Jump to content

antrax

Članovi
  • Content Count

    137
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by antrax

  1. antrax

    O vehabijama ...

    [quote name='Ponizni Allahov rob' date='22 May 2010 - 13:20 ' timestamp='1274530839' post='375568'] Vidi brat u Kur'anu nam je naredjeno da slijedimo Sunnet Allahovog Poslanika s.a.w.s - znaci njegov Sunnet. A recimo pazi sad ove hadise 1. Prenosi se od Ibnu Omera r.a. da je Poslanik s.a.w.s. rekao: "Razlikujte se od mu
  2. antrax

    O vehabijama ...

    [quote name='Ponizni Allahov rob' date='22 May 2010 - 12:12 ' timestamp='1274526768' post='375563'] Ja ne znam kako ti mozes vjeru i tradiciju trpati u isti kos. Kakav Islam u BiH ? Islam je jedan bilo to u BiH bilo to u Srbiji U tome i jeste danas problem, sto mi neki vjerujemo i sto smo muslimani samo zato sto su nasi preci bili Muslimani bez ikakvog daljeg ubjedjenja i znanja o Dinu Islamu. Vise postujem onog ko se javno izjasni da nije Musliman i da ne praktikuje to, nego neko ko se hvalisa okolo kako je svaki Bajram u Dzamiji i svojim govorom - pricom samo odvraca od pravog puta. Izvini ako sam bio grub. Vehabizam je podrugljiv i provokativan naziv kojim se danas
  3. INTER u svakom slucaju, pa kad Barca nije mogla prici golu, da Bayern moze mislim svasta se moze d esit, ali Inter mi je favorit
  4. Ja mislim da trebas biti svoj, tj. ono sto jesti, i onakav kakav si, a ne glumiti, bacat neku spiku nigdje veze. Kulturno i normalno, uz malo sarma i kasnije ces nekad dobit odg: poz ili neg heh Pozzzz
  5. antrax

    O vehabijama ...

