Jump to content

antrax

Članovi
  • Content Count

    137
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by antrax

  1. antrax

    Nermin Ogresevic,

    ej, cinjenica je da je svako budala, ako odbije za svoje gradjane besplatna sredstva, mogli su ih popiti i pojesti, ali nisu nista...
  2. Pa bilo je i vrijeme da da se tako oglasi, trebao je i reci sta su to pocinili i koliko su ljudi ubili..i naglasiti ko ih je ubio.. !! To su zivotinje, kao sto je Natasa Kandic rekla: neko je i tim ljudima sto su pucali,vozili, radili u bagerima i kopali jame, pravio kafe i ruckove donosio. Sve to treba hapsiti
  3. [quote name='oktobar' post='266873' date='17.09.2008, 09:02']Ma
  4. antrax

    Nermin Ogresevic,

    nakon trinaest godina se covjek od zalosti i tuge samo nasmije...heh
  5. antrax

    Nermin Ogresevic,

    Ne vjerujem ja u te investitore, ,mozda hcoe Mercator da nam dovedu, jos nam on i fali... Heh--
  6. [quote name='bih_ac' post='266539' date='16.09.2008, 15:26']Ah nemoj mi samo Sepica spominjati i njegove donacije izuzev ako se radi o donacijama nekom od njegove porodice... a sto se tice posjeta stranim zemljama i donacija necemo biti djeca... Lipovaca u bihacu radi nezapamcene javasluke, u srcu krajine stavio na najvisu tacku u Bihacu KRST koji su mu donirali ti nijemci... najveci grijeh ovog naseg jadnika je u tome sto je asvaltirao puteve sirotinji na selima i spasio snahe sa sela da idu na bunar... ama treba ga skinuti zato sto rijesava razne instalacije po selima tako da sad seljani imaju puno vremena pa se bave tracevima umjesto ko do sada da hrndaju po prasnjavim putevima, tumaraju u mraku i idu na poljski wc... [/quote] Slazem se dijelom, ali to za sepica je bio samo primjer jedan gdje kad neko drugi nesto predlozi, ili vec ostvari, samo treba sluzbeno da se sprovede za boljitak gradjana, odredjene strukture koce to i zaustave jer naravno to nisu oni odradili, umjesto da se radi na dobrobit gradjana Jos jedan primjer, dokumentovan, nevladina organizacija odlucila dati pomoc od 45 000 KM skoli u naselju Gnjilavac, da bi ti iz odbora nakon sto je gospodin zatrazio informacije o racunu, kako da prebaci novac, jednostavno odbili donaciju rijecima da su gradjani odlucili o svom trosku zavrsiti skolu. Umjesto da je olakso ovo malo nase sirotinje, s tim sto bi prihvatio donaciju, ali ne, posto je islo sve preko covjeka iz opouzicije, to se ne smije desiti... Apsurd........ Za krst i ostalo nisam uco, ali vjerujem da je tako, jer vidim nick bihac, pa smatram da ste upuceniji od mene. Cinjenica je da je Bihac totalno drugi grad, nego prije 4 godine, i za mene, koji sam, Cazinjanin, sada predstavlja veliko, veliko zadovoljstvo otici u Bihac, i opusiti mozak, uz kafu na korzu, jer se covjek osjeca da je ngdje daleko u Evropi, van Cazina, heh.-.Veci je merak, tako da se izrazim. Pozdrav,
  7. Ma sta koima braniti Sleimovica, kada citava carsija zna sta sve radi, i da velik broj doktora neradi u svom domu zdravlja, unatoc stecenoj sepcijalizaciji, i struci, primorani su putovati u druge gradove na posao, jer naravno nisu strancki podobni. Pa znamo svi kako je kuca nikla ondje, pa ostalo da se i ne prica. Dajte malo realnosti, kulture i uvazavanja. Takodjer, podrzavam da sva vredjanja bez osnove nisu dobrodosla ovdje, ipak bonton je bonton, i demokraticnost nalaze da se uvazava misljenje svih. I nije mi jasno da vec 13 godina jedan isti covjek je na tom mjestu, a ne vidi se pomak, jos uz to hapse ga ko najgoreg kriminalci pripadnici interventne policije, pa zbog te scene bi trebao iz moralnih razloga da podnese ostavku. Milsim, nemam dovoljno jakih argumenata da dalje komentiram, Pozdrav svima,
  8. kad vidim Bahtica i njegovo ponasanje, mislim, sve vam je receno kakva je to stranka koja odluci, i nakon svih ispada,zadrzati njega na visokim funkcijama, pa kakvo nam je to drustvo u kojem zivimo.....?? nedoraslo, da se kulturno izrazim Pozdrav,
  9. antrax

