Jump to content

Spartak1

Članovi
 • Content Count

  94
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Spartak1

 1. Spartak1

  Rat u Siriji

   Kad  smatraš da treba da idu u rat  dali razmišljaš kakvi će se ti ljudi vratiti  kome će na teret , ko će ih socijalizirati , ko će invalidima obezbjediti obezbjediti egzistenciju?
 2. Spartak1

  Vlada USK

  Ako si sjedila sa njim vjerojatno si slična njemu . Zašto ga onda kritikuješ ?
 3. Svatko ima pravo da se izjašnjava kako želi i kako hoće i takvo pravo netreba nikom osporavati , ali niko nema pravo da bili kome sugeriše i nameće kako će se opredjeliti pa ni političari niti vjerske zajednice .
 4. [quote name='Incubus' timestamp='1350589442' post='465361'] Pa naravno da nema zapisnika. Budu li ove Sove ikad objavile išta sa dokazima ja ih više neću ni spominjati. A što se tiče osudjenosti pa valjda kad odslužiš kaznu imaš pravo da živiš i radiš? Ili smo promijenili to u zakonu? A i inače u zatvoru su bili i Alija I., Franjo T., Stjepan M. i brojni drugi političari i s ovih prostora, a bome i u svijetu... . [/quote] Ja neznam zašto se zabavljati sovama . 1. za koga rade te famozne sove jer je to nečija neformalna grupa koja sebi dala za pravo i zadatak da sije haos među stanovništvom i tko ih finansira 2. tko su oni da odlučuju tko će se baviti politikom i i da tumače zakone 3. oni čas ruše kantonalnog premijere čas pozivaju invalide na pobunu čas mire krajški narod jednostavno neznaju šta hoće jer idu iz krajnosti u krajnost Mislim da njihove priče treba jednostavno ignorisati jer nemaju veze sa stvarnošću i nepridavati im nikakav značaj.
 5. [quote name='Banditozzzz' timestamp='1349716360' post='465010'] Po meni DNZ je pravo malo uradio po selima. Kampanja DNZ po selima je bila vrlo losa. Medjutim ja sam to davno govorio Fikret koga zeli moze dovesti na svaku funkciju u Kladusi. STa ce sada biti? Ja mislim da se ovo nikako nije smijelo desiti. Jer sa ovim ja kao osoba koja je cijelo vrijeme vjerovala u Fikreta a i ljude iz DNZ osjecam se prevaranim. Kao sto si naveo, ocigledno da obe strane su prljavo igrali i svasta radili. I sve godine se sutilo dok nisu dosli jedni drugima u sukob. Eh sta sad? Citanjem ovdje i na drugim forumima i kroz kontakt sa ljudima na velikim funkcijama skonto sam da je ovo velika zahebancija i ja sam jednostavno razocaran i razdijeljen! Medjutim smatram ipak da ovdje najvecu krivicu snosi Fikret, ne Ljilja, vec Fikret sto je dozvolio da se ovo sve desi! [/quote] Sa većinom se slažem . Lično smatarm da je za stanje u dnz najveći krivac novac i vlast. Kao politički nezavisana i neopredjeljena osoba koja se bavi političkom analizom u skaladu sa svojim inelektualnim znanjem i političkim spoznajama ipak smatram da je DNZ kao politička partija ili stranka koja je dijelovala kao djl i služila za namirivanja glasova za usvajanje budžeta finansijski izvještaja , izbora izvršna vlasti itd ali ne džaba nego uz dobru finansijsku potporu za parlamentarce morala doživjeti slom i kolaps , ali je bilo pitanje vremena.
 6. [quote name='picasso' timestamp='1349698673' post='464998'] Ako Galijasevic bude radio ono sto je izjavio nakon izbora- tj da ce se zalagati za otvaranje proizvodnih radnih mjesta, onda su biscani iskoristili demokratiju i izamrali potencijalni napredak. U Cazinu se produbljuje fanatizam... [/quote] Pobjeda Galijaševića u Bihaću nije samo pobjeda SDA nego slatka pobjeda sdp-ovog disidenta i to je sdp , lipovači i lagumdžiji najgorčija pilula . To treba da bude opomena svim političkim strankama a posebno narcisiodnom hamdiji i zlatku i da je olako otpisivanje kadrova bumerang koji će se vratiti kad tad, Za utjehu članstvu SDP ipak je pobjedio bivši SDP-ov. član i aktivista . Stariji članovi SDP sjećaju se SDP-ove kampanje 2002.god. u isoj je učestvovao i Galijašević.