    ja nemam nesto previse protiv tih tzv. vehabija, cak i poznajem nekoliko, i smatram da svako ima pravo da nadje svoj put, i da dodje tobe, ono sto se kaze (ako je grijesio, pa da se vise okani grijeha, i pocne da redovnije se moli i ispunjava imanske i islamske sarte): Sta je bolje u nacinu klanjanja, molenja "vehabija" sto islam u BiH ne poznaje? Odnosno, sta je to sto je njih privuklo u "vehabije" sto nisu mogli pronaci u islamu u BiH? Stvarno me zanima iskreno, pa i pitam, jer ljepota i tradicija muslimana u BiH je nesto posebno, a i smatram da svaka zemlja ima takvu vrstu ljepote. AKo ste citali starije knjige poput Tvrdjave, Dervis i Smrt, Bosnjak, itd, gdje se opisuje tradicionalno ponasanje i odnosi unutar porodice, zajednice u kojoj zivimo, uz strkitkno postovanje islama i praktikovanje, znacete o cemu govorim. Pozdrav,
  6. [quote name='lucky' date='21 May 2010 - 15:30 ' timestamp='1274452225' post='375353'] [font=arial, sans-serif][size=2][size=2][/size] 1. Ovo je dobro receno ... A vezano za zaduzenja kod MMF se nebih slozio ... dobijanje od MMF kreditnih sredstava je uslovljavano kresanjem nekih troskovnih strana u budzetu ... pogotovo za demobilisane borce ... jer ova stavka kroz program davanje nepovratnih sredstava za otvaranje malih preduzeca koja bi zaposljavala do 10 radnika bi imala veceg efekta dugorocno nego sada kao sto se dijele ... Drzava je trebala nadizati sto vise kredita od MMF koja bi iskoristila za izgradnju putne inrastrukture s tim da bi tender za izgradnju tih puteva ogranicila da se mogu prijaviti samo domace firme ... [/size][/font] [/quote] Da, ali sto se moras dovesti u situaciju da ti neko drugi namece da moras kresati troskove, i to uslovljava svim i svacim. Zasto to sami ne odradimo, pa ne moze se reci da nam fali znanja, nego jednostavno nece ljudi I postoji davanje kroz nepovratna i povratna (kreditna) sredstva, sto od raznih fondova, sto od Razvojne banke, samo fazon je sto i tu radi veza, a i dosta je onih koji nisu sposobni uraditi kvalitetan projekat kako bi aplicirali sredstva. problem je sto se nista ne radi planski u nasoj drzavi, i fondovi koji to i dijele sem Razvojne banke se kriju, ovo ono. Kredit MMF.a je samo alat da se upravlja nasom vlasti, pa i mi znamo da ce pola tih sredstava otici na finansiranje administrativnih troskova, i da ako trecina bude ulozena s ciljem dugorocne dobiti, bice nesto, ali ne vjerujem. Toliko sam skeptican sto se tice projekata tih drzavnih, da nije normalno. Moras se dovesti u situaciju da ti izadju borci i ostale narodne mase, da bi poceli svi pricati o teskoj finansijskoj situaciji i vlade i drzavve. Pa svi znaju da smo u gabuli finansijskoj, jos od ljeta 2008. kjad je kreditna kriza izbila, i cijene pocele rasti, i trebalo je godina i po samo da se donesu mjere radi ublazavanja efekta krize, koje ni danas ne funkcionisu. Slazem se sa pheixios: cijene rastu, i to nevjerovatno, a svi spominju stabilnu valutu, ingflacija min, pod kontrolom, tam vam, a ako uzmete u obzir korpu za 100 KM danas i prije dvije godine, uu, tek skontas. Bitno je spomenuti da ovi kapitalni elektro i hidro projekti nece imati neki prevelik efekat na obicne ljude, jer ce glavninu novca uzeti stranci, jedino ce u vecim gradovima i na tim gradilistima gdje su i vece firme osjetiti ljudi tu povecanu zaposlenost, koju Heco i ekipa toliko ocekuju, i hvale na sve strane. Mislim da upumpavanje prekomjernog novca samo u jedan sektor ne moze znatno utjecati na sve, ali ipak mnogi ce dobiti posao. Sto se tice stanja na fin. trzistima kapitala, evropa je iznenadjena s Grckom, i efektom koji je imala na evropske, pa i svjetske obveznice, tako da je euro nenormalno pao u odnosu na dollar, i mi cemo morati osjetiti to. Pozdrav ))
