Jump to content

massrer

Članovi
 • Content Count

  420
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Ni tamo ni vamo

4 Followers

About massrer

 • Rank
  Mala Legenda
 • Birthday 02/22/1980

Contact Methods

 • MSN
  massrer@hotmail.com

Profile Information

 • Location
  Nemsa
 1. massrer

  Dove

  [quote name='farko_Legenda' post='298106' date='04.01.2009, 01:20']Imam ja knjigu "Velika knjiga Dova" i "Mala knjiga dova"... Dove za sve i sva
 2. massrer

  ispravka

  [quote name='farko_Legenda' post='297471' date='01.01.2009, 20:02']Čitam ja knjige, samo ne one koje izdaju blic-Muslimani..Ali meni je jasno ovo za obo
 3. eci, mozda ti je Allah dao vec dao odgovor na ta tvoja pitanja a da ti nisi svjesna tih odgovora. ako hoces da pitas pitaj nekog ko je alim da ti da odgovore. u ostalom, ako nesto posebno trazis mozda ti Uzviseni, koji te svakodnevno obasipa blagodatima koje ne mozes ni pobrojati, odgovori i na to sto trazis.
 4. massrer

  ispravka

  [quote name='MECA' post='297402' date='01.01.2009, 16:46']ja sam upoznat s tim da se samo moze Allahom klesti al et ako ti kazes da moze i Kuranom onda je tako[/quote] MECA nije to tako sto ja to kazem vec zato sto je Kur an Allahov govor.
 5. svako ko udje u dzennet imati ce vise nego sto mu dusa pozeli, tao da ce moci pitati o stvarima koje ga interesuju. dok onaj koji udje u dzehennem nema sta pitati i nece mu se odazvati. nece smijeti ni zovnuti Allaha vec ce zvati Malika- a to je upravnik cuvara dzehennema- tako da oni nece imati lagzurnosti ali ce im iza
 6. Hadisi U sahih-hadisu navodi se da ce Allah Uzviseni kazati Svome robu na Sudnjem danu: "Zar ti nisam dao suprugu? Zar ti nisam dao cast? Zar tebi nisam podvrgao i konje i deve, i pustio te da vladas i upravljas drugima?!" On ce reci: "Da." A Allah Uzviseni ce kazati: "Jesi li mislio da ces se sa Mnom sresti?" On ce kazati: "Ne." A Allah ce mu na to reci: "Danas cu te zaboraviti kao sto si ti Mene zaboravio." (preneseno iz Ibn Kesirovog tefsira) ************************************* "Svako ce od ljudi sresti svoga Gospodara na Sudnjem danu, pa ce Allah, dz.s., reci insanu: "Robe, zar te nisam ucinio onim koji cuje i vidi, i zar ti nisam dao djecu i imetak, pa sta si pripremio?" Pa ce covjek pogledati oko sebe, i kad pogleda ispred sebe ugledace samo vatru. Uzviseni Allah ce reci: "Robe moj, ko je taj koji te je ucinio neovisnim od Mene, i podstakao te i uputio na nekog drugog mimo Mene? Ja se tebi priblizavam, a ti od Mene bjezis. Robe, dao sam ti dunjaluk, a on te je zaveo i obmanio i udaljio te od Mene i dao si mu prednost nada Mnom i omalovazio si Moju milost. Zar tako rade oni kojima se cini dobro? Ko je taj koji te pokriva, cuva i stiti? Robe, radio si to i to, tada i tada, a zar nisi znao da Te je gledam? Zar si Me ucinio najmanje vaznim od onih koji te gladaju? Zar se ne bojis Moje kazne, zar se nisi stidio mojih meleka, zar se ne bojis strasne kazne koja te ceka? Pa ce Uzviseni Allah nastaviti da ga kori, i ovaj covjek ce poceti da se topi od stida i od straha, pa ce reci: "Gospodaru moj, zaista je vatra laksa od stida od Tebe!" Pa cemu Allah , swt, reci: "Udji u vatru." Covjek ce krenuti prema njoj, ali ce se okretati i reci ce: "Gospodaru, ja nisam cinio grijehe zbog toga sto sam omalovazavao Tvoje pravo i nisam mislio nista drugo osim da Ti moj grijeh ne steti i da ces mi oprostiti kao sto si Mi pokrio sramote. Mislio sam da je Tvoja milost neizmjerna i da ono sto ja radim ne utice na tvoju dobrotu." Pa ce reci Allah, dz.s.: " Istinu si rekao, ne gubi nikad nadu u Moju milost. Tako Mi Moje velicine, Ja ti danas oprastam - o meleki, uvedite ga u Dzennet." *************************************************** "Nema insana a da nece razgovarati, na Sudnjem danu, direktno sa Allahom dz.s., bez posrednika i prevodioca, i gdje god da se covjek tada okrene, nece vidjeti nista drugo osim svojih djela, ako se okrene desno ili lijevo ili nazad, vidjece samo ono sto je uradio. Kada pogleda ispred sebe vidjece vatru! Zato se cuvajte vatre, pa makar sa polovinim hurme (tj. udjelite sadaku), a ko ne nadje ni to, onda sa lijepom rijecju." (hadis biljeze Buharija i Muslim) ***************************************** 'Niko se nece pomaknuti s mjesta obracuna, dok ga Allah ne upita za: zivot u sta ga je proveo, za znanje, je li po njemu radio, za imetak - odakle ga je zaradio i u sta ga je potrosio, i za tijelo - u sta ga je koristio." (Tirmizi, Nesai-sahih)
