Jump to content
Sign in to follow this  
CAZIN.NET Forum ;)

U organizaciji MZ Prošići obilježen dan osnivanja čete Prošići TO općine Cazin

Recommended Posts

Dana 06.04. 2013. je dan kada su za USK završene organizacione pripreme odbora za obilježavanje 21. godišnjice formiranja Armije Republike BiH.

 U organizaciji MZ Prošići organizovano je okupljanje i druženje pripadnika ratne policije i čete TO Prošići. Svečano je održana manifestacija u znak sjećanja prvog pružanja otpora  u početku rata i agresije na RBiH početkom aprila 1992.godine i na Cazinsku Krajinu.

 Prigodnim programom prisjetili su se dana formiranja čete Prošići i prvog organiziranog otpora kroz legalne institucije sistema MZ Ostrožac  u čijem sastavu Prošići su djelovali kao podružnica te sveukupnog organiziranog jedinstvenog sistema  i jedinstvene cjeline TO Odreda Ostrožac.

 Skupu su se obratili  predstavnici Mjesne Zajednice Prošići, načelnik općine Cazin te predstavnici  policijskog rezervnog sastava  policije iz ratnog perioda.

 Položili su cvijeće ispred Šehidskog spomen obilježja. Prisutni su, kako je i najavljeno, obišli mezarje i spomen sobu,a nakon toga druženje je nastavljeno u prostorijama Mjesne zajednice uz ručak, kahvu i prigodan kulturni program.


ljutakrajina.net


[url=http://www.cazin.net/cazin/47343-u-organizaciji-mz-prosici-obiljezen-dan-osnivanja-cete-prosici-to-opcine-cazin.html]Pogledaj cijeli članak[/url]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Forum Statistics

  • Total Topics
   24,065
  • Total Posts
   378,361
×