    Nermin Ogresevic,

    Nerko se previse igra, doce i vrijeme zatvora svima koji rade mimo zakona Evo ja prvi put cujem sada za te slovence, vidite kako nas sve lijepo, pomno i redovno obavjestavaju, kao svoje gradjanstvo, o svim tim ekonomskim dogadjajima u nasem gradu. Naravno, gradice se market, i hiper trzni centar. A niko se ne pita, gdje su ta proizvodnja postrojenja, gdje su podsticajna sredstva za mala i srednja preduzeca, gdje su smanjeni doprinosi za opcinu itd. Ima dosta stvari sto nas nacelnik moze uciniti a nije. Svi mi znamo da su preko noci zelene povrsine u urbanizmu pretvarane u gradjevinske zone, itd. Pa milioni, bilioni..hehe.. Vidim neko spomenu raskol sa SDA, da nas je kostao, i da ce nas kostati i sada. Ma nece, ne smiju sarajlije vise dirati u krajinu, nego mi smo smradovi, sto nikada nismo jedinstveni. A vehabizam, ce citavu Bosnu doci glave, pa i nas, to se siri tiho i polako, hmmm.....not good. Ajoj Waltere, Ma svi su CItrusi dosad bili, heh..... Pozdrav,
  10. Hmm..evo da i ja prvi put dam komentar u vezi ove stranke Ja je licno ne podrzavam niti cu ikad, jer nisu fer, uzeli su ime d ruge, i na racun iste birace prisvojili. Suvisan je svaki komentar, jer za ovih trinaest godina nijedna ni druga nisu nista konkretno napravili u nasoj opstini, a nacelnik Bihaca, je u cetiri godine promijenio citav grad, bez obzira to sto je iz SDP.a, ali je covjek sposoban. Nas nacelnik Ogresevic je isao u Iran, a da niko ziv nije znao od gradjanstva, jos im odnio 100 000 KM kao donaciju, a Lipovaca je otisao u Njemacku i vratio se sa 35 Miliona KM. Pa treba li jos sta spomenuti?, covjek je sposoban, a dalje da o podrscu vehabijama da i ne pricam. Zaboravio sam reci da ljudi oko njega skoro pa i nisu iz struke, opstinski odbori itd... Ne znam da li ste upoznati, ali Sepic iz SDA, sto je u Sarajevu, je bio dogovorio da se opremi Dom Kulture, obnovi i sve, ali taj projekat je ukinut samo sto nije iz Ogresevicevih struktura neko to lobirao. Zar nije prihvatljivo sve sto neko sredi da se nesto novo dovede u Cazin, ma iz bilo koje stranke bio. Ne nije, jer poslije se ne smije pricati to su oni iz neke tamo stranke doveli ovamo, mora sve biti da smo "mi" napravili. Pa ljudi sustina je da opstina ide napred, i zajedno....
  11. [quote name='hunter 77' post='11180' date='May 16 2004, 21:35']podici spomenik i kralju Tvrtku i Kulin-Banu[/quote] to caree...i to da se vidi sa mjeseca !!! a za ovaj spomenik, nisam bas puno informiran o buni cazinskoj, pa necu ni comment,, *ebo spomenike brate, veci sevap dati pare u privredu......
  12. [quote name='Incubus' post='237484' date='May 30 2008, 23:52']A zasto je aSDA bas uzela taj naziv... zasto nije prilikom odvajanja odabrala neko novo originalno ime... zar je ime toliko vazno, sta nisu ideje?[/quote] takva moda zadnjih dvije godine u BiH...haha
  13. fakat, da su oni htjeli cazinsko jedinstvo i smatrali da imaju toliku snagu, sto moralnu, sto lidersku, podrzenu od naroda, osnovali bi stranku krajisku kakvu, cazinsku, sa svojim imenom, pa bi onda razvijali ovaj kraj..ma cilj im je samo uci u budzet, i rahat...a uz to postaju vec privatna stranka..zna se ko sve to finansira...sve je to veliki paravan, kao sve danas
  14. pa uzivaju oba partnera ako se dovoljno poznaju, i znaju kako da zadovolje i ugode jedno drugome a svakako da je lakse musko zadovoljiti nego djevojku, svaka je posebno razlicita sto se tice odredjenih tacaka
  15. Ja sam iskreno razocaran sa SDP.om jer ****** Zlatko lagumdzija nema pojma st aje ot ustvari socijal demokratija..a i glupo bi bilo da SDP Cazin podrzi SDa na sljedecim izborima. Nema smisla nikako, a obje se stranke toliko bunile protiv koalicije na kantonalnom nivou. sramota. Ako opozicija bude imalo pametna ove godine, imace pobjednika, kandidata (ne ukljucujuci A.SDA u opoziciju, ili SDA, jer ne znam sada kakva je situacija u OV Cazin, jer se CIK jos nije izjasnio kako da se A.SDA poslanici vode u zapisniku, kao nezavisni, ili pod klubom A:SDA) Uglavnom, SDP, DNZ i ostali ako budu imalo kalkulisali imaju sansu da dobiju nacelnicko mjesto, po mom misljenju, mada ce biti takodjer jaka borba izmedju SDA i A:SDA. SDA saarajevo mora sada malo da dokaze svoju vjerodostojnost i da pobije tvrdnje domace ASDA, ipak ne vjerujem da ce samo tako prepustiti vlast i dozivjeti ponizenje uKrajini, jer to dosad nisu dopustali, ali i prnlo je i njihovo, heh.. pozz
  16. antrax

