Ja nisam nis al kuma dala pindjura i ajvara i soka od mrkve i jabuke i soka od grozdja aaaa njami...
Pa se nadam jope kad sletim do bh da ce bit salate...
Objavljeno 21 October 2007 - 19:09
I want to die with my forehead on the ground 
The sunnah in my 
on my mind,
Qur'an on my tongue
Tears in my eyes

Objavljeno 22 October 2007 - 08:08
Enej & Nirvana & Amon
Objavljeno 22 October 2007 - 16:05
Evo hladno puse,kisa pada et i snijega ima prolice
nego sta ste dobili ili spremili za zimnicu?
Ja nisam nis al kuma dala pindjura i ajvara i soka od mrkve i jabuke i soka od grozdja aaaa njami...
Pa se nadam jope kad sletim do bh da ce bit salate...
Aj lav ju soo plaho, bat ju mi ni mukajet
LAV IZ ON D ER 
AJ BILIV, AJ KEN FLAJ
'Ocu jednu malu garavu da je gricnem kao jabuku
Da mirise na mom jastuku kad se probudim
**ble vas kese!

Objavljeno 23 October 2007 - 12:14
Posto je postalo tako jeftino da se fakticki vise ni ne isplati kupovati krastavce i kiseliti ih ili npr ciklu ... sad dok smo bili u Cazinu ... od tetke i od snaha dobila pekmeza domaceg
boli glava hehe super za kifle ... dobili neki sareni salati(kupus,mrkva,karfiol,paprika,zeleni paradajz,luk) ... uglavnom dole se uveliko sprema ipak imaju dosta domaceg povrca pa se moze ... a inace ja i mama smo samo crvene paprike pekle i dale zamrznuti za saljatu koju obozavam u zimske dane ( malo persina,maslinovo ulje,balzamican kis i bijeli luk) ubija hehehe
... a kiselit ce si mama i kupus za sarme kupovni kupus ima ukus meni na sapuniku
... a krastavce,papriku,ciklu i to bom ode u ovaj koji dan kupiti
![]()
ps. imam dobar recept za salatu od senfa ako kome treba![]()
uhh haman zaboravila
mama napravila ajvar njami
The sunnah in my 
on my mind,
Qur'an on my tongue
Tears in my eyes

Objavljeno 23 October 2007 - 12:29
Enej & Nirvana & Amon
Objavljeno 23 October 2007 - 14:20
Objavljeno 24 October 2007 - 07:30
Objavljeno 09 February 2008 - 00:54
Objavljeno 09 February 2008 - 06:25
Objavljeno 09 February 2008 - 10:39
Haha jest vala, sve manje ce biti zime, ne javlja se vise potreba za tim da se pravi zimnica, osim u sibiruuopce nema zime cudo sta ce onda dzabe pripremanje
Objavljeno 30 July 2010 - 13:47
......................kada mi pričaju iza leđa, tada znam da sam korak ispred njih.......................
Objavljeno 30 July 2010 - 13:54
Objavljeno 30 July 2010 - 14:02
Masanla, bom se ti vrijedna mogu ti reci.. moja mama to ne prakticira pa tako da ni ja nemam bas pojma o tome.. mada je rekla ove zime (posto je prestala raditi) da ce praviti neke sokove, vjerovatno i salatu neku... fino je to, kladuscanka pitam za savjet ako jednog dana budem imala u planu da pravim zimnicu
......................kada mi pričaju iza leđa, tada znam da sam korak ispred njih.......................
Objavljeno 12 September 2010 - 01:39
The sunnah in my 
on my mind,
Qur'an on my tongue
Tears in my eyes

Objavljeno 19 August 2011 - 08:03
Objavljeno 19 August 2011 - 09:49
Objavljeno 19 August 2011 - 16:20
Objavljeno 19 August 2011 - 17:36
MOzel mi neka od ovi maji napisati kako pekmez pravi.. Onaj nas domaci pravi..
i imal mozda koja recept za kisele paprike punjene sa sirom?
Objavljeno 19 August 2011 - 17:39
e brete jes sveto pismo.
evo sad će tebi ova tvoja napisati: uzmeš brete 2 varićaka šliva, ispuči ih i baci u kazan (ako hoćeš možeš i samljeti ih
), najakari dobru vatru i to kuhaj mišajući bez prestanka sve dok se dobro ne zgusne i ne ukuha barem 45% (vremenski, nekih 7-8 sati kuhanja). zadnji sat pospi šećera po želji i dodad konzervans. kad skineš sa vatre kazan, sipaj pekmez (onaj naš pravi domaći
![]()
) u prethodno zagrijane tegle-galone (moreš grijati u rerni a možeš vala i na plehu). kad se ohladi u svaku teglu-galon naspi ulja do vrha i zatvori dobro poklopcom
.
i čiča miča gotov pekmez.
hebo brete kakvu mladu, jel de sam pravi!?.
Ova tema je uređena od Ciklama: 19 August 2011 - 17:40
Objavljeno 19 August 2011 - 18:05
Možeš se udati ..........
Svaka čast ................ ti se očito vrtiš oko kazana, samo ne treba ti konzervans............
0 Gosti i 0 Anonimnih korisnika