Jump to content
Sign in to follow this  
[TaKe_dOwN

Ubuntu 7.10 - Gutsy

Recommended Posts

[quote name='BeLaY' post='189661' date='Oct 27 2007, 22:30']ipak cu sacekati da bude na free zoni :D[/quote]
naruci dodje ti na kucnu adresu d

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='BeLaY' post='189685' date='Oct 28 2007, 03:19']eee tako bi se i moglo hvala care..[/quote]
Ja dok sam u Bosni bio da posiljka dodje treba oko 3-4 sedmice, i ako previse cd-ova narucis nece stici :D, osim ako nisi naveo da imas neku firmu il nesto !

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='BeLaY' post='189685' date='Oct 28 2007, 03:19']eee tako bi se i moglo hvala care..[/quote]


[quote name='sanel87' post='189697' date='Oct 28 2007, 10:35']Ja dok sam u Bosni bio da posiljka dodje treba oko 3-4 sedmice, i ako previse cd-ova narucis nece stici :D, osim ako nisi naveo da imas neku firmu il nesto ![/quote]

najbolje neko ko je van bosne u dijaspori skine mu na cd i donese u bosnu :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='unknown' post='189705' date='Oct 28 2007, 11:58']najbolje neko ko je van bosne u dijaspori skine mu na cd i donese u bosnu :D[/quote]
Bolje je naruciti, znas koji fin CD dobijes, straha ... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dobar ovaj Ubuntu brete, ja sam vazda visio na Suse-u al eto, i mene je uhvatila ova ubuntu groznica, mada cu sada na kubuntu da predjem, ne volim gnome :rofl: !

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='sanel87' post='199712' date='Dec 8 2007, 10:56']Dobar ovaj Ubuntu brete, ja sam vazda visio na Suse-u al eto, i mene je uhvatila ova ubuntu groznica, mada cu sada na kubuntu da predjem, ne volim gnome :rofl: ![/quote]

Heh... zasad je bolji ubuntu, s obzirom da ima vecu podrsku...
Narocito onaj Feisty... 7.04... te savjetujem ak ces Kubuntu sebi stavljati, skini si 7.04... jer imas vise rjesenja za njega... dok je 7.10 jos u fazi "utezanja" :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='[TaKe_dOwN' post='199753' date='Dec 8 2007, 13:40']Heh... zasad je bolji ubuntu, s obzirom da ima vecu podrsku...
Narocito onaj Feisty... 7.04... te savjetujem ak ces Kubuntu sebi stavljati, skini si 7.04... jer imas vise rjesenja za njega... dok je 7.10 jos u fazi "utezanja" :D[/quote]
tbx na savjetu, budem instliral sada 7.04, ne voli ja brete gonme grr :rofl: !

Share this post


Link to post
Share on other sites
bash sam neki dan install, furo 1 sedmicu...
ok je
al fedora rullez :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
ej ljudovi ja sam skroz slabo u vodama free os-a, teme u casopisima sam preskako govoreci ajmo dalje win je bolji, medjutim volio bi probati nesto takvo na svoju mashinu, prije sam probavao neki ubuntu 5.10 koji pokrenes as cd-a, lijep ondako dizajn al nije me to tad previse privlacilo, e sad citam novi BUG i ima KDE 4.1.1 sta je sad to, mislim cijenim licna misljenja kad je rijec o samim iskustvima, dzaba ja ono tamo citam kad meni treba neko obicno misljenje vrijedil to trpati na pc i da li sa njim moze i sta igrati, ima verzija nekih, suse, opensuse, ubuntu, kubuntu, fedora, madnriva, imal neki leopard, ma toga je previse da nemozes znati koja je naj ovako slicnija windozeru, sto sam procitao po forumima najvise guraju PCLinuxOS, kao najveca je podrska za njega bla bla, et mislio sam otvoriti temu da vas pitam vi koji ste na njemu, hehe, linuxu naravno, et bujrum pucati il ovdje il na pm, da nebi od ove teme napravili raspravu

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='H-A-R-I-S' post='272829' date='03.10.2008, 16:04']ej ljudovi ja sam skroz slabo u vodama free os-a, teme u casopisima sam preskako govoreci ajmo dalje win je bolji, medjutim volio bi probati nesto takvo na svoju mashinu, prije sam probavao neki ubuntu 5.10 koji pokrenes as cd-a, lijep ondako dizajn al nije me to tad previse privlacilo, e sad citam novi BUG i ima KDE 4.1.1 sta je sad to, mislim cijenim licna misljenja kad je rijec o samim iskustvima, dzaba ja ono tamo citam kad meni treba neko obicno misljenje vrijedil to trpati na pc i da li sa njim moze i sta igrati, ima verzija nekih, suse, opensuse, ubuntu, kubuntu, fedora, madnriva, imal neki leopard, ma toga je previse da nemozes znati koja je naj ovako slicnija windozeru, sto sam procitao po forumima najvise guraju PCLinuxOS, kao najveca je podrska za njega bla bla, et mislio sam otvoriti temu da vas pitam vi koji ste na njemu, hehe, linuxu naravno, et bujrum pucati il ovdje il na pm, da nebi od ove teme napravili raspravu[/quote]
Ako hoces imam ja UBUNTU origigi cd pa ti mogu dati.U mene je jedan rac na njemu a drugi na Win-u.

