Jump to content

Spartak1

Članovi
 • Content Count

  94
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Ni tamo ni vamo

About Spartak1

 • Rank
  Stariji majstor

Profile Information

 • Spol
  Muško
 • Ljubavni status
  Neću da kažem
 1. Spartak1

  Rat u Siriji

   Kad  smatraš da treba da idu u rat  dali razmišljaš kakvi će se ti ljudi vratiti  kome će na teret , ko će ih socijalizirati , ko će invalidima obezbjediti obezbjediti egzistenciju?
 2. Spartak1

  Vlada USK

  Ako si sjedila sa njim vjerojatno si slična njemu . Zašto ga onda kritikuješ ?
 3. Svatko ima pravo da se izjašnjava kako želi i kako hoće i takvo pravo netreba nikom osporavati , ali niko nema pravo da bili kome sugeriše i nameće kako će se opredjeliti pa ni političari niti vjerske zajednice .
 4. [quote name='Incubus' timestamp='1350589442' post='465361'] Pa naravno da nema zapisnika. Budu li ove Sove ikad objavile išta sa dokazima ja ih više neću ni spominjati. A što se tiče osudjenosti pa valjda kad odslužiš kaznu imaš pravo da živiš i radiš? Ili smo promijenili to u zakonu? A i inače u zatvoru su bili i Alija I., Franjo T., Stjepan M. i brojni drugi političari i s ovih prostora, a bome i u svijetu... . [/quote] Ja neznam zašto se zabavljati sovama . 1. za koga rade te famozne sove jer je to nečija neformalna grupa koja sebi dala za pravo i zadatak da sije haos među stanovništvom i tko ih finansira 2. tko su oni da odlučuju tko će se baviti politikom i i da tumače zakone 3. oni čas ruše kantonalnog premijere čas pozivaju invalide na pobunu čas mire krajški narod jednostavno neznaju šta hoće jer idu iz krajnosti u krajnost Mislim da njihove priče treba jednostavno ignorisati jer nemaju veze sa stvarnošću i nepridavati im nikakav značaj.
 5. [quote name='Banditozzzz' timestamp='1349716360' post='465010'] Po meni DNZ je pravo malo uradio po selima. Kampanja DNZ po selima je bila vrlo losa. Medjutim ja sam to davno govorio Fikret koga zeli moze dovesti na svaku funkciju u Kladusi. STa ce sada biti? Ja mislim da se ovo nikako nije smijelo desiti. Jer sa ovim ja kao osoba koja je cijelo vrijeme vjerovala u Fikreta a i ljude iz DNZ osjecam se prevaranim. Kao sto si naveo, ocigledno da obe strane su prljavo igrali i svasta radili. I sve godine se sutilo dok nisu dosli jedni drugima u sukob. Eh sta sad? Citanjem ovdje i na drugim forumima i kroz kontakt sa ljudima na velikim funkcijama skonto sam da je ovo velika zahebancija i ja sam jednostavno razocaran i razdijeljen! Medjutim smatram ipak da ovdje najvecu krivicu snosi Fikret, ne Ljilja, vec Fikret sto je dozvolio da se ovo sve desi! [/quote] Sa većinom se slažem . Lično smatarm da je za stanje u dnz najveći krivac novac i vlast. Kao politički nezavisana i neopredjeljena osoba koja se bavi političkom analizom u skaladu sa svojim inelektualnim znanjem i političkim spoznajama ipak smatram da je DNZ kao politička partija ili stranka koja je dijelovala kao djl i služila za namirivanja glasova za usvajanje budžeta finansijski izvještaja , izbora izvršna vlasti itd ali ne džaba nego uz dobru finansijsku potporu za parlamentarce morala doživjeti slom i kolaps , ali je bilo pitanje vremena.
 6. [quote name='picasso' timestamp='1349698673' post='464998'] Ako Galijasevic bude radio ono sto je izjavio nakon izbora- tj da ce se zalagati za otvaranje proizvodnih radnih mjesta, onda su biscani iskoristili demokratiju i izamrali potencijalni napredak. U Cazinu se produbljuje fanatizam... [/quote] Pobjeda Galijaševića u Bihaću nije samo pobjeda SDA nego slatka pobjeda sdp-ovog disidenta i to je sdp , lipovači i lagumdžiji najgorčija pilula . To treba da bude opomena svim političkim strankama a posebno narcisiodnom hamdiji i zlatku i da je olako otpisivanje kadrova bumerang koji će se vratiti kad tad, Za utjehu članstvu SDP ipak je pobjedio bivši SDP-ov. član i aktivista . Stariji članovi SDP sjećaju se SDP-ove kampanje 2002.god. u isoj je učestvovao i Galijašević.
