Jump to content

kemo25

Članovi
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Ni tamo ni vamo

1 Follower

About kemo25

 • Rank
  Član
 1. Lako je vama uživati tzv. "moderni" islam. Islam je čist od svega tog što se mu pripisuje pod riječ "moderni".
 2. kemo25

  Dan Bedra

  Pa ako nemoreš dobiti ono što tražiš na islamskim web portalima onda uzmi kakvu knjigu, pa tamo pročitaj.
 3. kemo25

  Ezan

  [quote name='Dobar_Los_Zao' timestamp='1310677776' post='433291'] Imali smo ja i Januar dok smo radili zajedno na compu program koji je bez greske ucio ezan una svakom vaktu... jako dobra stvar,,, ---- nekad su hodze isle na munaru uciti ezane, zar bi i sad trebali? Napreduje tehnika i treba je iskoristiti, meni nema nikakve razlike nit me zanima da li je live ili playback verzija , bitno da upozori vjernike da je vakat klanjati.. pa ko zeli da uzme abdest i klanja, to je svrha ezana... [/quote] Izgleda ti nije jasna svrha ezana. Ezan je POZIV na MOLITVU. Zanima me ko tvoj odgovor, ko me poziva, kada prouči ezan na kaseti? Kasetefon? CD-Player? Računalo? Dobro ezan je proučit ajdemo dalje. Dodjem u džamiju da klanja ZA IMAMOM. Pošto IMAMA nema, ja klanjam za kim? Za kasetofonom? Pa meni stvarno nije jasno, kako možete reći, da je uredu, da se pušta ezan preko cd-ja, kasete i slični uredjaja. Pa halooo. Imam je PLAĆEN, da obavlja imamsku dužnost, tako sam i ja plaćen u svojoj firmi, da obavljam svoje dužnosti, ako ji nebudem obavljao letim iz firme.
 4. Islamska zajednica se odriče svakog, ko ne igra kako oni sviraju. A pogotovo tzv. vehabije. Pogledajte koliko je samo ljudi u Avstriji i Njemačkoj prešlo na Islam po zaslugi daije Piera Vogela, naravno prva hvala je hvala Allahu dž.š.. Samo da Piere je vehabija, tako da nažalost ti sljedbenici su previše ekstremni za IZ. Eto neka se IZ pohvali koliko su dobili novi muslimana sa svojom dawom. Najvjeratnije je cifra 0, a Allah najbolje zna. Sramota za IZ, kad su tako pametni što onda nisu pozvali vehabije i dorekli jednom zauvjek. [b]Reci: "O sljedbenici Knjige, dođite da se okupimo oko jedne riječi i nama i vama zajedničke: da se nikome osim Allahu ne klanjamo, da nikoga Njemu ravnim ne smatramo i da jedni druge, pored Allaha, bogovima ne držimo!" Pa ako oni ne pristanu, vi recite: "Budite svjedoci da smo mi muslimani!" Ali-Imran [3:64][/b] Izgleda je IZ ovaj ajeta zaboravila ako se već ima za neki institut vodenja islamskog ummeta.
 5. [quote name='Lirux' timestamp='1302849892' post='424807'] Koliko je muslimana preslo na krscansku vijeru? To treba isto racunati sabrati i oduzeti i ono sto ostane to je razlika... Znaci treba se jedno i drugo racunati jer samo tako je se mozes pribliziti nekoj kvelitenoj brojci.... ima isto terorija kako ce u Nizozemskoj ili Blegiji vise od polovine za nekoliko godina biti muslimani... a ne radi se o isiti vec o sirenju straha od islma isto te gore naveden broje nisu nista drugo nego sirenje straha... od jednog prelazaska oni racunaju 10 od 1000 racinaju 10'000-20'000. [/quote] Onaj musliman koji je pre
 6. kemo25

  Cjena kuće

  Uf za zemlju 30.000
 7. Med+ćurukot ulje = zdrav
 8. Recept je jednostavan. Povećati unos kalorija preko dana. Znači 6 obroka neke normalne porcije. Ubaciti kvalitetne ugljiko-hidrate te fitnes. Ko god ide na početku u fitnes ojača bilo radio na masi, bilo na pamet.
 9. kemo25

  Cjena kuće

  Zanima me, ko je pravio u Bosni kuću u okolici Cazina koliko ga je sve koštalo. Znači neka solidna srednja kuća recimo 8x9. Znači od početka zemlja+kuća (krov, te uradita nutrašnjost sa namještajem). Dali se sa 40.000€ da išta uraditi. Dali je skuplje praviti prizemnu kuću ili kuću sa 2 sprata odnosno sprat plus podkrovlje.
 10. Dali zna ko kakve su kvalitete ovi napravljeni stanovi npr. Mala Lisa itd?
 11. kemo25

  Mesnevija

  Bolje bi ti bilo
 12. [quote name='doktoraider' date='11 August 2009 - 19:33 ' timestamp='1250015580' post='335701'] odakle je? [/quote] Tuzla. Inače radi u Bihaću.
 13. Dali zna ko Munib Jusić. Jel on pravi hodza ili sihirbaz?
 14. kemo25

  Bosanski paso

  [quote name='Adnan91' date='20 July 2009 - 22:42 ' timestamp='1248126164' post='333770'] po mojim informacijama ako si predao prije ti zaebancija trebao bi bez problama dignuti paso
 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 40 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...