 7. [quote name='GAGO2' timestamp='1349578476' post='464943'] Evo danas su izbori i neka su fala dragom Bogu da je i to zavrsilo.Veceg rugla nisam vidio do sada.Sve politicke partije su pokazale koliko imaju kuture i obrazovanja a to je jedna NULA.Svako moze sa svakim i niko niskim.A situacija u DNZ je ovakva.Reci cu vam otvoreno posto je prosla ova kalakrkma.Ljilji i Fikretu uopste nije bitna pozicija nacelnika u Kladusi.Cilj je isturiti nezavisnog kandidata da bi dao Ljilji legitimitet da preuzme DNZ.Ja kao clan DNZ cu uvjek biti za DNZ i za Babu ali ako Ljiljo uspije u svojoj namjeri i preuzme DNZ ja i moja porodica se isclanjujemo i vise nikada necemo izlaziti na glasove niti vise biti clanovi bilo koje partije.Dakle mene sto se tice neka ide i Dolici Mulalic ali neka sa njima ide i Ljiljo Jelenovic jer ona je ovo sve i zaguzvala.Ja nemam dlake na jeziku pa je necu imati ni sada.Sellam.... [/quote] Izbori prođoše ,a babo i njegova opcija dođoše. Dali se to kom svidjelo ili ne, dali netko ostao u dnz ili ne , dali netko glasao za babu i njegovu opciju ili ne više nije važno. Pobjednik piše istoriju a poraženi idu u prošlost, dali se to kome svidjelo ili ne , to je sudbina. No istina je da slijedi kongres stranke čišćenje , te ustoličenje pobjednika. U zabludi su bili svi koji su mislili da će babu nadmudriti. Namaju u dnz šta tražiti dolić mulalići drugi koji su se za dan općine ponapijali posvađali pomlatili te ih je čak i policija privodila. poslije takvih i mnogo gori stvari oni žele da vode i predstavljaju kladuške građane i to u ime dnz a za svoj račun malo morgen.
 8. [quote name='Incubus' timestamp='1349692659' post='464991'] Po meni bolja opcija od SDP-a. Sviđa mi se što nije licemjer pa ne glumi nešto npr. iako je SDA čovjek ne ide u džamiju i pije i ne pravi od toga frku. Dok je npr. Lipovača počeo i u dzamiju ici Ali naravno da je dragi allah dao srece pa da se nas nerko mogao kandidirati i u bihacu i u buzimu i u krupi i u petrovcu i kljucu i sanskom mostu i kladusi i da nerko vlada cijelim USK, a možda i cijelom BiH onda bi sve bilo dobro. Ovako je naravno med i mlijeko jedino u Cazinu ostali mogu očekivati očaj, krv i suze... [/quote] Emdžad Galijašević rođen u Kulen Vakufu . Oba roditelja prosvjetni radnici. Krajem devedeseti u Zagrebu diplomirao na veterinarskom fakultetu. Odbranio post diplomski na veterinarskom fakultetu u Sarajevu gdje uskoro treba da odbrani i doktorsku disertaciju . Do kraja 2002.godine bio čaln i aktivista SDP, Ali zbog neslaganja sa politikom Zlatka Lagumdžije na vanrednom kongresu sa Lazovićem Avdićem Komšićem Tokićem i mnogim drugim napusta SDP i formira SDU . Do 2005godine radi u Agrokomercu kao veterinar kada prelazi u vladu usk kao stručni saradnik. Iste godine vlada ga imenuje za drektora veterinarsko zavoda gdje od jedne minore ustanove stvara institut za što dobiva ogromna priznanja od domaćih i strani institucija pa čak i iso stanadard. To bibila ukratko biografija novog načelnika općine Bihać.
