Jump to content

mir&dobro

Članovi
 • Content Count

  975
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

202 masallah

1 Follower

About mir&dobro

 • Rank
  Akademik

Profile Information

 • Spol
  Muško
 • Ljubavni status
  Neću da kažem
 1. Negdje sam pročitao da je Poslanik a.s. rekao da muslimana nebi smijela zmija tri puta ujesti iz iste rupe! Nedopustivo!! A ovog efendiju ujeda 4 puta iz iste rupe! Jel u pitanju smotan insan ili je u pitanju nešto drugo?
 2. (Č)etničko čišćenje na moderan način:   http://www.rijaset.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=21545:sistemsko-maltretiranje-bosnjackih-povratnika-u-visegradu&catid=201:aktuelnosti-kat&Itemid=457
 3.   Prije da je Vilić to sam odbio!,,,,,vidio čovjek kakav je ambijent.
 4. Dobi USK Vladu kroz iglene ušice. SDA i a-sda su smatrali da sa svojih 16 ruku u Skupštini mogu bez problema izglasati Vladu. Međutim, na dan Skupštine, sjednicu je (s nekim razlogom) izbjegao SDA poslanik Mehmed Mahmić (zvani Međed) te doveo pod upitnik izbor Nove Vlade. U spašavanje situacije se uključio DNZ i time je USK dobio Vladu.   Ostaje nekoliko upitnika! Zašto je ovaj Mahmić izbjegao sjednicu i dali će to činiti i kasnije odnosno dali će DNZ "morati" stalno spašavati krhki kvorum u Skupštini i koja je cijena svega toga? Politika na krajiški način. Nastavlja se.
 5.   To samo znači da se kladuška SDA nešto pita! Imaju utjecaj, relevantan faktor.
 6. Nastavlja se teatar apsurda odnosno politička trgovina na krajiški način! Pod sloganom: “Bolje frtalj vlasti, nego planina pameti" sve kombinacije dolaze u obzir.
 7.   Polazeći od činjenice da nam je korupcija glavni problem, onda su moralne i ljudske karakteristike i najvažnije! U principu se slažem s tobom da nam je kadrovska politika na kantonu vrlo loša.
 8. Nažalost, ova tema je opet aktualna!! Vjerujem da svi pratite dešavanja vezana za posljednje događaje u Parizu i da ste garant dobro informisani. Međutim, u svom ovom ludilu, meni je teško palo (islamofobično) likovanje nekih vjerskih službenika iz našeg komšiluka. Naime, na portalu tomislavcity franjevac Mate Tadić je napisao vrlo islamofobičnu kolumnu. Davno sam čuo kako  postoji razlika između bosanskih i hercegovačkih franjevaca! Sad znam i zašto.   Uvjerite se sami:   http://www.tomislavcity.com/index.php/kolumne/fra-mate-tadic/4721-pozivaju-li-islam-i-kur-an-na-nasilje
 9.   Svjestan sam da je postalo opća mantra govoriti o devijacijama u društvu, rastrošnom javnom sektoru i političkim štetočinama koje sišu narodni novac. Ali, ne smijemo se umoriti od kritike i ukazivanja. Jer promjene počinju od toga.   
 10. Zbog sindikalnog aktivizma, načelnik općine Bosanska Krupa kaznio predsjednika sindikata vatrogasaca u ovom gradu tako što ga je premjestio na manje plaćeno mjesto i bez beneficiranog radnog staža!!   http://novasloboda.ba/predsjednik-sindikata-vatrogasaca-usk-a-primio-novogodisnju-cestitku-od-nacelnika-opstine-bosanska-krupa/     Hoćemo li doživjeti da u ovoj zemlji političke hulje  budu adekvatno kažnjene??
 11. Već smo se složili da je ovo vrijeme "intelektualaca-uvlakača" da ne spominjem onu konkretniju kvalifikaciju gdje se spominje zadnjica!   S obzirom da je slobodnih intelektualaca vrlo malo, sljedeća priča se nameće kao inspiracija. Ko zna, možda se neki naš krajiški intelektualac uspije osloboditi okova poltronizma.   Priča iz historije: Onaj ko želi opružiti noge, taj ne pruža ruku za ničiju milostinju   Ova priča govori o Ibrahim-paši, sinu Muhammeda Alija, egpatskog vladara koji je došao u Šam. U velikoj Umevijskoj džamiji je zatekao šejha Se'ida el-Halebija, velikog učenjaka Šama kako drži predavanje. Paša je ušao, ali je šejh nastavio sa svojim predavanjem, ispruženih nogu. Nije se obazirao na pašu, kao da nije postojao. To je jako razljutilo pašu, pa se zaputio prema dvoru razmišljajući na koji način kazniti neposlušnog šejha.       Mnogi su mu predlagali da mu ga okovanog dovedu, ali je ipak odustao od te ideje. Znao je, ukoliko to učini na sebe će nakupiti srdžbu i gnjev ljudi. Odlučio se na suptilniju varku. Poslat će mu hiljadu zlatnika. Na taj način će pred ljudima omalovažiti šejha i onda će on pasti u očima svojih učenika. Pozvao je svoga vezira, dao mu hiljadu zlatnika i poslao ih šejhu. Vezir je ušao u Umevijsku džamiju i zatekao šejha kako drži predavanje. Povišenim, oholim, tonom mu je rekao: "Šejh, paša ti šalje hiljadu zlatnika, iskoristi ih za sebe." Šejh podiže glavu, sažaljivo pogleda vezira i tihim i smirenim glasim mu reče: "Sinko, vrati te zlatnike svome paši i poruči mu: Onaj ko želi opružiti noge, taj ne pruža ruku za ničiju milostinju."
 12. Božiji poslanik Muhammed a.s., je rekao:  “Nećete ući u Džennet dok ne budete vjerovali, a nećete vjerovati dok se ne budete voljeli, a hoćete li da vas uputim na nešto pa ako budete to praktikovali zavoljet ćete se? Širite selam.”  (Muslim)     p.s. Selam alejkum :-)
 13. Ohrabrenje za one koji podnose veliko iskušenje:   " Zašto se čudiš što se dobre ljude izlaže udarcima da bi se ojačali? Čvrsto i snažno jest samo ono stablo na kojeg često nasrće vjetar; od samog, naime, nasrtanja, skuplja se u sebi i pušta korijenje dublje; lomljiva su stabla koja su narasla u sunčanoj dolini. Zbog toga su, dakle, i plemeniti ljudi, da bi mogli postati neustrašivi, dužni se kretati usred opasnosti i ravnodušno podnositi događaje koji su zlo samo za onoga koji ih loše podnosi."   SENEKA
 14. Znate li šta je fertutma i kako je nastala ta riječ?   Recimo, kod nas u Krajini stalno neke fertutme.   Fertutma je izraz za gužvu, metež, haotičnu situaciju, pometnju isl.   Izraz je nastao spajanjem dvije turske riječi:  tur. fir: onomatopeja brzog okretanja oko sebe ili ubrzanog hoda + tutmak (tutma): pusti!, ne zadržavaj!, pusti neka ide! i sl.
 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 172 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...