  7. ko voli ratne price, evo jedna zanimljiva, istinita, onak ljudski napisana, pa neka izvoli: http://www.mycity.rs/Blog/Moja-ratna-prica_8.html
  8. [quote name='grga' date='21 May 2010 - 11:28 ' timestamp='1274437733' post='375306'] Čovječe bićemo obezglavljeni na mnogim jako va
  9. [quote name='pheixios' date='21 May 2010 - 11:45 ' timestamp='1274438739' post='375307'] nije to pokazatelj nicega, statistika je obicno takva, narocito plasirana u danasnje vrijeme,- tacan zbir netacnih podataka porast pokrivenosti uvoza izvozom nije nikakav pokazatelj, ako se osvrnete na podatke proslih godina doci ce te do zakljucka da se izvoz smanjio, kao i uvoz, samo sto se uvoz smanjio u vecem obimu, jer se generalno gledano cijelo okruzenje susrelo sa smanjenjem izvoza usljed recesije i smanjenjem potraznje, tako da vlasti u BIH konacno, a narocito u predizborno vrijeme mogu izaci sa ovakvim podacima koji mogu nesto znaciti samo onima koji se hvataju za bombasticne naslove ovakvog tipa. dakle, do sada je uvoz uvjek rastao, a izvoz se kretao po manje vise istoj konstanti, a sad kad uvoz zbog gore navedeno pada , onda to izgleda fenomenalno u smislu trgovinske bilance, a u sustini ne znaci nista narod je i dalje gladan, drzavne kase su prazne, a trgovinski deficit je oko 3 milijarde KM, ali zato se na premijer hvali sa aranzmanom MMfa ko da nam maltene poklanjaju pare kad se zna da je najgora solucija kad se zaduzujes kod lihvara koji ce ti i kozu oderati ali dug nikad neces vratiti [/quote] slazem se takodjer, samo sto kod nas nije niko raspolozen da takve, pa makar i fiktivne "dobre" pokazatelje, da tako se izrazim, nece da okrene u nasu korist, pa da poveca promoviranje atraktivnih poslovnih prilika u ekonomiji, nego samo pljacka pljacka i pljacka smanjuju doprinose braniocima, umjesto da skresu malo drzavne troskove, itd, pa bolje da svi malo osjetimo smanjenje doprinosa, ako ce to spreciti siromasenje vec siromasnih. Zalosno je sto idemo tacno onom trasom kojom je i Grcka, i ostale sad kriticne zemlje, koje su "poletile" ulagati i igrati se na evropskim trzistima kapitala, posebno obveznicama pa sad placu. Nadam se da ce jednom se i ta zakonska regulativa usavrsiti, ali na nacin da uce na osnovu primjera drugih zemalja, a ne samo copy paste, i onda isti belaj
  10. [quote name='x-men' date='21 May 2010 - 07:02 ' timestamp='1274421759' post='375274'] Poslije rata nije bilo posla pa sam potpisao ugovor na 4 godine da radim kao vojno lice,Mislim da je sada jos sredjeniji vojni kadar,prosao sam mnogo terena i bio izlozen pa recemo prezivljavanju u mirnodobskim uslovima na tim terenima,ja sam uzivao u tome i ne kajem se ni truna sto sma to sve prosao,evo em ziv i zdrav a to je tako priroddno dobar osjecaj onako po onim sumetinama izbaci te iz helikoptera ili de dovezu kamionima i samo izbace i ostave,cak nekazu ni odakle bi neprijatelj mogao doci nego izvidjanja podvlacenja.planiranja akcija,to je bila cisto dobra igra.. [/quote] Svaka cast
  11. Jedan od dokaza da imamo potencijal, i da nam ekonomija koliko god posrnula, i dalje ima odredjen rast, i postaje modernija i modernija A takodjer, jedan od dokaza da mozemo sami i bez IMF.ove pomoci, ali kad su nas ljudovi odredjeni prezaduzili, i sad naravno ispastamo. Treba ukazati da preveliki dugovi, i nesavjesno upravljanje moze nas dovesti kasnije do stanja u kojem se Grcka nalazi, a Spanija i Portugal drhte od neizvjesnosti Mislim da je ovo samo pocetak izlaza iz recesije, i da se pravi uspon moze ocekivat 2013 i dalje zavisno od sektora do sektora, mada uz ovakvu vlast, koja je ne samo da je trosali, nego potrosi boga oca, sve ce biti usporenije nego sto ocekivamo
  12. antrax