 9. [quote name='Banditozzzz' timestamp='1349186730' post='464662'] ne svidja mi se ovo. ja mislim da Rifat sigurno dobar posao obavlja, tako i Mulalic! [/quote] Kao osoba koja ne pripada toj opciji upitao bih gospodu iz DNZ a posebno dolića mulalića pa i sabljaković i drugim Kako to da se do sada nikad nisu usprotivili autokratizmu fikreta i njegove porodice. Nije valjda da nisu poznavali ćud Fikreta Abdića i njegove autokratske manira. Kakako to da vam je dosada odgovarao i slijepo ste ga slušali i agitovali za njega i njegove utopijske programe čak ste u njemu gledali vizionara i ponosili se snjim. Svi mi koji smo živjeli osamdesetim i devedesetim godinama znamo na kojim i kakvim osnovama je poslovao i počivao agrokomerc i njegov genij fikret, i da od njegove revitalizacije nama ništa i da je to samo politikanstvo koje ste vi tako dobro konzumirali dabi ostvarili vlastitu ne tako malu materijalnu dobit, Zato smatram da je ovo sve početak kraja DNZ i da je raskol više materijalne prirode nego ideološke jer napamtim slijepca da je ikad progledao .
 10. [quote name='lucky' timestamp='1348294862' post='464224'] svatko je i ja i ti i svi koji rade i ponudi im se prilika da nesto naprave ... Ne znam zasto je samoubistvo preuzeti stranku ... de mi to pojasni malo sire ako nije problem ... [/quote] Kad sam rekao samoubistvo mislio sam na preuzimanje kandidature za načelnika i zaista je to samoubistvu jer ići u naprijed izgubljenu bitku sa demoralisanom vojskom je samoubistvo. . Međutim preuzeti ovakav SDP ni9je nikakvo samoubistvo. jer Razim je četiri godine u SDP- u. i to govori o kvalitetu i kvantitetu kadrova SDP.
 11. [quote name='ASSKER' timestamp='1348144663' post='464138'] ne radi se o pobjedi , radi se o tome da je najbolja lista sdp-a ikad priznao ti to ili ne tako je [/quote] Vjerojatno je sastavljena od najboljih kadrova skojim SDP raspolaže ali da je do sad najbolja nebih se složio stom konstatacijom . Možda si assker mlad pa nepamtiš bolja vremana i ljude SDP-a.koje je maršal i drugi rastjerali.
 12. [quote name='lucky' timestamp='1348118144' post='464122'] ozbiljno ... ja nisam znao ... jel od uvodjenja povjerenistva cijelo vrijeme bila prica kako ce povjerenik na kantonalnom nivou biti i premijer a na opstinskom nivou kandidat za nacelnika ... i sada kada znamo da je Jasko prihvatio i bio sedam dana povjerenik u cazinskom sdp odjednom otisao sa objasnjenjem da ne zeli biti zrtveno janje da Nerko dobije izbore ... znas narod jeste naivan al ima ga i sto nije naivan ... A Razim Halkic je uradio ono sto bi svatko uradio , iskoristio je priliku i prihvatio se posla ... vidjet cemo sta ce i kako da uradi ... al nezelim ga unaprijed osudjivati ... [/quote] Ja neznam ko su ti svatko . Pa valjda znaš to što je Razim prihvatio nije ništa drugo nego samoubistvo. Pa valjda svi znamo ko vrši samoubistvo još za nečiji račun i interes.
 13. [quote name='lucky' timestamp='1348069436' post='464084'] jednostavno pitanje , jeste vi odjednom postali veliki ili ste postepeno rasli ? [/quote] Ovdje nije riječ o veličini nego o naivnosti. Naivnost je odraz neiskustva i neznanja.
 14. [quote name='ASSKER' timestamp='1348013938' post='464066'] Stranka SDA je propala u Cazinu budimo svjesni jel jihova kampanja krenula s ostrosca onda znate koliko je sati Mislim da ce Razim Halkic ako Bogda imati vise glasova od smaje Toromana [/quote] bogami assker slabo misliš . najbolje da se javiš osmog oktobra kad vidiš koliko si fulo.