    Nermin Ogresevic,

    Nacelnik hmm... : - super je jer je mlad, obrazovan i ambiciozan - nije super jer podrzava vehabije i njima slicne radikalne pokrete - nije super jer je upetljan sa Hozanovicem u razne malverzacije, tj. nije dokazano - niej super jer je previse nacionalisticki orijentisan, i nije razvio grad nista, - nije super jer dopusta da odredjeni lobiji preko njega i nove stranke rade sta zele u gradu i opcini (gradjevinske dozvole, urbanisticki planovi, itd...) - nije super jer u javnosti sellama, a pije alkohol krijuci se, pij brate i pred narodom, vise ce te voliti - nije super jer je pijacu stavio u centar - nije super jer je unistio zidine - nije super jer hoce da unisti park - nije super jer nije jos uspio rijesiti prostor kod kucica, koji vec 13 godina predstavlja ruglo grada - nije super jer ne uvazava ono sta mladi zele, nego sve ide preko AM SDA, i to na vjerskoj osnovi - nije super jer nismo osjetili napredak za vrijeme njegovog mandata, at least me - nije super jer nema rasvjete na cupriji i maloj lisi (poginula zena, a desetak nesreca u kojima su stradali pjesaci), a rasvjeta se uvodi u neka sela bogu iza nogu - nije super jer jos ima ljudi u opcini koji nemaju struju ni vodu - nije super jer u gradu ima toliko droge, a on je sef izvrsne vlasti, i ima ingerencije, ako ne to , makar moze uticati, sprovesti projekat da se suzbije tolika narkomafija u nasem gradu - nije super jer nije podrzo FK Krajinu kad je usla u 1. ligu FBiH - nije super jer je put kad ulazis u cazin od stijene kao da ulazis u nidjezemsku - nije super je kad silazis u cazin i vidis stari hotel onako rasturen, pomislis da si u ratnoj zoni - nije super jer ima vise slucajeva neuspjele privatizacije, a on kao gradonacelnik mogao je uticati na privatizacijski proces tih preduzeca u nasoj opcini - nije super jer nema nikakvih radionica, u kojima bi i mladi imali kontakt sa nacelnikom, okrugle stolove - nije super jer mu je savjetnik covjek sa teoloskim fakultetom /ne razvija se opcina teologijom, nego ekonomijom, i ekonomskom profesionalnoscu) - nije super jer ide u Iran na opcinski racun, i to opravdan obicnim putnim nalogom, smijesno..to mi porezni obveznici placamo - nije super jer nema nikakvih akcija da se da do znanja gradjanima sta se desava, sta se radi, sta se planira da radi, sem onih predizbornih - nije super jer ne uvazava misljenja profesionalaca i doktora nauka I sad procitah gore negdje ALaga i Sabid. Za Alagu ne znam, ali Sabida znam i slazem se da je bio jedan od najpostenijih. Da nije bio posteniji od ostalih bivsih nacelnika nebi bio osudjen, zena bi mu radila u opcini ili u nekoj drzavnoj jakoj firmi, i nebi sad vozio pola najstarijeg. Takodjer sam se nasmijao kad sam procitao da Nacelnik prima svakog petka gradjane, pa naravno, jer je grad samo petkom pun njegovih glasaca, i to u uzoj blizini zgrade opcine. Stvarno ta pijaca isto prerasta u ruglo, zamislite da ste turist, ili iz nekog drugog grada, i dolazite u Cazin, i ono sto vidite petkom gdje se pijaca odzava. Pa ima mjesta prikladnijih za to. U svakom slucaju , cekam ishod novih izbora da vidim, i ako i ostane, boze moj, nadacu se boljem
  17. [quote name='huso_nl' post='230465' date='Apr 29 2008, 11:09']Mogu samo da kazem da pravi muskarac nikad nece se hvaliti s onim sta je radio sa nekom djevojkom [/quote] Eh s ovim se slazem u potpunosti..... A sto se tice teme, pa kad se dvoje vole, sex dodje sam od sebe, bilo to pre braka, ili ne, mada danas ni bule ne cekaju brak
