Jump to content

iFEARdilemma

Članovi
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by iFEARdilemma

 1. pogreshno ste me svatili, uopce ne planiram otvoriti hosting firmu u vidu kancelarije neke i slicno. planiram da otvorim preko interneta, hosting koji pruza sve mogucnosti, naravno imacu svog providera kojeg vec imam i zastupa me nekih 3-4 godine jer od njih sam dugo vremena imam kupljen ded. server i nikad mi ne pada, nemam problema i slicno.. znaci, smisao ove teme nije uopce da se "reklamiram" nego da se druzimo mi koji koristimo linux/unix operativne sisteme, kako sarajevski kanton i ostali drugi imaju svoja udruzenja, sto ne bi krajina imala ? (ako vec ima lol) pomenuo sam samo "PLANIRAM" otvoriti i to nisam se htio da hvalim, reklamiram i slicno, sve je stvar dobre volje i slicno!
 2. Imam 6300 nokiu i zadovoljan sam, ti N95, N96 .. to je samo preseravanje i budalestine! ako vec hocete dobar mobitel i imate dobre pare, uzmite Apple iPhone to je moc, to je izum
 3. ljudi, nemojte biti smijesni, ta MREZA USK/Zona ba je jedno veliko SRANJE! ja sam prosle godine imao to govno, wireless opremu komplet kupio, posjedio sam ko did stari, izgubio zivaca i zivaca i na kraju sam se popeo na krov, skinuo antenu i kablove, konektore, kartice i sve u kantu za smece, za nekih 150-200 km sebi da cupam zivaca, hvala. ADSL je najbolji INTERNET PROVIDER U BOSNI I HERCEGOVINI ! Imam 9G paket, i skidam po 400-500 KB a nekad zna i na 600 otici kad skidam sa ftp.bih.net.ba/freezona. nekom ne radi odmah ADSL kako treba, okrenite onaj kontakt broj sluzbu ADSL 24 sata neznam sad kako ide i malo im majku opsujte, trznite ih i samo ce vam restartovati konekciju i vidjecete miline i pinogova i downloada Meni je ping na nekom evropskom serveru maximalno do 50 !!! ali sve ima i od kompjutera.
 4. vidim, dosta forumasa koristi linux. za kakve potrebe ga koristite ? ja imam i win i FreeBSD/unix inacichu i nako zadovoljan sam, mada je uzas zivi jest, istina je da imas moc sa ovim OS-om za neke moje vamo "privatne" namjere, tako da mi je gotiva. inace, pravio neki server svoj privatni za potrebe moje, pa mi je zato fbsd nekako sjeo na ruku, mada sam imao open suse 11.0 uzas zivi, napatio sam se ko stvor, mislim poznajem dosta stvari, ali linux je komplikovan, i bas zelim da cujem vasa misljenja, a ne sad kako sta itd FreeBSD server.kisobran 6.3-RELEASE-p3 FreeBSD 6.3-RELEASE-p3 #0: Mon Oct 6 19:10:25 UTC 2008 imam i takodjer box na njemu .. evo iz wina c/p SYSTEM INFO: FreeBSD 6.3-RELEASE-p3 (SharkTECH6) #0: Oct 6 19:07:35 UTC 2008 Dobro Dosli, KISOBRAN box! Specifikacija servera : QUAD CORE AMD 9500+ 4 GB RAM 2x250 GB HDD HARDWARE FIREWALL 100 mbit Fast Optic Connection No limit traffic. 101% DDOS zastita! Koristi sljedece komande da bih instalirao odredjene software! 1. get-psy == Instaliraj psyBNC 2. get-egg == Instaliraj Eggdrop 3. get-ircd == instaliraj IRC'D 4. psy-restart = psyBNC restart 5. egg-restart = Eggdrop restart 6. vhosts = Vhostovi naravno, to mi je drugi pc .. koristim ga samo za podesavanja servera, planiram da otvorim neku hosting firmu i slicno, ovo je sada trenutno, box je legalan i dobijaju se logini samo na privatne usere pozz, kisobran.
 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 121 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...