 7. mislim da bi se ti sonda prvi javio da ides ubijati muslimane u palestini ili gdje god ti se pruzi prilika a moza di i za vrijeme rata i ubijao.
 8. ovdje se hoce manipulisati istinom, tako da kazu da je svaki musliman= vehabija a svaki vehabija terorista. po njima vehabije mogu biti obrijani..... prave zamku za muslimane, pa kad dodik ponovo zarati moci ce kao izrael govoriti da se bori protiv terorista i cjeli svijet ce to prihvatiti, samo treba da prikaze nekog cojka sa bradom i odmah moze da napadne drzavu. samo, nema puno "vehabija" u bosni, pa koga ce onda ponovo silovati, klati i ubijati? pa zna se, iste one koje su i klali i prije. opametite se! nedaj te se zavarati!
 9. [quote name='zilho' post='296476' date='28.12.2008, 22:49']cijeli svijet zna da su zidovi tu okupatori da su im zapadni saveznici dali palestinu nakon II svjetskog rata i jedino balince moze reci da su oboje problematicni al valjda ce him neko doci haka zna istorija za jos takih tiranina nijedan nije vjecan[/quote] nije cudno da medju bosancima koji su spremni optuziti svoj narod i reci da nije pocinjen genocid u bosni, to je gamad koja je svjesna zla kojeg su cetnicko-ustaski agresor izvrsili nas neduznim civilima. takvi ce govoriti i ostale lazin o nepravdi i tiraniji koju sprovodi teroristicka drzava izrael; koja je vise puta prekrsila internacinalni zakon nego sve drzave svijeta i jedina drzava na svijetu koja nije jos predala Un-u svoje granice, jer se i dalje zele siriti. da bi imali ispravnu sliku moramo shvatiti da teroristicka drzava izrael je nuklearna vele sila, sa 100 nuklearnih raketa, pomaze je amerika u svemu, pluta po americkim dolarima( dnevno 14 miliona dolara amerika daje najvecim teroristima na svijetu= izraelu) naravno, svako ko se suprostavi njima odmah je terorista i mogu ga ubiti i sto rade, najvece nasilje na zemlji oni sprovode. i da kazem ovom umisljenom "pravniku" jerusalemski muftija je samo iskoristio hitlera kako bi se borio protiv okupatora a nije nikako prihvatao njegovu ideologiju. a vidim da ti i ne znas sta izraelcani govore o svakom onom ko nije jevrej! kazu da smo zivotinje u ljudskom obliku i da smo stvoreni da budemo njihove sluge...... budi objektivan
 10. [quote name='[_maza_]' post='295224' date='24.12.2008, 15:38'] nemam
 11. [quote name='farko_Legenda' post='295976' date='27.12.2008, 03:40']Ma Nova godin rules ! D
 12. onaj koji ne slavi i velica novu godinu ne mora ici u krevet u 20:00, neka ide kao sto to i obicno radi. to je kao i svaki normalan dan, ne treba da bude promjena.
 13. sonda! zar mislis da ce neko citati tvoj kopi paste doktorat nekog filozofa. Kur an je govor Allaha Uzvisenog i nije nikakav copy paste. isa a.s. je bio obicni covjek ali odabran za poslanika, koji se je rodio bez intervencije muskarca, merjema nije bila bogorodica vec zena koja je zanjela nakon sto je melek puhnuo prema njenom okovratniku. to nije nista cudno prema stvaranju Adema a.s., stvoren je bez oca i majke. hoces da krscansku dogmu apliciras na islam, e pa ne ide.
 14. [quote name='sonda' post='295847' date='26.12.2008, 21:33']massrer, "-U originalnim izvorima pisanim rukom samih pripadnika Bosanske Crkve,dakle originalnim dokumentima,kao sto se to moze vidjeti u "Nikoljskom i Dancicevom Evandjelju" izraz "iz nje pak izidje Isus",umjesto "rodi se",dokaz je manihejskog stava prema Isusu pripadnika Bosanske Crkve." ======================================== [u]"iz nje pak izidje Isus",umjesto "rodi se"[/u] [b]kako se Islam odredjuje prema ovom dogadjaju,jer Islam priznaje Biblijske licnosti.[/quote][/b] znam da sa ovim nesto ciljas ali da si pazljivo procitao ono sto sam rekao shvatio da mi prihvatamo poslanike i ono sto je o njima receno u Kur anu, pa ako hoces da znas sta Kur an kaze o Isa a.s. procitaj drugu i trecu stranicu sure Merjem koja to obasnjava.
 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 188 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...