  18. [quote name='Falcon' post='235949' date='May 24 2008, 21:11']S obzirom da postavljas pitanje i dajes sam odgovor s kojim se najvecim dijelom slazem, posebno u dijelu zaostalih drustvenih ideja, samo cu reci da je za Bosnjake koji nazalost zive nostalgicno za tim starim idejama, svaki izraz nacionalne samosvijesti jednak nacionalizmu. Ja sam gradjanim Bosne i Hercegovine (Bosanac) ali i Bosnjak i moje je pravo da to kazem, vicem, isticem ili crtam ako to hocu ali to postaje nacionalizam onog trenutka kad drugima branim isto to, ili teror kad zabranjujem to kao sto je bio slucaj u Jugoslavji. Helem nejse, ne znamo sta je kapitalizam, ne znamo cijeniti demokratiju jer su nas naucili da je bolje da za nas misli neko drugi, i da ne valja postavljati pitanja. Npr. moji roditelji ne bi nikad proturjecili ministru ili otisli da ga, bez prethodne najave pitaju nesto. Prijatelj i ja, on odrastao u Maleziji, otisli smo do federalnog ministarstva pravde i u 10 minuta bili upuceni do ministra da ga pitamo bezvezno pitanje vodjeni samo shvatanjem da je on tu radi nas, ne obratno ... i to je demokratija.[/quote] Ja sam postavio pitanje, i u istom pasusu i dao svoje misljenje, upravo s ciljem da podstaknem diskusiju i da cujem misljenje svojih sugradjana. Neki dan ja sjedim sa kolegicom i ispunjavamo formulare za ovjeru ispita i semestara, nije bitno, i tamo pise nacionalnost? Ona je Ivana, krscanka, ne osjeca se hrvaticom, srbkinjom niti bosnjakinjom, nego bosankom,bosna joj je sve, i njen rodni grad, nema nikakvih afiniteta prema toj posle dejtonskoj podjeli, i pita me sta cu ja staviti? Sta da ja njoj kazem, ja sam joj reko pa stavi hrvatica, jer je najlegitimnije da tako stavi, mada je ona stavila bosanka. Ne kazem ja da je nacionalista svako ko kaze JA SAM BOSNJAK, ne nije, on samo prihvata ustav nase drzave, i podcrtuje sebe unutar njega u skladu sa zakonom, jer je islamske vjeroispovijesti. Ja sam mislio na nacionalizam, onaj gdje svako naziva selam na pogresnim mjestima i u pogresnom vremenu. mora se znati bonton drustva, kojeg se mora postivati u javnosti. kod nas toga nema, niti ce kada biti, jer smo nepismeni. Htio sam napometnuti da mladi danas previse izrazavaju ideje koje nisu primjerene za ljude njihove dobi, jer nemaju pojma sta je u stvari u pozadini tih ideja. Ja se slazem, sa konstatacijom da dok postoji ideja Velike Srbije, treba i braniti BiH. Da, treba braniti, ali onu BiH u kojoj zive i u kojoj su zivjeli muslimani, pravoslavci i krscani hiljadama godina, BiH koja je voljena od strane svih. Zato je ajmo izgraditi na pravim demokratskim, racionalnim principima postovanja i medjusobnog razumijevanja, pa ce je i ostali svijet zavoljeti, a kamo li oni u B.Luci. Nacionalista je onaj koji ima predrasude o ljudima druge vjere, rase, i nacionalnosti. Kod nas su vecina ljudi ogranicena na ono malo cazinske i bihacke opcine, i drustvene atmosfere koja tamo vlada, i to ih cini drukcijima, i ne uci ih nicemu novog. Ja sam zagovornik da kad bi Krajisnici bili jedinstveni i dovoljno obrazovani i zajednicki nastrojeni u volji da se nas kraj razvije, pa mi bi smo bili dosada Monaco (u bogastvu i blagostanju, ne u autonomiji). Za neke bosnjake je preveliko izrazavanje bosnjastva nacionalizam, jer znaju kako je do toga doslo i na kakav nacin, ali to je druga