 15. [quote name='ASSKER' timestamp='1348014519' post='464067'] sdp cazin nikad ljepsi i cistiji nije bio, pa ovo ste davno trebali da uradite sretno Razime da Bog da pobjedio Samju i Halkica a ne i Ogresevica pozz [/quote] E moj Assker . Ti si izgleda isuviše mlad neiskusan i politički neobrazovan, Razimove šanse da u ovoj godini postane načelnik odnosno pobjedi smaju i nerku su jednake nuli.
 16. [quote name='lucky' timestamp='1347511229' post='463730'] ja samo Allaha dz. obozavam ... a cijenim i postujem ljude ... nimislim nista dobro ... moje se misljenje o njemu nije promjenulo ... smatram da je napravio dobar potez sto je Halkic Razima postavio za povjerenika u cazinskom SDP-u ... mada mu o glavi rade ovi sto hoce SDP da pretvore u SDC ... nadam se da ce glavu razbiti kao sto su je razbili na zadnjih nekoliko radnji sto su radili ... [/quote] Nije Lipovača postavio Razima što je u pitanju neki kvalitet ili njegova lična želja nego što ulogu kurbana u SDP nije niko želio.Ta uloga je bila namjenjena Abdagiću i čak je bio imenovan ali kad je shvatio da trže od njega žrtvu u korist Nerke isti je to odbio a Razim je tu žrtvu prihvatio , Dali svijesno ili nesvjesno to on sam zna.
 17. [quote name='Nurija Smlatić' timestamp='1347952435' post='464033'] Ovako stoje najnovije šeme oko Načelnika tj.kampanja ide u slijedećem smjeru. Osovina, a neki će nazvati osovinom zla ABDIĆ FIKRET-ISMET HRLE-ŠEFIK SMLATIĆ pletu mrežu za kandidata SDA Smaila Toromanovića. Abdić preko sada najbližih saradnika,čitaj Mirvet Beganović,podržava Smaila Toromanovića Abdić želi punu dominaciju nad Kladušom i to radi sa Behrićem,a svom vjernom prijatelju Ismetu Hrli želi isto takvu podršku putem Smaila Toromanovića. Smail Toromanović kao prvi potez novog Načelnika najavljuje odustajanje od spora sa Elektrometalom,a u vezi kružnog toka,te tako spašava Cigino posrnulo carstvo. Cigo kao revanš Abdiću obnavalja to jest izgrađuje porušenu kuću Abdića u Velikoj Kladuši. Smlatić,osvjedočeni saradnik obojice Udbaškim metodama pokriva ove aktivnosti. Realnost ili teorija zavjere [/quote] Lijepa konstrukcija . Samo trebao si navesti i drugu konstrukciju koja je realnija . Dugogodišnji tajni savez ASDA DNZ pod vodstvom Alije Bega I Hafeze te SDP zbog kojeg je Nerko Hozan i drugi formirali ASDA jer navodno tada nisu željeli dijeliti vlast sa komunjarama.
 18. [quote name='ZeroStyle' timestamp='1347466067' post='463688'] Treba svaku noc fatihu da Nerki proucite! [/quote]A ko će učiti onima što budu vraćali kredite, a kamo sreće da su sva sredstva namjenski utrošena i da nije bilo provizije.
 19. [quote name='GAGO2' timestamp='1347373685' post='463609'] Pa sad manje vise vazno ko je kriv.Meni kao clanu DNZ su krivi svi u precjednistvu odnosno i Dolic ali i Elvira.Pokazali su da niti su ozbiljni politicari niti mogu vise imati moje postovanje kao clana DNZ.Dakle nebi nikoga tu izdvajao. [/quote]Npitanje ko je kriv odgovor je jednostavan. Samovolja , vlastoljublje narcisoidnost politička nedisciplina i bahatost kao produkt njihove nezamjenljivosti cijelokupnog vrha stranke.