    Mu

    [quote name='Daisy' date='21 May 2010 - 10:33 ' timestamp='1274434403' post='375297'] precutavanje i je, u stvari, jedan oblik lazi, pogotovo kad se precute neke vazne stvari... najbolje je reci pa gdje puklo da puklo, zamislis samo kako se osjeca ona osoba kojoj se precuti, a niko ne voli da ne zna ono sto ga se tice... [/quote] dobro mislio sam na sitnice bezze onak, ali naravno da laz je laz, i u ljubavi je nebi trebalo biti
  13. Narod svasta prica, cinjenica je da je prostor ex-Yugoslavije pun obavjestajnih aktivnosti, pogotovo sada nakon rata toliko godina, i dalje se jedni kompromituju, drugi uzdizu, itd. Najbolje rjesenje svih dilema je da se obznani arhiv DB-a, UDBE i KOS-a, i drugih sluzbi, te da se vidi ko je bio, sta je radio, na kojim operacijama. AKo je neko pocinio zlocin, neka odgovara, ako neko nije, boze moj.
  14. antrax

    Mu

    [quote name='Daisy' date='21 May 2010 - 08:28 ' timestamp='1274426907' post='375283'] znaju vraga, puno zena pada na muske lazi [/quote] Lazemo svi i muskarci i zene, ali ipak mislim da se vise stvari onako precuti nego sto se slaze, mada ima nas svakakvih
  15. [quote name='omg-It's-BaroN' date='21 May 2010 - 09:54 ' timestamp='1274432098' post='375288'] Toga je uvijek bilo i uvijek ce biti kod nas. Nemoguce je da se sve to rijesi, jer ti ljudi imaju novac a samim tim i moc. Pa to ni SIPA ne bi rijesila [/quote] Ja ipak vjerujem da ce kad tad se stati tome na kraj, jer moze SIPA i OSA kad hoce da rjese stvar. Nasi obavjestajci su najjaci,haha.. Nego, kad je mogla Hrvatska siguran sam da moze i BiH, mada i takve afere uvijek zahvate samo odredjene, oni najmocniji kao sto kazes se izvuku, ali valja nam biti optimisticni. Ja mislim da treba da se uvede red i izbaci politika sa Univerziteta, gdje bi trebala samo nauka da caruje, da profesori uvazavaju svoje studente, i uce ih kako da budu pravi ljudi
  16. ma kupuje se naravno, pa zna se kako u RS.u se sredjivaju stvari, a da ne spominjemo ono na finjaka tatin sin, tata dr. profesor, ili neki civija, jao, pa sve se to zna :=) uglavnom treba to da se vise regulise, sto clanak kaze, da napokon ljudi obavljaju profesionalnije svoje poslove.
  17. bilo je i vrijeme da se napravi kakva inicijativa za poboljsanje putne komunikacije Krajina nasa - Sarajevo. Stvarno sramota kad ides do Sarajeva, 5,6 sati, nigdje veze, cesta nula bodova. Pa moze se napraviti taj autoput od sibica bi ga napravili da su poslije rata poceli. Sto se tice voza, naj naj ideja :=)
  18. [quote name='auslanderka zauvjek bosanka' date='24 March 2009 - 14:51 ' timestamp='1237902670' post='320732'] ooovome sam citala u jednim novinama..uglavnom bh se izvlaci na EU a oni nista nisu zahtjevali od Bh [/quote] Najmocnija stvar na svijetu, da je bila u Sarajevu, i da nam je vojska sredjenija, 10001% bih je upisao. I Ibraga, isto zalim sto je ne zavrsi, malo da ocvrsne covjek, ali nikad nije kasno :=) hehe, nista gledacemo onaj survivor :=) Pozdrav
  19. Svaka cast upravi jer smo prvi, a jos vise igracima, jer njihova zasluga je veca. I nadam se da ce vishe isplatiti momke, jer su vratili nam nadu da cemo doskora gledati Sarajevo i Zelju u Cazinu...Pozdrav
  20. [quote name='TequilA' date='02 February 2010 - 21:11 ' timestamp='1265141494' post='357390'] MAMA JE MAMA! I ono MORA biti ZENSKO. Pustite te price kako cemu biti lijepo sa 2 muskarca, i slicne gluposti. [/quote] I mama voli tatu, a tata voli mamu ))
  21. [quote name='EcI PeCi PeC' date='01 February 2010 - 07:40 ' timestamp='1265006417' post='357189'] jel ovo ti u dva minuta dva posta napisa!! Ja nigdje nisam rekla ni da bi trebali nit da nebi trebali.... Ja smao kazem da NIJEDAN HETERO nema pravo drugo sexualnu orijentaciju osudjivati.. Ko smo mi da osudjivamo nekog. Sitne nebitne i sami gresne mrlje na ovom svjetu!! Ovo sa zenama silovanim u ratu nisam razumila.. One sa homiicma nemaju nista... NJima vise netrema nit musko a ni zensko! [/quote] Peace Mozda nemaju pravo osudjivati, ali svakako da imaju pravo davat misljenje i komentar i mislio sam vishe da kazem da homosexualnost nije bas postala na racionalnom rasudjivanju respect, njihov izbor, moranje, sta li vec a to da ce kod nas uvijek biti konzervativna sredina po pitanju toga, hoce, jer kod nas ne mozes izici na kafu sa novom frendicom, frendom, da te ne osude, prokomentarisu, a kamo li da dovedem kuci musko....hahaha
  22. [quote name='VIZIOS' date='01 February 2010 - 10:21 ' timestamp='1265016089' post='357191']
  23. [quote name='EcI PeCi PeC' date='31 January 2010 - 19:08 ' timestamp='1264961330' post='357157'] pa ima sigurno da ima svugdje kuklja... zar ne... ja poznam x zena 3 od njih rade smanom sto kao odrastle zene moraju ici psihijatru da shvate zasto ih je njihov HETERO babo silovo!! mislim ... ubjedjena sam da bi od njih mnogi bili jako jako dobr
  24. [quote name='EcI PeCi PeC' date='31 January 2010 - 12:51 ' timestamp='1264938695' post='357123'] STa mislis koliko djece pati u heterosexualnom braku?? I sta je to normalno?? Koga gledate normalnim? Kod nas ima i zesci poremecaja!!! [/quote] Normalno je ono sto je racionalno. Djeca pate jer drzavni sistem nije uspio da ra zvije strategiju uzdizanja kulture, obrazovanja i drustvenog prospariteta, i naravno da ce uvijek biti zlostavljanja, i one djece koja pati. Mozda ce to dijete u homo braku imati vishe ljubavi i paznje, a zasto, pa bas zato jer ti ljudi ceznu za djecom, a ne mogu ih imati konzumirajuci sex. cin na neprirodan nacin. A naravno da ima poremecaja, pogotovo nakon rata, i sad u kapitalizmu, a bas zato jer nam je sistem haos.
  • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 158 Guests (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...