tema. Sto je bitno, a to je , da su mladi ljiudi svjesni svoje bosansko hercegovacke pripadnosti, a ne bosnjastvu, to je vec zadiranje u ono duhovno i to je dio nas takodjer, ali zna se gdje i kada se moli bogu, mi ovdje govorimo o drzavi, demokratiji, i demokratskoj osvjecenosti mladih. Slazem se s Incubusom da dosta ideja potice od roditelja, ali takodjer i od obrazovanja, mada odgoj je osnova od kojeg ti ucis kako razmisljati i gledati kroz svijet. ) Ako ti se obrazujes, danas moras biti podvrgnut globalizaciji, i naucices dovoljno o drugim ljudima, zemljama, kulturama, nesto moras nauciti kroz to obrazovanje, ako nista barem nacin na koji ces poimati ljude i vrednovati zivot
  19. Helloo, dragi Forumasi, Zadnjih nekoliko dana malo sam vise aktivan na ovom forumu i mnogo toga me je iznenadilo. Posebno me je iznenadilo kada sam citao komentare mladih ljudi, koji vjerovatno studiraju, i obrazovani su, a izrazavaju tako negativne ideje o zivotu, suzivotu i drustvu, sto se kosi sa njihovim nastojanjima da se pokazu kao velike demokrate. Zanima me sta vi mislite o tome da li ljudi i mlade osobe u Cazinu znaju u opste sta je kapitalizam i demokratija kao osnov kapitalistickog poretka koji je naravno i nas zahvatio? Da li mislite da je vecina mladih nepismena, i zavedena idejama politickim a i d rustvenim, koje su davno zastarjele, i izasle iz mode? Cudi me da mnogo mladih tako razmislja, i uopste ne uzima u obzir realnost, i ono najvaznije, zivi, skolaj se, radi, imaj familiju, uzivaj u zivotu, miru i nafaci Na osnovu mnogih komentara da se zakljuciti da mladi ljudi u Cazinu u opste nemaju pojma sta je demokratija, sta je kapitalizam, sta je ispravno a sta nije, ne znaju kako da realno gledaju na stvari, previse je tih subjektivnih predreasuda, a toliko informacija nam je dostupno, sto preko neta, sto preko medija, tako da nikako ne mozes a da ne vidis kako ostali svijet zivi...i na koji nacin...Ja ipak mislim da mladi ljudi u cazinu nemaju pojma sta je demokratija, kapitalizam, i kako ploviti kroz takav sistem, odnosno kako zivjeti u takvom okruzenju takodjer mislim, da smo dosta zaostali sto ste tice nacina razmisljanja, i da previse izrazavamo neki nacionalizam, mada znam da su cazinjani tako dobri ljudi, i da ne gledaju na te stvari, ali puno mladih ljudi izrazava takvo neznanje i primitivizam, tako da se pravo nekad zacudim Ajde da vidimo sta Vi, dragi forumasi, mislite o tome Pozz
  20. Eh, procitah sad u necijem komentaru kako sjecanje na rat blijedi i da s eboji da ce mladi zaboraviti to sve. Rat je proslost, proslost nikad ne izblijedi, jer ostane uvijek zapisana od strane hiljade historicara, prema tome, koga bude zanimalo imace gdje procitati, a i koga pitati I da komentarisem ovu novu stranku nema potrebe, jer ona nije ta koja ce ujediniti krajisnike, kao jedno, kao nesto posebno, jer mi i jesmo posebni u Bosni, posebna tradicija, dijalekat, ai ljudi. Nigdje necete cuti negativno o krajisnicima, samo govore da smo prejaki kao ljudi, gostoprimljivi, itd... A svaka stranka koja bude isla parolom selam alejkum, i da se od nicega moze zivjeti, nece nikad uspjeti u krajini pa tkao u BIh. Svaki realan i racionalan covjek zna da nacionalizam i mrznja nikad nisu dorbo donijeli, niti hoce, i da se tako ne moze graditi povjerenje nigdje, pa tako i u Krajini nasoj voljenoj. Neka naprave radna mjesta, neka sire poruku mira i ljubavi, poruku dobrostanja, vjere