Jump to content
Psicologo

Psihološko istraživanje književnosti

Recommended Posts

Poštovani, sprovodimo obimno istraživanje sa horor književnosti kao centralnom temom. Simultano, vršimo i validaciju nekolicine instrumenta. Upitnička baterija je prilično velika, i za popunjvanje je neophodno barem 25 minuta, ali i zanimljiva jer možete saznati dosta stvari o sebi i sopstvenim preferencijama. Svakom ispitaniku ostavljamo mogućnost da dobije rezultate istraživanja i uvid u svoj ''mini-profil'' ličnost i preferenciju književnog sadržaja. Svi rođeni na teritoriji BiH/Srbija su dobrodošli da pristupe popunjvanju upitnika, i naravno, svi ostali koji razumiju srpski/bosanski/hrvatski jezik. Hvala unaprijed! U ovoj fazi istraživanja potrebni su nam isključivo MUŠKI ispitanici.

http://psysurveys.com/

Share this post


Link to post
Share on other sites

970 ispitanika do sada. Još nekolicina muških ispitanika i završavamo posao. Muškarci-navalite! Dame, no hard feelings (biće još istraživanja icon_biggrin.gif). Hvala svima koji su do sada učestvovali!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posljednji "update": Istraživanje je na samom kraju, prešli smo uveliko brojku od 1000 ispitanika i online upitnike ćemo zatvoriti nekoliko dana prije Nove godine. Do tada, muškarci koji još uvijek žele da učestvuju, a nisu (naglašavam: samo muški ispitanici, jer kao što smo već objasnili, kvota za žene je već uveliko prevaziđena, pa sad samo pokušavamo da malo "izbalansiramo" polne distribucije), mogu to učiniti, a link je isti: http://www.psysurveys.com/. Terenski dio je bio vrlo uspješan, hvala od srca svima koji su odvojili vrijeme za učešće (kao i onima koji će to tek eventualno da učine)! Biće potrebno neko vrijeme da obradimo podatke, ali svoje lične izvještaje možete očekivati okvirno nekad od februara (neće ih vjerovatno svi dobiti u isto vrijeme, pošto ćemo to raditi u etapama), a članke zasnovane na ovom istraživanju pisaćemo tokom cijele 2014. godine (uz napomenu da je proces pisanja i objavljivanja relativno spor) i izvještaje o tome kada se koji rad pojavi, dobićete na email adresu, ako ste je ostavili. Nažalost, sam članak o preferencijama horora će vjerovatno biti među posljednjima (pa molim za strpljenje), jer je prvo potrebno objaviti validacije individualnih instrumenata, ali biće i nekoliko vrlo neobičnih i možda "iznenađujućih" radova. Još jednom, hvala svima!
 
P.S. Sljedeće godine ćemo (najvjerovatnije oko proljeća ili ljeta), po svoj prilici sprovoditi novo istraživanje (teme ćemo obznaniti blagovremeno), koje će takođe biti organizovano preko online upitnika, pa se nadamo da ćemo se još družiti!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Forum Statistics

  • Total Topics
   24,065
  • Total Posts
   378,361
×