 20. [quote name='hanzonehatori' timestamp='1346763073' post='463365'] Ovi nasi smetljarosi od politicara ako ovako nastave uplasit ce i srbe , cak ni srbi ne znaju biti ovoliki licemjeri i pedercine ko nasi politicarosi . Dajte ljudi recite mi jednog politicara a da je Ok kao covjek !?!?!" FUUUUJJJ gadi mi se zivot samo kad pomislim na njih. [/quote] Netreba očajavati . Prošla su vremena moralnih , pametni . obrazovanih i sposobni političara . Došla su vremena nemoralnih nesposobni "nepismeni "ali POSLUŠNIH I PODOBNIH " politikanata" . Kad ideš od Bihaća do Cazina pa vidiš ko ti se sve smihulji od nazovi ih političara po cesti zgadi ti se i politika i filozofija i život .Čitajuči njihove biogrefije sve su to završene visoke škole ali od LJisine do Prijedora . Školujući se u RS nije im smetela srpska istorija srpski jezik srpska kultura pa ni srpska izhrana ali kad se domognu džamije onda im smete i srpko dijete , jer tako dobivaju vizu za patriotizam , politiku , zaposlenje pa i bolji život.Kada sve to sagledaš i sabereš dođeš do zaključka ko nas predstavlja ko nas vodi i previše nam je dobro, zašto bi tražili bolje.
 21. Po trenutnom stanju u DNZ ona više nije ničija . Unutarstranačka borba za prevlast vodi stranku ka vlastitom uništenju. Unutar stranački sukobi nogovještavaju njene poslednje izdisaje , poslednje izbore , a i njezin kraj . Međutim pokazalo se da su unutatrstranački sukobi najučinkovitiji kada je u pitanju uništenje političkog subjekta .Kako je DNZ stranka lokalnog karaktera i djelovanja sa najnovijim sukobi male su šanse da sve to preživi i opstane.
 22. [quote name='mir&dobro' timestamp='1346765388' post='463368'] Meni je jedan od najčistijih EJUP GANIĆ. U ratu se stavio na raspolaganje državi i dao velik doprinos. Nakon rata napušta politiku i vraća se naučnom radu. Osnovao je bosansko-američki univerzitet čije su diplome priznate diljem dunjaluka a njegove znanstvene radove i udžbenike koriste također strani univerziteti. Skidam kapu. [/quote] ali ga i ti izabra . Od tolikom bošnjaka ti odabra jugoslovena.
 23. [quote name='Namik Šepić' timestamp='1344526998' post='462470'] Opet postavljam pitanje zbog čega je po vama udruženje Sove Krajine uopće bitno i relevantno? Zar oni nisu proglasili osobu personom non grata, otkud im pravo za to? Otkud im pravo da oni tvrde ko je politički podoban za naš grad a ko ne? I zašto im se uopće daje medijski prostor kad se očigledno vidi da to udruženje radi u svoju korist? Inače LjutaKrajina.net je portal udruženja Sove Krajine, i njihovog predsjednika Senada Bajrića. [/quote] Šepiću potpuno se slažem sa tobom . Smatram da je udruženje "sove krajine" grupica besposličara koja sebe smatra nekim relevantnim faktorom , te čas ruše vladu, te pozivaji pojedine funkcionere na ostavke , te ruše pojedine partije imnoge druge glubosti. O njima iako poznajem većinu u toj grupici nisam ništa htjeo pisati jer poznajući ih oni pišu sami o sebi, zato smatram da njihove priče treba zanemariti.
 24. [quote name='Krokodil Dundee' timestamp='1344234330' post='462326'] hehehehehehe bas si duhovit,saznat ces uskoro na lokalnim izborima koliko je izgubio,a koliko dobio s povjerenicima i ljudima na listi koji nisu SDP-eovci [/quote] moj kroki nebudi samouvjeren i prepotenten bit ćete sretni ako osvijite petsto glaova. Ali živi bili pa vidjeli što se mene tiče dabogda osvojili pet hiljada ali nije prilike, uskoro će i sedmi oktobar .
 25. [quote name='Krokodil Dundee' timestamp='1344196319' post='462317'] Sta je nisu htjeli ovi iz sarajeva da brisu ove sa nezavisne liste pa se toga uhvatilo povjerenistvo jer je potpis Razima Halkica a ne Lagumdžijn [/quote] Bojim se da je SDP puno izgubio njihovim odlaskom i brisanjem članova koji neznaju ili su pošli ili došli. Nije ništa ni dobio nti izgubio, jer takvi bili ili nebili u SDP .
 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 5 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...