u nas same da mozemo izgraditi krajinu do neba visoku, tako da nam se svi dive u BiH, da budemo sjaj Bosne i hercegovine, neka grade krajinu, i neka daju priliku mladima da to isto rade, i onda ce biti dostojni nasih glasova... Odredjeni ljudi jos zive u 90-ima, i misle da su ljudi vodjeni istim nagonima, sto nije istina, tada je bio kraj socijalizma, danas je kapitalizam, sto mnogi ne shvataju, jer ako imas firmu, ti si fuj, ti imas pare, boli te **rac, jebes mu mater on ima firmu. Ako nemas para, ti si sirotinja, ti si niko, ...ako se boris za nesto, ti si budala, ako igras fudbal, isto si budala, jer tu nema para..ako si uspjesan, niko te ne voli, svi ti j...u mater...ja bih volio znati sta narod nas ocekuje, to je kapitalizam, izrazena individualnost, i sve te individualnosti kad se udruze, mogu dostici sve ako je pozitivno naravno Bice zanimljivo posmatrati ove izbore sljedece:)
  21. Fakat glupa ova rasprava, kada se zna da je sport u cazinu zapusten totalno....U stvari, citav razvoj opcine je zapusten vec usranih 13 godina poslije rata, i kako ce se razviti sport, ako ekonomski razvitak stagnira A bas me je nedavno Sanel, bivsi golman RK KRajina, podsjetio na one dane, kada smo bili cijenjeni u rukometu u BiH, i kada smo pobjedjivali Tuzno je vidjeti da i kada neki klub postigne uspjeh, opcina digne ruke od njega, samo zato jer ne mogu oni biti ti koji ce vuci konce u klubu, i sto je sve ispolitizirano svi to znamo i svjesni smo toga, s toga glupo mi je kada neko brani NEka se dijele sredstva prema zasluzi, pa ako klub iz Polja ili Mutnice dogura donekle, neka bude i nagradjen, ali brate zna se koji je gradski klub, i zna se otkad postoji Krajina ce biti i uvijek ce postojati, jer ce uvijek biti ljudi koji su ponikli u tom klubu, i koje veze ljubav za taj klub, bez obzira gdje se nalazili ili sta radili I stvarno je zalosno kada smo usli u 1. ligu FbiH da opcina nije htjela dati novac. Nije trebalo nikako da se trazi novac, nego da nacelnik sam dodje sa tim prijedlogom nakon uvida da se postizu odredjeni rezultati Krajina je skoro zaboraljena u BiH po nogometu, i treba vratiti sjaj nekadasnjoj FK Krajina I sport u Cazinu stoji zbog istih razloga, gdje su ti savjetnici ili odjeljenja unutar opcine za potporu razvoja sporta i kulture u nasem Gradu. Pa sramota je da i Kino ne radi, sramota je isto da u tri mjeseca bude 1 izlozba u Domu Kulture, itd. Pa nasa opcina ima 80 000 stanovnika, valjda ima umjetnika, pjesnika, sportista kolko hoces, ali eto vaznije je znati ko je u kojoj stranci, nego ko ima kakvog potencijala Svaka cast Harbasu kada mu se da trositi dragocijeno vrijeme danas na krajinu i njen uspijeh, jer nema tu para toliko pa da se moze reci, krade ili nesto, zna se kakva je situacija u klubu. I nadam se da ce Harbas i dignuti krajinu na noge, i da cemo uci u Premier ligu
  22. ma *ebo nase stranke, vidite da i sada Lipovaca najavljiva pomoc finansijsku Krajini, a to se zna zasto, ali eto bolje ista od tudjina nego od naseg nacelnika, sramotaaa da opstina ne finansira nikako klub, odnosno minimalno....da je prava vlast bila dosad bi imali makar stolice na tribinama, ako ne i novi stadion....Svaka cast silicu i ostalim igracima, nadam se da cemo uspjeti uci u 1.ligu, i naravno da ce se promijeniti vlast, tako da makar odemo u premier, jer zelim da gledam Krajinu na Tusnju u Tuzli za dvije godine ako bog da pozz
  23. antrax