 7. [quote name='GAGO2' timestamp='1349578476' post='464943'] Evo danas su izbori i neka su fala dragom Bogu da je i to zavrsilo.Veceg rugla nisam vidio do sada.Sve politicke partije su pokazale koliko imaju kuture i obrazovanja a to je jedna NULA.Svako moze sa svakim i niko niskim.A situacija u DNZ je ovakva.Reci cu vam otvoreno posto je prosla ova kalakrkma.Ljilji i Fikretu uopste nije bitna pozicija nacelnika u Kladusi.Cilj je isturiti nezavisnog kandidata da bi dao Ljilji legitimitet da preuzme DNZ.Ja kao clan DNZ cu uvjek biti za DNZ i za Babu ali ako Ljiljo uspije u svojoj namjeri i preuzme DNZ ja i moja porodica se isclanjujemo i vise nikada necemo izlaziti na glasove niti vise biti clanovi bilo koje partije.Dakle mene sto se tice neka ide i Dolici Mulalic ali neka sa njima ide i Ljiljo Jelenovic jer ona je ovo sve i zaguzvala.Ja nemam dlake na jeziku pa je necu imati ni sada.Sellam.... [/quote] Izbori prođoše ,a babo i njegova opcija dođoše. Dali se to kom svidjelo ili ne, dali netko ostao u dnz ili ne , dali netko glasao za babu i njegovu opciju ili ne više nije važno. Pobjednik piše istoriju a poraženi idu u prošlost, dali se to kome svidjelo ili ne , to je sudbina. No istina je da slijedi kongres stranke čišćenje , te ustoličenje pobjednika. U zabludi su bili svi koji su mislili da će babu nadmudriti. Namaju u dnz šta tražiti dolić mulalići drugi koji su se za dan općine ponapijali posvađali pomlatili te ih je čak i policija privodila. poslije takvih i mnogo gori stvari oni žele da vode i predstavljaju kladuške građane i to u ime dnz a za svoj račun malo morgen.
 8. [quote name='Incubus' timestamp='1349692659' post='464991'] Po meni bolja opcija od SDP-a. Sviđa mi se što nije licemjer pa ne glumi nešto npr. iako je SDA čovjek ne ide u džamiju i pije i ne pravi od toga frku. Dok je npr. Lipovača počeo i u dzamiju ici Ali naravno da je dragi allah dao srece pa da se nas nerko mogao kandidirati i u bihacu i u buzimu i u krupi i u petrovcu i kljucu i sanskom mostu i kladusi i da nerko vlada cijelim USK, a možda i cijelom BiH onda bi sve bilo dobro. Ovako je naravno med i mlijeko jedino u Cazinu ostali mogu očekivati očaj, krv i suze... [/quote] Emdžad Galijašević rođen u Kulen Vakufu . Oba roditelja prosvjetni radnici. Krajem devedeseti u Zagrebu diplomirao na veterinarskom fakultetu. Odbranio post diplomski na veterinarskom fakultetu u Sarajevu gdje uskoro treba da odbrani i doktorsku disertaciju . Do kraja 2002.godine bio čaln i aktivista SDP, Ali zbog neslaganja sa politikom Zlatka Lagumdžije na vanrednom kongresu sa Lazovićem Avdićem Komšićem Tokićem i mnogim drugim napusta SDP i formira SDU . Do 2005godine radi u Agrokomercu kao veterinar kada prelazi u vladu usk kao stručni saradnik. Iste godine vlada ga imenuje za drektora veterinarsko zavoda gdje od jedne minore ustanove stvara institut za što dobiva ogromna priznanja od domaćih i strani institucija pa čak i iso stanadard. To bibila ukratko biografija novog načelnika općine Bihać.
