Jump to content
Sign in to follow this  
auslanderka zauvjek bosanka

Bonton

Recommended Posts

Bonton? Hmm tema se moze razvuci na sve strane, sve zavisi od situacije, mislim da niko od nas ne poznaje sva pravila lijepog ponasanja.

Evo navescu primjer jelo: Bilo to u restoranu ili kod kuce, npr. nebi se trebali naslanjati s rukama na sto ili recimo meni ruzno izgleda kad vidim da neko lize noz dok jede, pogotovo u restoranu, ako je djete nema veze, jer ono jos ne poznaje ta neka pravila.

Neceg sam se jos sjetila sto isto pripada bontonu: zvaku nikad ne bacam ovako, nego je uvijek zamotam u papir i onda bacim, nemam pojma kad i kako sam se tome privikla. :blush:

Ima puno toga, ah da ne zaboravim cackanje zuba, to isto ne radim javno :) itd itd

Share this post


Link to post
Share on other sites
odakle poceti... hrpa nekih bontona. na ulici, u skoli, objektu, ovdje, ondje...

maximalno se pridrzavati? pa i ne bas, onda se ne mozes zajebavati. recimo, ja se znam grohotom smijati ferhadijom, nije da privucem paznju niti da pokazem da sam seljak i nekulturan. jednostavno pozelim da takvo nesta uradim i niko i nista mi to zadovoljstvo ne moze uskratiti :icon_cheesygrin:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bontona se strogo pridrzavam kad sam u starijem i ozbiljnijem drustvu a kad sam s svojim onda bas i ne :icon_cheesygrin:

Share this post


Link to post
Share on other sites
I ja se toga pridrzavam kad sam negdje sa roditeljima,a i kad sma u drustvu.Ali ponekad u drustvu to sve zaboravim pa se pravim budalom.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='_MORRISON_' post='192685' date='Nov 11 2007, 13:09']Bontona se strogo pridrzavam kad sam u starijem i ozbiljnijem drustvu a kad sam s svojim onda bas i ne :icon_cheesygrin:[/quote]


[quote name='-BOZZ-' post='192701' date='Nov 11 2007, 14:05']I ja se toga pridrzavam kad sam negdje sa roditeljima,a i kad sma u drustvu.Ali ponekad u drustvu to sve zaboravim pa se pravim budalom.[/quote]

da i ja se pridrzavam al cega???

sta radite..

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='gruntom.lomni' post='192831' date='Nov 12 2007, 00:39']Bonton? Jeli ko u zadnje vrijeme pomogao nekoj starici preći ulicu ?? :D[/quote]

Nisam bas naletio na neku nenu majku kojoj bi ti pomogao ali jesam skoro, bio petak i neka majka se vraca sa sajma i nosi cegera, satra se zene, i ja trazio da joj pomognem i odnio joj to do autobusne-stanice... I skoro svaki dan, svaki drugi ovoj komsinici, isto majka od 70 godina unesem drva, nekad pane koja markica al ne radim to zbog toga, et :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Forum Statistics

  • Total Topics
   24,064
  • Total Posts
   378,367
×
×
 • Create New...