    Autonomija

    Dragi forumasi, Ja svom srecom pa sam bio mlad i nisam bio sposoban za rat, a i drago mi je, a isto tako mi je zao svih onih koji su morali, jer dosad sam uspio shvatiti i nauciti o tome necem sto se zove rat i ratna psihologija. Takodjer, ja nisam imao namjeru da branim nikoda, niti bilo koju ideologiju. U svom malo duzem tekstu, sam imao za cilj, da zatrazim od vas samo realno gledanje stvari. I ja sam izgubio rodjaka, u obe strane, te imam mnogo informacija koje podupiru obje. To zadnje sto si napisao, naravno da svaki oblik nelegalnog separatizma predstavlja svojevrsan atak na poredak iste te drzave, zavisno kako je definisano ustavom pitanje separatizma. Kada sam napisao o svakom vojniku i da svaki ima svoj zivot svoje probleme, mislio sam da je svako u to vrijeme imao neku svoju pricu. Tako je i Alija pa i svaki vodja imao neke svoje ideje, zamisli, principe, pa i svoju pricu. Mi kao mladi ljudi, pa i vi veterani iz svih vojski, paravosjki, trebali bi biti realni pa prihvatiti ono sto se desilo, jer se to desilo, i ici dalje. To je nasa historija, historija nase zemlje, naseg kraja. Sto se nije pricalo kad je autonomija krenula o tome, kako zaustaviti oruzani sukob, kako spreciti da se metak opali, sto nisu tu autonomiju izveli kao takticki potez da pobijede srbe na tom prostoru, stooo...zato jer nije bilo kontakta, obe strane su radile na svoju stranu..a isto sam htio reci, da vojnici poput tebe koji su bili tamo, vecina njih je tjerana jer im se naredjivalo,... kao sto je jedan forumas napisao, jedni su bili dole, jedni gore, a t reci maltretirani. U mene je u familiji bilo slucajeva, gdje su ni krivi ni duzni bili ubijani u zatvoru, jer su bili radnici agrokomerca, a kasnije se ispostavilo da nnikake veze sa strankama nisu imali. sto su sanjani i buzimljani hodali po cazinu i jebali nam majku govoreci ajde neka izadje ko smije na ulicu...zato jer ste vi cazinski vojnici bili rasporedjeni negdje drugo, a ljudi iz drugih gradova su komandovali nasim gradom i tukli ljude neduzne..sto se dopustilo da ti sanjan dodje i kroji vlast u cazinu, dje je bio hamdo delalic i nasa vojska cazinskaa, i svi ostali..to ja hocu da kazem, sve naravno u proslom ratu ima i neg i poz strane.......a sve je bilo ispolitizirano i jadni narod ispasto..... malo se zanese al de,... joj i citam ja ovaj forum i svakakvih se