 9. [quote name='Banditozzzz' timestamp='1349186730' post='464662'] ne svidja mi se ovo. ja mislim da Rifat sigurno dobar posao obavlja, tako i Mulalic! [/quote] Kao osoba koja ne pripada toj opciji upitao bih gospodu iz DNZ a posebno dolića mulalića pa i sabljaković i drugim Kako to da se do sada nikad nisu usprotivili autokratizmu fikreta i njegove porodice. Nije valjda da nisu poznavali ćud Fikreta Abdića i njegove autokratske manira. Kakako to da vam je dosada odgovarao i slijepo ste ga slušali i agitovali za njega i njegove utopijske programe čak ste u njemu gledali vizionara i ponosili se snjim. Svi mi koji smo živjeli osamdesetim i devedesetim godinama znamo na kojim i kakvim osnovama je poslovao i počivao agrokomerc i njegov genij fikret, i da od njegove revitalizacije nama ništa i da je to samo politikanstvo koje ste vi tako dobro konzumirali dabi ostvarili vlastitu ne tako malu materijalnu dobit, Zato smatram da je ovo sve početak kraja DNZ i da je raskol više materijalne prirode nego ideološke jer napamtim slijepca da je ikad progledao .
 10. [quote name='lucky' timestamp='1348294862' post='464224'] svatko je i ja i ti i svi koji rade i ponudi im se prilika da nesto naprave ... Ne znam zasto je samoubistvo preuzeti stranku ... de mi to pojasni malo sire ako nije problem ... [/quote] Kad sam rekao samoubistvo mislio sam na preuzimanje kandidature za načelnika i zaista je to samoubistvu jer ići u naprijed izgubljenu bitku sa demoralisanom vojskom je samoubistvo. . Međutim preuzeti ovakav SDP ni9je nikakvo samoubistvo. jer Razim je četiri godine u SDP- u. i to govori o kvalitetu i kvantitetu kadrova SDP.
 11. [quote name='ASSKER' timestamp='1348144663' post='464138'] ne radi se o pobjedi , radi se o tome da je najbolja lista sdp-a ikad priznao ti to ili ne tako je [/quote] Vjerojatno je sastavljena od najboljih kadrova skojim SDP raspolaže ali da je do sad najbolja nebih se složio stom konstatacijom . Možda si assker mlad pa nepamtiš bolja vremana i ljude SDP-a.koje je maršal i drugi rastjerali.
 12. [quote name='lucky' timestamp='1348118144' post='464122'] ozbiljno ... ja nisam znao ... jel od uvodjenja povjerenistva cijelo vrijeme bila prica kako ce povjerenik na kantonalnom nivou biti i premijer a na opstinskom nivou kandidat za nacelnika ... i sada kada znamo da je Jasko prihvatio i bio sedam dana povjerenik u cazinskom sdp odjednom otisao sa objasnjenjem da ne zeli biti zrtveno janje da Nerko dobije izbore ... znas narod jeste naivan al ima ga i sto nije naivan ... A Razim Halkic je uradio ono sto bi svatko uradio , iskoristio je priliku i prihvatio se posla ... vidjet cemo sta ce i kako da uradi ... al nezelim ga unaprijed osudjivati ... [/quote] Ja neznam ko su ti svatko . Pa valjda znaš to što je Razim prihvatio nije ništa drugo nego samoubistvo. Pa valjda svi znamo ko vrši samoubistvo još za nečiji račun i interes.
 13. [quote name='lucky' timestamp='1348069436' post='464084'] jednostavno pitanje , jeste vi odjednom postali veliki ili ste postepeno rasli ? [/quote] Ovdje nije riječ o veličini nego o naivnosti. Naivnost je odraz neiskustva i neznanja.
 14. [quote name='ASSKER' timestamp='1348013938' post='464066'] Stranka SDA je propala u Cazinu budimo svjesni jel jihova kampanja krenula s ostrosca onda znate koliko je sati Mislim da ce Razim Halkic ako Bogda imati vise glasova od smaje Toromana [/quote] bogami assker slabo misliš . najbolje da se javiš osmog oktobra kad vidiš koliko si fulo.
 15. [quote name='ASSKER' timestamp='1348014519' post='464067'] sdp cazin nikad ljepsi i cistiji nije bio, pa ovo ste davno trebali da uradite sretno Razime da Bog da pobjedio Samju i Halkica a ne i Ogresevica pozz [/quote] E moj Assker . Ti si izgleda isuviše mlad neiskusan i politički neobrazovan, Razimove šanse da u ovoj godini postane načelnik odnosno pobjedi smaju i nerku su jednake nuli.
 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 143 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...