Share this post


Link to post
Share on other sites
hvala drug al fakat neznam bil to stavljo, moram ionako kupiti jos jedan disk pa onda radije kad kupim da na njega stavim taj ubuntu al evo sad dok ovo pisem na ovom jednom forumu mi nudi da skinem Ubuntu 8.10, sta je sad to, jel novije od ovog sto Ady vice da je iziso...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ne bi ti znao reci ali ti mogu reci ovo.Ubuntu koji ja posjedujem je bootabilni i mozes ga dici preko Win-a i probati a kad zavrsis sa probom izvadis cd i imas opet win :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
okay takav je i ovaj 5.10 jedan je tako ubacis cd i imas linux nakon sto on prodje par svoji boot processa a dr cd nisam ni prbavao ali vjerovatno je ta full instlaaciju kao i windows

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kad ovaj moj cd digne linux i ti probas imas na desktopu ikonu instalacija i ako hoces pokrenes standardnu instalaciju nakon cega ti on uradi 237 update-a (ne zezam se) :) i sam ti podesi mrezu, konekciju i sve ono sto moramo rucno na win-u raditi.Evo upravo sam provjerio u mene je v7.10.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ma normalno da je 8.10 noviji, samo koliko sam ja upucen jos nije tu :) tek cirka negdje pocetkom 11. mjeseca bi se mogao naci za skinuti ili naruciti... ja ti preporucujem da napravis jos jednu particiju na hdd u i tu stavis linux, na drugoj ostavis win... particiju mozes napraviti preko programa partition magic, al ako ces instalirati ubuntu on ti znaci ima opciju da napravis particiju odaberes velicinu part... i tak to... kad install ubuntu ili neki drugi linux pri paljenu pca imas opciju win il linux i jednostavno skroz, gubitak podataka nemoguc, et reci cemo minimalan :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nisam vidio to za 8.10 :) pa to jos nije ni izislo ljudi.Ja imam dva racunara na jednom linux a na drugom win i drazi mi linux ali bez win-a nemogu nigdje :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Hiv-Pozitivan' post='272984' date='04.10.2008, 00:36']ma normalno da je 8.10 noviji, samo koliko sam ja upucen jos nije tu :) tek cirka negdje pocetkom 11. mjeseca bi se mogao naci za skinuti ili naruciti... ja ti preporucujem da napravis jos jednu particiju na hdd u i tu stavis linux, na drugoj ostavis win... particiju mozes napraviti preko programa partition magic, al ako ces instalirati ubuntu on ti znaci ima opciju da napravis particiju odaberes velicinu part... i tak to... kad install ubuntu ili neki drugi linux pri paljenu pca imas opciju win il linux i jednostavno skroz, gubitak podataka nemoguc, et reci cemo minimalan :D[/quote]

majke mi meni nudi da skine ev mogu staviti link al je ilegala pa nije okay al opet jel linux free, ajd pa cu staviti ako smim nego ne moram raditi to sa partition magicom, cak sto vise on ne radi sa visto al vista ima pravi alat za to, trenutni prostor na disku mozes podijeli kako hoces ili ici resize ( shrink volume), jednostavno u opciji hdd management al ne da mi se to, jer onda imam diskova ko u prici, dva opticka uredjaja, tri partije i card reader koji pokazuje kao 4 hdd, kad otovrim explorer nemres se snaci, jos ako sa deamonom napravim koji virtualac onda me nema nidje, hehe, sala mala...

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='H-A-R-I-S' post='273093' date='04.10.2008, 17:05']majke mi meni nudi da skine ev mogu staviti link al je ilegala pa nije okay al opet jel linux free, ajd pa cu staviti ako smim nego ne moram raditi to sa partition magicom, cak sto vise on ne radi sa visto al vista ima pravi alat za to, trenutni prostor na disku mozes podijeli kako hoces ili ici resize ( shrink volume), jednostavno u opciji hdd management al ne da mi se to, jer onda imam diskova ko u prici, dva opticka uredjaja, tri partije i card reader koji pokazuje kao 4 hdd, kad otovrim explorer nemres se snaci, jos ako sa deamonom napravim koji virtualac onda me nema nidje, hehe, sala mala...[/quote]
Postoji Ubuntu 8.10 BETA za skinuti, ali ne preporucujem, jer je... ono... BETA :)
Dalje, sto se tice particiranja, preporucujem da skines Gparted, tezak cca50mb. Inace dolazi kao .ISO slika, koju onda sprzis na CD. Nakon toga bootas comp sa tim cd-om te ti se upali program baziran na linuxu, koji ti omogucuje najlaksu raspodjelu koju sam ikad vidio :) + nudi jednu 20 file sistema za format :) (ext3 ide za ubuntu) :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ima 8.10 beta sto znaci nije bas tako sigurna za upotrebu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



  • Forum Statistics

    • Total Topics
      24,065
    • Total Posts
      378,361
×