nacitah misli i razmisljanja...a mi krajisnici smo jadni, jer uvijek dopustimo da nam drugi kroje stavove i razmisljanja..mi da smo jedinstveni pa ne bi nam niko mogao nista, bili bi smo najjaci u svemu, ali eto nekako kroz historiju uvijek padamo pod utjecaj drugih, pa se sjebemo na kraju.. a isto ko sto mi prihvacamo svakoga u nase drustvo, tako nas svako moze i da pocijepa u kratkom periodu. ja sanjam 0o tome da budemo jedinstveni, i da se bosna dici krajinom, koja bi predstavljala snagu u svemu: privredi, drustvu, obrazovanju...da se ugledaju na nass...a da budemo posebni, jer uvijek i dan danas jesmo...nigdje se ne prica krajiski nego u krajini...ja se osjecam stranac u srednjoj i istocnoj bosni kad progovorim, heh..ali kao krajisnik ponosni, koji voli svoj kraj i narod, bez obzira jel u stranci sda, dnz, sbih, sdp, nek on kaze mema i zna st aje mema, jer u ostalim djelvoima bosne ne znaju ni sta je MEMA.heh. pozz svimaaa
  24. Ama ja ne vjerujem u te projekte danasnjeg rukovodstva opcine..Sta ce nam bolan pijaca u sred grada, kada ima mjesta koliko hoces, pa normala je onda da je prevelika guzva kad je petak, i kad stranci dodju. Nismo mi velegrad pa da imamo kruzni tok toliki, kad i onako nocima je pust i ovaj, sem kad stranci dodju Park jedini i zadnji spomenik neke historije i mladezi u cazinu, koji te podsjeca na djetinjstvo, ne samo nas novije geeneracije nego i starije. Ko fol prave novi park preko puta pekare, a i to na starom mezarju, aloo... Fakat glupost. U te ostale ne vjerujem, jer je vecina projekata u cazinskoj opcini malverzirana, te su utajene pare, itd...Jedan od takvij projekata je bio stvaranje LOV cazin (Lokalno omladinsko vijece), pa je 5000 KM koje je dobilo od budzeta isparilo, a vijece se ugasilo, odnosno suteci isparilo isto. Takodjer, na maloj lisi je covjek donio maltene u kesu novac i otisao u opcinu trazeci dozvolu da napravi izmedju zgrada mini igraliste, jer je najbize na cupriji, i oni mu rekli, prebaci ti opcini novac, i mi cemo to srediti.. Muka im bilo potpisati pet papira, i dati dozvolu na ime MZ-a cazin, i igraliste bi niklo za 20dana, i nebi nikome smetalo, ali de, ne moze tako, a sto? pitamo se svi 13 god.
  25. sudeci po avataru, sve pozitivno heh pozz svima
  • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 152 Guests (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...