date='08.12.2008, 10:56']A sta ti mislis da je link od koga oni kupuju dzaba? Da su stubovi na raznim lokacijama dzaba, da je gorivo dzaba, da radnici rade dzaba? Eh da je to tako kako ti mislis onda nebi bio jedan provajder bilo bi njih ovdje 10. Najgore sto tako razmisljas ti i takvi poput tebe. Umjesto da podrzis lokalnu firmu koja zaposljava nekoliko radnika i ako bude korisnika na toj mrezi mozda sutra bude radio neko od tvojih kolega, rodjaka ili sl. Znaci mi trebamo gledati koliko ko zaradjuje?
Znaci tvoje je razmisljanje, firma koja radi u Cazinu ili bilo gdje, treba je gurnuti u propast zbog toga sto sef zaradjuje lovu? Hvala Bogu da ima firmi u Cazinu poput npr. Limometala, Ingplasta, MEB-a, itd... koje zaposljavaju par stotina radnika od kojih zivi par stotina ljudi, e sad bi mi trebali gledati koliko sefovi tih firmi zaradjuju, zar je to bitno???
Jos ti nezrelo razmisljas.
Bajram Mubarek Olsun svim vjernicima muslimanima.

Zivjeli.[/quote]

E sad se i ti bas prosu halal ti kruh,sta me briga koliko on ima troskova ja sam se pogodio ugovorom da mi obezbjedi kavalitetan internet za 30 KM,a sto si nabrojo tih firmi mozda da imaju skupa nekih 100 radnika i to opet mozda,jer ih je 60 % i vise na sezonskom radu.
Nemoj da se dalje raspravljamo,vidim da nisi ti za toga.


S postovanjem :poke:

Share this post


Link to post
Share on other sites
vi se njima obratite i mislite da su oni FIRMA neka .. oni su samo privatno licencirani kao Internet Service Provider (ISP) ali pazite [b]PRIVATNO[/b] haha sto znaci da se mogu igrati narodom kao shto je to do sada bilo u Bos.Krupi, Bihaću .. Bosanskoj Otoci patili su samo narod bezveze, nije fazon do para .. neko ko voli internet kao ja naprimjer dat ce sve i marku ali da ima dobru konekciju, zato je nas 50-60 ljudi isli u postu svaki dan (BHTelecom) zanovijetali i nakon izvjesnog kratkog perioda, ADSL je dosao u kucu moju i od tog dana, niti mi je pucala konekcija .. nit mi je download/upload padao ni slico, naprotiv kada trebaju biti problemi u vezi ADSL-a to je maximalni zastoj 2 eventualno 3 dana koliko ja znam, i to svi korisnici dobiju ma e-mail obavijest te na web stranicu .. a to sto rade vama je glupost velika .. idite ganjajte malo u postu da uvedete sebi ADSL, nije da nema ili nemoze kod vas .. ako zivite nekom predgrađu cazina i sl. mora biti jer oni imaju jako kvalificiranu opremu i za takva podrucuja, pa plati duplo ako treba al surfaj ko cojek :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
ma ne stvarno ovo nije uradu kod mene download kad skidam sa stranica npr [url="http://www.filehippo.com/"]http://www.filehippo.com/[/url] tu mi nekad vuklo 63kbps sad 10-tak a da nekazem za p2p prekodana ide 5kb/s a seeads-a ima preko 50 prije na 10-15 islo maximum

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Fadil_Toskic' post='290659' date='08.12.2008, 23:04']Mogu ti garantirati da ne radim, e sad da li ces ti da vjerujes ili ne, tvoja stvar.[/quote]

salio sam se kolega :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
veceras je da te bog sacuva konekcija.
opet im nesto puklo izgleda, ovo polako prelazi u naviku da se svaki dan nesto prekida.
nije bilo konekcije, nece da se prijavi ni na jednu baznu, probao sam 3 ,nece ni na jednu .
od 40 pokusaja jednom upane i prihvata user name i password po 3 minute.
i kad upane nema konekcije ni u internoj mrezi a kamoli na net.
sad je evo doslo sebi malo, ali upload je 4Kb/S izmjereno.

Share this post


Link to post
Share on other sites
de nemoj da mi beze propane site, de se zalite

[url="http://mreza-usk.at.ua/"]http://mreza-usk.at.ua/[/url]

:D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kad se zalis kazu ti lijepo:"Nije do nas."
Blicnet nesto radi na Kozari,pa hrvati su prije prokopali tunele Mala i Velika Kapela nego blicnet banderu sto je napravio na Kozari.Ali kod nas svaki izgovor pali.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='tomahawk' post='290905' date='10.12.2008, 00:14']Kad se zalis kazu ti lijepo:"Nije do nas."
Blicnet nesto radi na Kozari,pa hrvati su prije prokopali tunele Mala i Velika Kapela nego blicnet banderu sto je napravio na Kozari.Ali kod nas svaki izgovor pali.[/quote]


hehe jarane poznato mi je ovo nije do nas sigurno je do mog rahmetli dida ma dzaba se nama zaliti mozemo samo moliti boga da ovdje dode neka strana firma i da dobijemo pravi net.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='tomahawk' post='290905' date='10.12.2008, 00:14']Kad se zalis kazu ti lijepo:"Nije do nas."
Blicnet nesto radi na Kozari,pa hrvati su prije prokopali tunele Mala i Velika Kapela nego blicnet banderu sto je napravio na Kozari.Ali kod nas svaki izgovor pali.[/quote]
cuj sta kazu, nije do nas.
jok do mene je , ja sam kriv,trebo sam ja otici na gomilu pa posteno stegnuti antene da ih bura ne okrece, kakva je to oprema kad vjetar moze non stop kvar napraviti, ko da selotejpom vezu antene za stubove.
uostalom bas je do njih, evo bio sam na cod2 serveru njihovom, kolega eXorcist ima ping 40 , a kod mene 150-300
i kako onda mogu reci ovi iz mreze USK nije do nas .
hvatam 3 bazne u Bihacu na sve i jednoj ping uzasan, znaci da su bihacke bazne u problemu veceras.
jer u Cazinu radi ok , a ovdje ne mrda.

ubio sam se vise ukucavajuci "ping 10.1.30.1 -t"
a juce je bilo sve ok. Edited by virtualx

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='TITO' post='290907' date='09.12.2008, 23:24']hehe jarane poznato mi je ovo nije do nas sigurno je do mog rahmetli dida ma dzaba se nama zaliti mozemo samo moliti boga da ovdje dode neka strana firma i da dobijemo pravi net.[/quote]
Ima zona jarane.Ne moras cekati da dodje neko novi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='bac3m' post='290936' date='10.12.2008, 08:34']Ima zona jarane.Ne moras cekati da dodje neko novi :)[/quote]


ma jarane zona,mrezaUSK sve je to isto. :)
jedan moj kolega ih svao i rekli danas doci vidjeti staje i jos ih nema mozda dodu hehe ali nevjerujem

Share this post


Link to post
Share on other sites
Zona je ovde propala kad se mreza pojavila zato jer nisu imali dobre usluge,i mreza ce propasti dok se drugi pojave,ovakvim nacinom nece ici.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danas je katastrofa konekcija za :sex:


S postovanjem :poke:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



  • Forum Statistics

    • Total Topics
      24,064
    • Total Posts
      378,367
×
×
  • Create New...